basın özetleri 10.07.24

Politis gazetesinin ana haberi:
"DISY'de en azından şiirden anlıyorlar - Anastasiadis ve Averof partilerini yeni bir içe kapanma girdabına sürükleyen, aralarındaki kavgayı yeniden alevlendirdi"

DISY'de iç savaş ve içe kapanma yeniden alevleniyor, Anita Dimitriu ise iki eski parti başkanı Nikos Anastasiadis ve Averof Neofitou'nun, kişisel çekişmelerine devam ederek, yeniden çıkan yangınları söndürmek için çabalıyor. Nikos Anastasiadis, Antena televizyonuna verdiği röportajda Averof'u, cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısızlığı nedeniyle "kırgın" olarak nitelendirdi, buna karşılık Averof, "kırgın olanlar, bir zamanlar ona güvenmiş olan binlerce kişidir" dedi. Tartışmaya diğer parti üyeleri ve siyasi rakipler de katıldı ve şiirlerle şarkı sözlerinden pasajlar kullanarak, DISY'deki çatışmaların yeniden alevlenmesine yeni bir boyut ve… kalite kazandırdı.

*

Filelefteros gazetesi de aynı konuyu ele alıyor s d. Gazetenin ana haberinde şöyle yazıyor:

"Eski liderler ateşi körükledi - Anastasiadis ve Averof kavga ateşini yükseltiyor – Çıkan yangınları söndürmeye çalışan Anita onlara kritik konular sırasında nerede olduklarını sordu - Karşılıklı ateş ve şiirler"

Habere göre

Atmosferde sıcak hava dalgası, siyasi arenada yangın. Nikos Anastasiadis'in açıklamaları, büyük patlamaya yol açtı. Eski Cumhurbaşkanı, Averof Neofitou'nun suçlamalarına saldırı ile yanıt vererek, DİSİ'nin başkanlık seçimlerindeki yenilgisinin sorumluluğunu adaylığı nedeniyle ona yükledi. Averof Neofitu, Yunan şairi Manolis Anagnostakis'ten dizelerle yanıt verdi. Anastasiadis ayrıca Tumazos Çelepis'e saldırdı ve AKEL Başkanı Stefanos Stefanu da başka dizelerle yanıt verdi. DİSİ'nin iki eski lideri arasındaki kavganın yeniden alevlenmesi, partide yeni içe kapanma bulutları getiriyor ve Anita memnuniyetsizliğini saklamayarak yangından yangına koşuyor.

*

Alithia gazetesinin ana haberi:

“Trajik durum - Kasulidis: Sayın Hristodulidis’in ülke yönetimi iyi gitmiyor – Kıbrıs sorunu üzüntü verici durumda” başlıkları altında şöyle yazıyor:

Dün Sigma'da ve gazeteci Hristos Mihalaros ile yaptığı röportajda, eski Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis, Nikos Hristodulidis'in idaresi sırasında ülkenin içinde bulunduğu trajik durumu ve Kıbrıs sorununun üzücü durumunu anlattı. Kasulidis röportajın çeşitli noktalarında şöyle konuştu: “Sayın Olgin'e göre müzakerelerin başlaması için ne yapması gerektiğini bilip de yapmayan Rum tarafının ne yaptığını görmedim.” "Bizim tarafımız, Ankara tarafından desteklenen ve iki devletli çözümü savunan Sayın Tatar'ın katı pozisyonuna güvendi (...) “Bence bu durum bizim tarafımızın işine geldi, çünkü meseleyi daha fazla derinlemesine incelemek istemedi”. “Bizim tarafımız hiçbir istek göstermedi, örneğin, Erdoğan'ı inisiyatiflerle harekete geçirebilirdi çünkü anahtar orada.” "Anastasiadis-Averof çatışması hakkında, bu meseleye karışmak istemediğini ve partinin de karışmaması gerektiğini belirtti. Bu anlaşmazlık DİSİ'yi ilgilendirmiyor,” dedi

*

Haravgi gazetesinin ana haberi "Liman projesinin çöküşü, bizi yüksek elektrik fiyatlarına hapsediyor - Sözleşme dışında bir anlaşma ve uzlaşma çözümü aranıyor"

Doğal Gaz Altyapı Şirketi ETİFA ve Çinli CCP şirketi arasında yüzer ünite, iskele ve karasal alan için zorlu müzakereler... Vasiliko'daki proje için 542 milyon euro ödedik, proje batma noktasına geldi... ETİFA, projenin %75'ini oluşturan yüzer ünitenin teslim alınmasına odaklanmış durumda.

*

Kıbrıs Rum gazetelerinden diğer bazı haberlerden seçmeler:

Filelefteros gazetesinden:

"Limasol'da büyük yeni kalkınma çalışmaları"

Lanitis Golf Public Şirketi "Limasol'da büyük yeni gelişme projesi"

Lanitis Golf Public Şirketinin kumarhane yakınında yarattığı büyük projeye yeşil ışık yandı. Tatil köyü, 750 konut gelişimi, evler ve daireler, golf sahası ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli olanaklar içeriyor.

*

"Üniversiteler savaş pozisyonu aldı"

Bakanlar Kurulu'nun devlet arazisini yabancı üniversite kurumlarına tahsis etme kararı öfkeye neden oldu.

*

"Ersin Tatar'ın talepleri: İki devlet ve AB’ne “ücretsiz” giriş"

Kıbrıs'taki işgalci lider, ayrı bir devlet ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin üyeliği sayesinde AB üyesi olmak istiyor.

*

"Sendikalar: IMF'nin önerilerini getirmeyi aklınızdan bile geçirmeyin"

Devlet sektöründeki sendikal örgütler, Kıbrıs ekonomisi ve devlet maaşları konusunda Uluslararası Para Fonu'nun son önerileri hakkında hükümete net bir mesaj gönderdi.

*

"Sağlık Sektöründe Engel – Fizyoterapilere yasaklama getirilmesi konusunda Doktorlar Seslerini Yükseltiyor"

Doktorlar, yatay kısıtlamaların tıbbi uygulamayı doğru şekilde yapmalarını engellediğini belirtiyor. Sağlık Sigortası Kurumu OAY ciddi istismar belirtileri görüldüğü hakkında konuştu.

*

Haravgi gazetesinden bazı haberler:

"Yaşam Maliyeti Hızla Artıyor, Hükümet Uyuyor"

Haneler, borçlular ve işletmeler, her gün yüksek fiyatlar, yüksek faizler ve yetersiz devlet desteği karşısında boğuluyorlar. Banka Borçlularını Koruma Derneği, acı çeken hanelere pratik destek talep ediyor...

*

"Büyük Hemşire İhtiyacı, Hemşirelik dalına İlgide Azalma"

Üniversitelerimizde hemşirelik lisans öğrencilerinin sayısında belirgin bir azalma kaydediliyor, bu da talebi artırıyor ve hemşire eksikliklerine neden oluyor. Gençleri Hemşirelik veya Ebelik mesleğine yönlendirmeyi engelleyen yeni çalışma koşullarıyla ilgili soru işaretleri ortaya çıkıyor.

*

Haravgi gazetesinden bazı haber başlıkları:

"AKEL Girişimi: Kıbrıs Bankalarının Kötüye Kullanım Şartları Komisyon Önünde"

“Kamu Sektörü - IMF'nin Önerileri Kabul Edilirse Güçlü Tedbirler Alınacak"

" Temmuz 2025'te Elektrikte Rekabetçi Piyasa açılıyor"

"Baf’ın Ulaştırma Dairesi önünde Sürücü Okulları Bugün Protesto Gerçekleştiriyor, 600 Aday Sınava Girmeyi Bekliyor"

"Yapı ve Yıkıntı Atıklarının Yönetimiyle ilgili Yasal Mevzuat Uygulanmıyor"

*

Politis gazetesinden:

"Holguin Raporunu Teslim Ediyor - New York'ta Karar Zamanı"

Genel Sekreter'in şahsi temsilcisi Holguin raporunu bugün Antonio Guterres'e teslim edecek. Bu arada, Kıbrıs Türk lideri son yıllarda ilk kez federasyon terimine atıfta bulundu, ancak bu terimi yine de iki devlet anlaşmasıyla ilişkilendirdi. Rum tarafı Türk tarafının tezlerinde herhangi bir farklılaşma görmüyor.

*

"Vasilikon Doğal gaz Terminali Projesinde Çinlilerle Boşanma Kararı”

Projeyi ileri götürmek için Çinli iş ortaklarıyla ayrılık kaçınılmaz olarak görülüyor. Doğal gaz altyapısı projesinin tamamlanması ve doğal gaz Elektrik Üretim Tesisinin devreye alınması için en iyi çözüm olarak seçiliyor, bu da elektrik enerjisi tüketim maliyetinin düşmesine yol açacak bir gelişme olarak değrlendiriliyor. Enerji Bakanı “Sert müzakere süreci” açıklaması yaptı.

Son Güncelleme: 10 Temmuz 2024 - 13:02

Son Haberler

18 Ekim
%12'lik kesinti konusunda anlaşmaya varmak için yeni çaba
10:40
Okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin genelge 15 güne yayınlanacak
10:38
Macron: Savaşı durdurmak için fırsat kullanılmalı
10:04
İran: Hamas liderinin öldürülmesi direniş ruhunu güçlendirecek
10:00
Biden ile Netanyahu telefonda görüştü
09:58
Borrell: Sinvar İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasına engeldi
09:56
Meclis, memur maaşları ve emekli maaşlarına %1,5 oranında zam yapılmasına karar verdi
09:52
Sendika kamuda maaş artışı kararından memnun
09:34
Avrupa Konseyi: Göçle ilgili Avrupa'nın tepkisine ihtiyaç var
09:30
Avrupa Konseyi: "Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanmasından endişe duyuyoruz"
09:26
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis: BM kararları çerçevesi dışında çözüm olamaz
09:24
17 Ekim
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi bugün temel faiz oranını %0.25 oranında düşürdü.
16:49
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.