basın özetleri 09.08.24

Filelefteros gazetesinin ana haberi:

“Misillemeyi beklerken Kıbrıs köprü rolünde - İsrail vatandaşları Kıbrıs'ta mahsur kaldı – Polisten güvenlik önlemleri”

İsrail basınına göre, İsrailli vatandaşlar ve güvenlik görevlileri Kıbrıs ve Yunanistan'a akın ediyor, amaçları geri dönüş uçuşları bulmak. Ancak birçok kişi, havayolu şirketlerinin uçuş programlarındaki kaos nedeniyle adada mahsur kaldı. İsrail'deki bir gazete, vatandaşlarına Larnaka'da geri dönüş uçaklarını beklerken ne yapmaları gerektiği konusunda bu kişilere tavsiyelerde bulunuyor. Aynı zamanda, Kıbrıs polisi İran'ın olası misillemelerine karşı gelen bilgiler doğrultusunda güvenlik planını uygulamaya koydu ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin giriş ve çıkış noktalarında, sinagoglar ve diğer yüksek riskli yerlerde güvenlik önlemlerini artırdı.

*

Politis gazetesinin ana haberi:

“Türkiye'nin Ersin Tatar'la ilgili endişeleri ve Ankara’nın baskısı altında K/T liderinin rota değişikliği yapması olasılığı”

Kıbrıs Türk basınında gün ışığını gören haberlere göre, Ankara'nın, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ve Kıbrıs Türk lideri Ersin Tatar arasında bir üçlü görüşme düzenlenmesi konusunda yürüttüğü istişarelere Tatar'ın yaklaşımından Türkiye rahatsız.

Diplomatik bir kaynak, BM'nin bu istişarelere Temmuz ayının son on gününde başladığını ve Türkiye de dahil olmak üzere tüm taraflardan olumlu sinyaller aldığını açıkladı. Ancak, BM'nin çağrısına yanıt vermeyen tek kişi Kıbrıs Türk lideri Ersin Tatar oldu. On günden fazla bir süre boyunca ne olumlu ne de olumsuz bir yanıt verdi ve kamuoyuna her fırsatta iki devletli çözüm ve egemen eşitlik konularını yinelemeye devam etti. Ankara'nın bu duruma tepki gösterdiği ve Tatar'ın bu tavrını değiştirmesi yönünde baskı yapabileceği belirtildi.

*

Haravgi gazetesinin ana haberi:

“Bölgemizde genel bir savaşın bulutları yoğunlaşıyor… PEO sendikası Kıbrıs'ın bölgemizdeki askeri operasyonlara hiçbir şekilde dâhil olmaması gerektiğini vurguladı”

Uluslararası toplum, İran ve Hizbullah'ın İsrail'e yönelik olası saldırılarını endişeyle bekliyor. PEO sendikası İsrail'in askeri operasyonlarına karışan veya destekleyen gemilere hiçbir kolaylık sağlanmaması gerektiğini ifade etti. Filistin halkına yönelik soykırıma karşı bugün saat 18:00'de Limasol'daki Molos'ta barışçıl bir protesto gösterisi düzenlenecek.

*

Alithia gazetesinin ana haberi:

“Hükümet kendi tuzağına düştü: Ya Çinlilere "fidye" ödeyecek ya da yıllık 100 milyon avro karşılığında gemi kiralayacak - En uygun ve ekonomik çözüm, gemimizi geri almak için ödeme yapmak”

Hükümet, kendi hatalı kararları nedeniyle büyük bir ikilemle karşı karşıya. Ya ETYFA'ya ait olan "Prometheus" gemisini geri alabilmek için Çinli CTT şirketine “fidye” ödeyecek ya da yıllık 100 milyon avroya gemi kiralayacak. Gemi için daha önce yaklaşık 200 milyon avro ödenmişti. Uzmanlar, hükümetin neden kiralama yerine gemiyi geri almak için ödeme yapmayı düşünmediğini sorguluyor.

*

Kıbrıs Rum gazetelerinin diğer haberlerinden bazı seçmeler

Alithia gazetesinden:

“Orta Doğu kızışıyor - Hizbullah, yanıtın gecikmesinin cezalandırma stratejisinin bir parçası olduğunu söyledi”

Hizbullah'ın, İran'a kıyasla Tel Aviv'e saldırı yapmaya daha hazır olduğu belirtiliyor. İsrail, Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinwar'ı da ortadan kaldıracağı konusunda uyardı.

*

“6 yaşındaki çocuk otobüste unutuldu”

Larnaka Polisi ilgili şikayeti araştırıyor. Görünüşe göre çocuk koltuğunda uyuyakaldı ve kimse fark etmedi ve bir buçuk saat boyunca aramadı.

*

Ersin Tatar: Türkiye'nin garantileri terk edilemez

*

Kıbrıs Bankası: 2024'ün ilk yarısında 270 milyon avro kâr, %23 artışla elde edildi

*

“Büyüme dengesizliklerle birlikte gerçekleşiyor”

Mali İstikrar Konseyi: Hane halkları, gelirdeki azalma eğilimleri nedeniyle borçlarla yaşıyor.

*

Haravgi gazetesinden:

“Dromolakşa-Meneu Belediyesi, Pervolya plajlarına yasal büfeler kurmayı planlıyor”

Dromolakşa-Meneu Belediyesi, dört kaçak işletmenin faaliyetlerinin sona ermesinin ardından, plaj koruma bölgesinin dışında lisanslı işletmelerin faaliyete geçmesini hedefliyor. Bu adım, plaj ziyaretçilerine hizmet sunmayı amaçlıyor.

*

“Terminalin sorumlulukları gömmeye çalışıyorlar!”

Enerji Bakanı Yannos Papanastasiu, terminalin tamamlanmasının öncelikli hedef olduğunu söyledi. Papanastasiu, sorumlu kişilerin belirlenmesiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Hristodulidis’in açıklamalarına atıfta bulundu. "Geçmişle uğraşmak yerine," diyen Papanastasiu, "Geleceğe bakalım..." şeklinde ekledi. CYPROGAS, Vasiliko skandalıyla ilgili hem önceki hem de mevcut hükümeti sorumlu tuttuğunu belirtti.

*

Kıbrıs Bankası, kârda %23 artış ve temettü hedeflerinde yükselme açıkladı

*

6 yaşındaki bir erkek çocuk, sıcak hava koşullarında okul otobüsünde kilitli unutuldu

*

Köylüler, tel örgünün kaldırılması ve yolların çiftçiler için erişilebilir olmasını talep etti

*

Mali İstikrar Konseyi Kirletici maddelerden alınan ücretlerin azaltılması için yeni altyapılar ve 11 öneri

*

Ve son olarak Filelefteros gazetesinden:

Elektrik kablosu için yeni teklifler gündemde. DNV'ye verilen işin iptal edilmesi ve yeni teklifler için ihale açılması olasılığı mevcut.

*

“GESY’nin yeni talimatı: Radyolojik testler yalnızca doktorların gözetiminde yapılacak. Sağlık Sigortası Kurumu OAİ, bir saat dahilinde sadece üç manyetik rezonans ve beş bilgisayarlı tomografi taraması yapılmasını talep etti.

*

“Ersin Tatar: Türk garantilerini terk etmeyeceğiz”

İşgalci güç, dün Dillirga'nın Türk bombardımanlarının yıl dönümünü kutladı. Ersin Tatar, Türkiye'nin Kıbrıs'taki haklarına değindi.

*

18 ay süren ataletten sonra, Suriyeli bir kişi mahkeme kararıyla serbest bırakıldı. İlgili şahıs güvenlik açısından tehlikeli olarak değerlendirilmişti ve yetkili kurumların ihmali nedeniyle serbest kaldı.

*

Bir geziden sonra arabasıyla uçarken cezaevine düştü.

27 yaşındaki kişi, yarış pistiymişçesine kullandığı yolda saatte 192 km hızla araba sürerken yakalandı ve dün mahkemeye çıkarıldı.

*

“Alkol etkisi altında araç kullanıyordu, ölümcül kazaya neden oldu”

33 yaşındaki kadına mahkeme iki buçuk yıl hapis cezası verdi. Kaza sonucu ölen kişi 26 yaşındaki bir Pakistanlıydı.

Son Güncelleme: 09 Ağustos 2024 - 15:07

Son Haberler

16 Eylül
basın özetleri 16.09.24
13:06
Kıbrıs Futbol Federasyonu: Olayların taraftar hareketleriyle alakası yok
12:09
Polis Müdürü, AlphaMega Stadyumunda yaşananlarla ilgili ayrıntılı rapor talep etti
11:58
AlphaMega Stadyumu'nda çıkan olaylarda, biri ağır 3 polis yaralandı
11:57
AEL ve Apollon temsilcileri, karşılaşmanın başlamaması nedeniyle hayal kırıklığını dile getirdi
11:54
Orman Dairesi, şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangın riskinin arttığı konusunda uyardı
11:53
Kiev'e yeni bir Rus saldırısı
11:51
3'üncü hafta, Omonia - AEK maçı ile sona eriyor
11:49
FBI, Trump'a yönelik yeni bir suikast girişimini araştırıyor
11:45
Letimbiotis: Stadyumlardaki olayları önlemek için sert yasal düzenlemeler şart
11:42
Hartsiotis: Önceden tasarlanmış gibi
11:40
15 Eylül
Yemen'den İsrail'e füze saldırısı
13:12
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.