basın özetleri 27.08.24

Filelefteros gazetesi ana haberinde doğal gaz yataklarıyle ilgili konu alıyor.

Başlıklar şöyle:

“Afrodit yatağı için ültimatom - Kıbrıs MEB'inde doğal gaz gelişmeleri - Konsorsiyumun yanıtı: Önümüzdeki günlerde geliştirme planı sunulacak”

Afrodit yatağının geliştirilmesi ve üretimi için güncellenmiş planını, yönetici konsorsiyumun önümüzdeki günlerde sunmayı planladığı bildiriliyor. NewMed Energy'nin Tel Aviv Borsası aracılığıyla yaptığı açıklamaya göre, konsorsiyum ortakları, Kıbrıs Hükümeti tarafından daha önce onaylanan güncellenmiş planı sunmaya hazır görünüyor. Söz konusu gelişme, Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu'nun sözleşmenin feshedilmesi için gönderdiği mektubun ardından geldi.

*

Alithia gazetesinin ana haberi:

“Interconnector tam bir çıkmazda - Komisyon'un katılımıyla yapılan son telekonferansta görüşlerde hiçbir uzlaşma sağlanamadı"

"Kıbrıs ve Yunanistan tarafları, projeyle ilgili kritik konuları tamamen farklı bir şekilde ele alıyor.

Tüketicilere ücretlendirme süresinin başlaması ve olası Türk engellerine karşı garantiler konularında anlaşmazlık var.

İki düzenleyici otorite ve ADMİE arasında hafta içinde yeni temaslar bekleniyor.

Sadece Hristodulidis hükümeti, 'çalışmanın incelenmesi' bahanesiyle henüz bir tavır almış değil.

Maliye Bakanı Makis Keravnos: Bir bakan önemli bir konuda tamamen karşıt bir görüşe sahipse, yol bellidir."

*

Haravgi gazetesinin ana haberi:

“Vasilikon'daki üç asfalt fabrikasından biri için yeşil ışık - Çevre Dairesi, bir fabrikanın inşası için onay verdi”

Çevre Kurumu, üç fabrikadan birinin kurulmasına olumlu görüş bildirdi. Diğer iki başvurunun çevresel onay alması artık beklenmiyor, bu talepler esasen reddedildi. Onay alan tesis, binlerce metrekarelik bir arazi üzerinde Kalavassos köyünde inşa edilecek.

*

Politis gazetesinin ana haberi:

“Çocuk Hakları Komiseri, ofisinin işlevsiz hale getirildiğini iddia ediyor – Temsilciler Meclisi, Komiserin bağımsızlığını Yürütme Erkine karşı korumak için müdahale ediyor” başlıklı habere göre

Çocuk Hakları Koruma Komiseri Despo Mihailidu'nun, ofisine tek taraflı olarak uygulamaya karar verdiği bütçe ve personel kesintileri nedeniyle hükümeti şikâyet eden mektubu, Parlamento'nun müdahalesine neden oldu.

Komiser Mihailidu'ya göre, ofisinde çalışan bilimsel personel sayısı 11'den 5'e indirildi ve 2025 yılı bütçesine mali kısıtlamalar getirilmesi hedefleniyor. Komiser bağımsızlığının yalnızca isimde kaldığını iddia etti.

AKEL Milletvekili İrini Haralambidu, Komiserin Meclis’e ilettiği bu şikâyet mektubunun ardından konunun Temsilciler Meclisinin Kurumlar Komisyonu’na kaydedilmesini talep etti. Komiser, bu durumun ofisinin faaliyetlerinin devamını tehlikeye atan çok önemli sorunları gündeme getirdiği konusunda uyarıda bulunuyor.

*

Kıbrıs Rum gazetelerinin diğer başlıca haberlerinden seçmeler:

Filelefteros gazetesi:

“İfşaat mektubu: Polis suçları, iş insanlarını aklıyor”

Savcılık, emniyet müdürlüğüne yasa dışı yabancı işçi çalıştırma vakalarının soruşturulmasında ciddi hatalar yapıldığını belirtti.

“Futbol kulüpleri - Keravnos'tan uyarı: Başka plan olmayacak”

Maliye Bakanı Makis Keravnos, devlete borçlu oldukları milyonlar hakkında futbol kulüplerine son bir mesaj gönderdi.

*

Bahanelerle günahlar - Tatar, görüşmeleri istememek için tehditleri öne sürüyor”

Cumhurbaşkanı Hristodulidis, BM Genel Sekreteri ve Kıbrıslı Türk liderle üçlü bir görüşmeye hazır olduğunu belirtiyor.

*

“Avrupa Komisyonu: Toplumsal cinsiyet eşitliği nedeniyle olası değişiklik”

Von der Leyen’in planları, erkek egemen bir Komisyon’a doğru ilerlediğimiz için bozulacak gibi görünüyor.

*

“Viras: Savaş nedenidir - "Ellerinizi Belediyelerin mirasından çekin."

Larnaka Belediye Başkanı Andreas Viras, Belediyelerin otopark ve yeşil alanların satın alınmasından topladığı nakit parayı "Özel Değerlendirme Kuruluşu" EOA'ya devretme olasılığına karşı uyarıda bulunarak, "Bunu aklınızdan bile geçirmeyin" dedi.

*

Politis gazetesinden:

"Ailelerimizi geçindiremiyoruz - Kurtarıcılardan umutsuzluk çığlığı”

On üç yıl geçti ve hala mesleklerinin tanınmasını bekliyorlar. Ambulans hizmetleri kurtarıcıları, her gün hayatlarımızı kurtarıyorlar, ancak devlet, katkılarını A2 maaş kıdeminde değerlendiriyor. Birçokları geçim sıkıntısı çekiyor ve mesleği bırakmayı düşünüyor.

*

“Elektrik Bağlantısı: Yoğun müzakereler”

Yunanistan-Kıbrıs elektrik bağlantısının uygulanması için yapılan bir telekonferans daha sonuçsuz sona erdi. Yunanistan ve AB, Kıbrıs tarafının alacağı kararları bekliyor. Bir hükümet yetkilisi Politis'e “Kıbrıs projeyi istiyor, ancak bu her ne pahasına olursa olsun mantığıyla olmayacak” dedi.

*

“OELMEK vs Kıbrıs Üniversitesi: Boş pozisyonlar için savaş”

Kıbrıs Üniversitesi, OELMEK tarafından yasa ihlaliyle suçlanıyor. Suçlama, Kıbrıs Üniversitesinin, Kıbrıs’taki üniversite sınavlarına girmeyen, ancak uluslararası sınavlarda başarılı olan kişilere boş pozisyonlar tahsis etmesiyle ilgili. Üniversite rektörlüğü, sınavlara giren hiçbir öğrencinin hak ettiği yerden mahrum bırakılmadığı yanıtını verdi.

*

Haravgi gazetesinden:

“Aya Napa'da kaybolan 27 yaşındaki Sırp'la ilgili gizem büyüyor”

Tam olarak bir ay önce, son kez Aya Napa'da görülen 27 yaşındaki Sırp Aleksandar Gligorijević kayıp. Gligorijević, Kıbrıs'a tatil için gelmişti ve 24 Temmuz'da izleri kayboldu, bu olay etrafındaki gizem örtüsü endişe verici.

*

“Binlerce ailenin okul malzemelerine muhtaç”

Kıbrıs genelinde, 2.200'den fazla aileye okul malzemesi yardımı yapılacak. Söz konusu yardım, Kıbrıs Genel Gönüllülük Koordinasyon Konseyi tarafından sağlanacak. Aynı zamanda, Kıbrıs Genel Birleşik Öğrenci Organizasyonu PEOM’un Limasol şubesi 11. yıldır yardım toplama faaliyetlerine devam ediyor.

Son Güncelleme: 27 Ağustos 2024 - 13:00

Son Haberler

16 Eylül
basın özetleri 16.09.24
13:06
Kıbrıs Futbol Federasyonu: Olayların taraftar hareketleriyle alakası yok
12:09
Polis Müdürü, AlphaMega Stadyumunda yaşananlarla ilgili ayrıntılı rapor talep etti
11:58
AlphaMega Stadyumu'nda çıkan olaylarda, biri ağır 3 polis yaralandı
11:57
AEL ve Apollon temsilcileri, karşılaşmanın başlamaması nedeniyle hayal kırıklığını dile getirdi
11:54
Orman Dairesi, şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangın riskinin arttığı konusunda uyardı
11:53
Kiev'e yeni bir Rus saldırısı
11:51
3'üncü hafta, Omonia - AEK maçı ile sona eriyor
11:49
FBI, Trump'a yönelik yeni bir suikast girişimini araştırıyor
11:45
Letimbiotis: Stadyumlardaki olayları önlemek için sert yasal düzenlemeler şart
11:42
Hartsiotis: Önceden tasarlanmış gibi
11:40
15 Eylül
Yemen'den İsrail'e füze saldırısı
13:12
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.