basın özetleri

Filelefteros’un ana haberi:

Filelefteros gazetesini ana haber başlıkları şöyle:

“Doksa gitti, lekesi kaldı – Tartışma konusu olan fazla mesailer için ses yok – “Siyasi sorumlulukların silinmesi için Doksa kurban edildi – Cumhurbaşkanı yeni hükümet sözcüsü vekili arayışında, bugün yeni sözcü vekilinin atanması bekleniyor”

Habere göre;

Doksa Komodromu’nun istifasını kabul edildiğini açıklayan kısa duyuru, fazla mesai meselesinin kapanmasına yetmedi. Doksa Komodromu Filelefteros’a bir kusur işlemiş olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Doksa’nın istifasının kabulünü kabul ettiğini belirten kısa açıklamasından başka ve AKEL’in baskılarına rağmen fazla mesailer meselesiyle ilgili olarak susuyor. AKEL G S Stefanos Stefanu konuyla ilgili olarak “Özünde yapılan, karar alanların sorumluluklarının silinmesi için Doksa Komodromu kurban edilmesidir” dedi. Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis bugün açıklanacak yeni sözcü vekilinin adını şimdilik gizli tutuyor.

*

Alithia gazetesinin ana haberi:

“Doksa’nın itibarsız sonu – Doksa Komodromu Hükümet Sözcüsü Vekili görevinden istifa etti”

Meclisten talep edilen fazla mesai ücretlerinin sorumluluğunu üstlenen olmadı

Doksa’yı boşlukta bıraktılar, o da istifa etti

Hiçbir personel fazla mesai yapıp Meclisten ücret talep etmeye kendi başına karar vermez

Cumhurbaşkanlığı sıradan ve yalın bir açıklama ile ve başka hiçbir noktaya değinmeden istifayı kabul ettiğini açıkladı

Doksa Komodromu ve First Lady’nin özel asistanı dışındaki Cumhurbaşkanlığının fazla mesai ücretleri onaylandı.

*

Haravgi gazetesi de olayı şöyle veriyor:

“Kurumları ve yasaları rezil kepaze ettiler, şimdi üste çıkmaya çalışıyorlar – Her yolla konuyu kapatıp skandalın üstünü örtmeye çalışıyorlar”

Ön sayfada öne çıkan noktalar şöyle:

İfşaatların gün yüzünü görmesinin üzerinden iki hafta geçtikten sonra Doksa Komodromu Cumhurbaşkanına “komplo kurulduğunu” söylüyor

Cumhurbaşkanlığı çalışanlarının fazla mesaileri skandalının asıl sorumluları hiçbir sorumluluk üstlenmedi

Olayın tam anlamıyla aydınlatılması ve adaletin yerini bulması için AKEL ısrar etmeye devam edecek

İç sayfalardaki haberden başlıklar:

Doksa istifa etti, diğerleri saklandı

Hükümetin işbirlikçilerinin DİSİ’nin yardımıyla olayın üstünü örtme operasyonu

*

Politis gazetesinin ana haberi:

“Dünden itibaren Hristodulidis’in geçici görevlendirilme süresi de araştırılıyor – Sayıştay başkanı Dışişleri Bakanlığından Hristodulidis’in Cumhurbaşkanlığında hizmet verdiği döneme dair maaş durumunu istedi” başlıkları altında şöyle yazıyor:

Sayıştay Cumhurbaşkanı Hristodulidis’in Dışişleri bakanlığı çalışanı iken Cumhurbaşkanlığında geçici olarak görevlendirildiği süre olan 1.10.13 – 1.3.18 arası dönemi hakkında dünden itibaren araştırma başlattı.

Sayıştay’a yapılan şikayete göre Nikos Hristodulidis Nikos Anastasiadis’in yanında devlet memuru olarak hizmet ettiği dönemde son derece zengin bir ücret paketi alıyordu. İlgili yasaya göre ise Hristodulidis’in alması gereken maaş A12 baremini aşmaması gerekiyordu.

First Lady’nin özel asistanının fazla mesailerini Meclisin onay vermemesinde Sayıştay Başkanı Odiseas Mihaildis’in müdahalesi önemli rol oynadı. Odiseas Mihailidis First Lady’ye sosyal faaliyetlere eşlik edilmesi için fazla mesai yapmak haklı gösterilemez.

*

Kıbrıs Rum gazetelerinin diğer haberlerinden...

Bugünkü gazetelerde Kıbrıs Türk lideri Ersin Tatar’ın Antonio Guteres’e cevabına yer veriliyor.

Alithia:

“Ersin Tatar 6 noktalı üçlü toplantı istedi – Bilindiği gibi özel temsilci atanmasını kabul etmiyor”

Kıbrıs Türk lideri özel ya da şahsi olduğu belirtilmeden yani nasıl adlandırılacağı kararlaştırılmadan temsilci atanmasını kabul edip etmediğini netleştirmedi

Tatar “Bulunduğumuz aşamada federasyon defterinin kapandığının altı çizilmiştir. Bundan sonra yen politikamız teyit edilmeden müzakereler masasına dönmemiz mümkün değildir” dedi.

*

Haravgi gazetesi:

“Kıbrıs sorunu – Ersin tatar özel temsilci atanmasını kabul etmiyor”

*

Haravgi gazetesinden Kıbrıs sorunuyla ilgili diğer haberler:

“Zinon: Guteres çerçevesi kabul edilmeden müzakereler başlayamaz – Andros Kiprianu: Nikos Hristodulidis’te imaj var öz yok”

Habere göre Dışişleri Bakanlığı eski Genel Müdürü Aleksandros Zinon iki tarafın tezlerinden kıpırdamadığı için Kıbrıs sorununun BM Genel Kurulunun ardından da çıkmazda olmaya devam ettiğini vurguladı. Dün Astra radyosunun Mesimvrini Ekdosi programında konuşan Zinon BM GS’nin Kıbrıs sorununda inisiyatif üstlenmesi için iki taraf arasındaki görüşlerde bir yakınlaşma olduğunu tespit etmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Guteres çerçevesi kabul edilmeden müzakerelerin yeniden başlamasının imkânsız olduğunu vurguladı.

Türk tarafında bir çifte görüşlülük olduğuna dair bir soruya yanıt veren Aleksandros Zinon bunun muhtemelen Kıbrıs Türk tarafı ile Türkiye arasında anlaşmalı oynanan bir oyun olduğu tahmininde bulundu ve Kıbrıs Türk liderinin Türkiye’den farklı bir görüş yansıtacak kadar bağımsız hale geldiğini kuşkuyla karşıladığını söyledi.

Aynı programda konuşan AKEL eski Genel Sekreteri Andros Kiprianu da bu görüşe katıldığını dile getirdi ve özel temsilci atanmasının müzakerelerin yeniden başlamasına katkı yapabildiği takdirde bir anlam ifade edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis’in 6 aydır Hükümetin başında olduğu bu süre içinde onu meselelerin özüne değil imaja önem verdiğini söyledi.

AKEL’in önerilerinin ciddi katkı yapabileceğini söyleyen Andros Kiprianu Cumhurbaşkanını bu konuda düşünmeye davet etti. Hristodulidis’i eleştiren Kiprianu Cumhurbaşkanının daha birkaç gün önce bir Kıbrıs Türk kanalına konuşurken başka konuşmasını ardından da Guteres çerçevesinin temel öngörülerine şüpheyle yaklaşmasının doğru olmadığını ifade etti. Türk tarafının uzlaşmazlığından söz etmenin yeterli olmadığını, onu kabul edilemez iki devlet ve eşit egemenlik talebinden caydırmanın yollarının bulunması gerektiğine vurgu yaptı.

*

Özersay Kıbrıs sorununda hafiften bir kapı aralandığını savundu

Tufan Erhürman: Ersin Tatar BM Genel Sekreteri ve Nikos Hristodulidis ile üçlü görüşmeye oturmalı

*

Filelefteros gazetesinden kısa kısa:

Fotovoltaikler için 20.000 Euro ekstra ücret talep ediyorlar

Lisanslı Elektrik Müteahhitleri Birliği, 120 - 500 kilowatt arasında fotovoltaik sistemi kurmak isteyen firmaların 20.000 avroluk ekstra maliyet ödemekle yükümlü olduğuna dair şikayette bulundu.

*

“Kıbrıs Spor Örgütü ve Sağlık Sistemi - Yaşlılara reçeteli jimnastik”

Kıbrıs Turizm Örgütü ile Sağlık Bakanlığı yaşlılara YESİ dahilinde tedavi ve önlem amaçlı spor hizmeti sağlanması konusunu ele alıyor. Dün Meclisin İnsan Hakları komisyonunda yapılan ilgili toplantıda yaşlı kişilerin onurlu ve bağımsız bir yaşama, sağlığa, sosyalleşmeye ve güvenliğe olan haklarına vurgu yapıldı.

Son Güncelleme: 26 Eylül 2023 - 15:11

Son Haberler

26 Temmuz
Kıbrıs'ta aranan 36 yaşındaki adam Selanik'te yakalandı
17:01
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis Olimpiyat Oyunları için Paris'te
17:00
Ara bölgedeki insanlar için diplomatik çaba
16:59
Milli Muhafız Ordusu'nun kuruluşunun üzerinden 60 yıl geçti
16:57
Olimpiyat Oyunlarının açılış töreni saat 20:30'da
16:56
California ve Kanada'da yıkıcı yangınlar
16:53
Avrupa Savcılığından, Vasilikos projesine ilişkin soruşturması
16:51
Vasilikos Terminali hakkında DİSİ'den şeffaflık çağrısı, AKEL'den büyük skandal tepkisi
14:39
Basın Özetleri 26.07.2024
14:35
Konferans Ligi'nin ikinci ön eleme turu ilk maçları tamamlandı
14:33
25 Temmuz
Baf'ta trafik kazasında yaralanan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
15:30
Genel Denetçinin denetimi duyulmamış bir şey
15:27
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.