basın özetleri 16.11.23

Filelefteros gazetesinin ana haberi:

“İfşaatlar sarsmadı – Cyprus Confidential: Araştırma önemli isimler gösteriyor – Cumhurbaşkanı Hrsitodulidis: Gün ışığını gören bilgileri ne küçümsüyor ne de önemsizleştiriyoruz”

Dün yeni mültimilyonere ve sırlarına dair yeni bilgiler gün ışığını gördü. Ancak şimdilik Kıbrıs toplumunda sarsıntı yaratmadı. Yeni bilgiler cyber-takipler, Çelsi, Abramoviç, Aven ve Başar el Asad ile ilgili. Sözü edilen isimler Cyprus Confidential röportajı dahilinde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis konu hakkındaki bir soruyu cevaplandırırken “Dünya uluslararası basında bunları okuyor. Doğrusunu isterseniz okuduklarımdan gurur duyduğumu söyleyemem” dedi.

*

Politis gazetesinin ana haberi:

“İşgal altındaki bölge de kara Rus parası aklama çamaşırhanesi – Gurdian gazetesi “Ruslar Trikomo’da yeni Limasollarını inşa ediyorlar” diye yazdı.

Habere göre Cyprus Confidential İngiliz-Amerikan yaptırımlarından sonra binlerce Rus yurttaşı sözde devlette kendine sığınak bulduğuna vurgu yapıyor. Valizlerle kara para taşıyor ve Trikomo’da yeni Limasollarını inşa ederek aklıyorlar.

ICIJ araştırmasında Rus oligarkların yanısıra Kıbrıs şirketlerinin müşterileri arasında Lukaşenko’nun parası, Asad rejimi şirketleri ve yakından bildiğimiz İsrailli Dilian da bulunuyor.

SELK Başkanı Kiryakos İoanu Politis radyosuna finans sektörünü tam olarak kontrol edebilecek yeni bir ulusal kurumun hızlı bir şekilde kurulmasıyla radikal bir reform yapılması gerekliliğinden bahsetti.

*

Alithia gazetesinin ana haberi “Haberdar idiler ama şimdi peşine düştüler – Uluslararası alanda rezil olmanın ağırlığı altında” veriliyor.

Ön sayfada şöyle yazıyor:

Madem ki her şey biliniyor neyi araştıracaklar? Madem ki her şey biliniyor bugüne kadar neden gereken araştırmaları yapmadılar? Bugüne kadar neden bu tür suçlarda ceza örneği sıfır?

Arındırma yapılmadıkça ve önlem alınmadıkça Kıbrıs yurt dışında rezil kepaze olmaya devam edecek. Hatta herkesin eski ve bildik olduğunu söylediği meseleler hakkında dahi. Ama bugüne kadar ülkemizi kara para aklama makinasına çevirenler adalete teslim edilmedi.

Kıbrıs’I ve ülkemizin finans sistemini yurt dışında rezil eden yabancı gazetecilerin araştırma ve yayınları değil Kıbrıs’ı hastalıklı yasalar sistemi, sorunlu denetim ve bu tür olayların olmasına izin veren adalet yokluğudur.

*

Haravgi gazetesinin ana haberi Kıbrıs sorunu.

“Güvenlik kırılgan ve Kıbrıs sorunundaki mevcut durum kritik – Cumhurbaşkanının sürekli dönüm noktaları dile getirdiği beklentileri havada” başlıkları altında öne çıkan noktalar şöyle:

Yaşadığımız gerçeklik yapay bir gerçekliktir ve bölünme pek çok tehlikenin ve yeni maceraların kaynağıdır

Kıbrıs sorununda bir gelişme olmadığı sürece girilen her çıkmaz Türkiye için bir fırsat teşkil eder

Ya iki toplumlu iki bölgeli federasyon için istikrarla çalışacağız ya da bölünme bölünme olarak kalacak

Habere göre AKEL Merkez Komitesi Genel Sekreteri Stefanos Stefanu dün partinin Ay Kasianos-Orfeas barikatında gerçekleştirdiği işgal karşıtı mitingte yaptığı konuşmada “Kıbrıs sorununun durumunun sadece kritik değil aynı zamanda tehlikeli olduğunu söyledi.

Stefanu “Sadece iki seçenek var: Ya siyasi eşitlikli iki toplumlu iki bölgeli federasyon ya da taksim” dedi.

*

Kıbrıs Rum gazetelerinin diğer haberlerinden bazıları:
Haravgi’den:

Uluslararası toplumun gözü önünde genosit

Filistin yönetimi Mahmut Abbas İsrail’i Filistinlilerin var oluşuna karşı savaşmakla suçladı. “Uluslararası toplumun gözüönünde yapılan barbarca bir savaş, bir soykırım” dedi.

*

“Dolandırıcılık ve aklamaya sert tepkiler: Anastasiadis her şeyi mümkün kıldı”

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Ortaklığı ICIJ’in Cyprus Confidential adıyla ortaya çıkardığı kara para dolaşımı ve aklaması skandal dünya çapında birinci haber oldu. Haberde ülkenn içine sokudupu durumdan söz ediliyor ve krakterstik olarak “Anastasiadis her şeyi mümkün kıldı” deniyor.

Bu arada skandalın ortaya çıkmasından sonar Cumhurbaşkanlığında ve Temsilciler Meclisinde toplantı üstüne toplantı yapılıyor.

*

Filelefteros’tan:

Tek ebeveynli aileler: Yardım ödeneğini alana kadar aç kalıyorlar

Boşanıncaya kadar tek ebeveynli aile yardımını alamayan anne ya da babalar açlık sorunu yaşıyor.

*

Akama’da bulunan iskeletin etrafındaki gizem çözülüyor

Bütün veriler Akama’da bulunan kemiklerin daimi olarak Kıbrıs’ta ikamet eden ve kayıp şahıs olarak bildirilen ancak şu ana kadar bulunamayan İngiliz’e ait olduğunu gösteriyor.

*

Ucuz konut – ucuz kira

İçişleri Bakanlığı duyurduğu yeni planlar sayesinde binlerce yerleşim biriminin inşa edileceğine inanıyor.

Son Güncelleme: 16 Kasım 2023 - 13:27

Son Haberler

26 Temmuz
Kıbrıs'ta aranan 36 yaşındaki adam Selanik'te yakalandı
17:01
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis Olimpiyat Oyunları için Paris'te
17:00
Ara bölgedeki insanlar için diplomatik çaba
16:59
Milli Muhafız Ordusu'nun kuruluşunun üzerinden 60 yıl geçti
16:57
Olimpiyat Oyunlarının açılış töreni saat 20:30'da
16:56
California ve Kanada'da yıkıcı yangınlar
16:53
Avrupa Savcılığından, Vasilikos projesine ilişkin soruşturması
16:51
Vasilikos Terminali hakkında DİSİ'den şeffaflık çağrısı, AKEL'den büyük skandal tepkisi
14:39
Basın Özetleri 26.07.2024
14:35
Konferans Ligi'nin ikinci ön eleme turu ilk maçları tamamlandı
14:33
25 Temmuz
Baf'ta trafik kazasında yaralanan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
15:30
Genel Denetçinin denetimi duyulmamış bir şey
15:27
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.