Basın Özetleri 01.11.2023

Filelefteros Gazetesi “İşgal ve dengeleme”, Politis Gazetesi “Chevron’un bir ayağı Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nin dışında”, Alithia Gazetesi “İran Dışişleri Bakanı'ndan tehdit”, Haravgi Gazetesi “AKEL Forumu ekonomide radikal çözümler için diyalog başlatıyor” Kıbrıs Rum gazetelerinde bugün manşette yer alan haberler oldu.

Filelefteros Gazetesi

  • İşgal ve dengeleme

“İsrai̇l üç noktadan Filistin’e gi̇rdi̇” alt başlıklı haberde, İsrail’in, Cebaliye'de onlarca kişinin öldüğü saldırıda Hamas tünellerinin hedef alındığını açıkladığı belirtildi. Haberin detayında, İsrail ordus sözcüsüne göre Salı günü öğleden sonra Gazze'deki Cabaliye'ye düzenlenen saldırının hedefinin Hamas tünelleri ve 7 Ekim saldırısının planlanması ve icrasında kilit rol oynayan üst düzey Hamas üyesi İbrahim Biari olduğunu yinelediği ve "yoğun bir yeraltı tünel kompleksinde" birçok Hamaslı’nın öldürüldüğünü iddia ettiği belirtildi. Haberde Hamas yetkililerinin ise, Salı günü Gazze Şehri'nin eteklerindeki Cabaliye mülteci kampında en az 6 hava saldırısının yerleşim alanlarını vurduğunu, 50'den fazla kişinin öldüğünü ve yaklaşık 150 kişinin yaralandığını söylediği aktarıldı.

  • 32.9 milyon Euro verildi ve 4.4 milyon Euro daha gelecek

Haberin detayında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin etkileri karşısında tarım sektörünü desteklemek üzere verilen 32.9 milyon Euro'ya ek olarak Tarım Bakanlığı tarafından toplam 4.4 milyon Euro'luk yeni bir önlem paketi hazırlandığı belirtildi. Haberin detayında, tarım ve hayvancılık sektöründe üretim maliyetlerindeki büyük artışlar, yaratılan sorunlar ve sektörün desteklenmesi ihtiyacının ele alındığı Meclis Tarım Komitesi'nde konuşan Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Petros Xenophontos’un, beş taslak önerinin hazırlandığını ve Maliye Bakanlığı'nın görüşlerini beklediklerini söylediği vuruglandı.


Politis Gazetesi

  • Chevron’un bir ayağı Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nin dışında

“Son tari̇h 5 Kasım, şi̇rketler ve hükümet arasindaki̇ anlaşmazliklar devam edi̇yor” üst başlığıyla verilen haberde, Chevron şirketinin, Kıbrıs hükümetini bir kez daha düşünmekten vazgeçirmek amacıyla görüşmelerin birkaç gün daha uzatılmasını istedi. Haberin detayında, hükümetin Enerji Bakanı Georgeos Papanastasiou aracılığıyla pozisyonunu farklılaştırmaması ve ısrarcı olması durumunda, hükümetin Afrodit sahası konusunda ABD'li Chevron şirketiyle yürüttüğü görüşmelerin gözle görülür şekilde temelli olarak kesilme bir riski olduğu belirtildi. Haberde, Papanastasiou’nun, Afrodit sahası üzerinde yüzer gaz işleme platformu inşa etme pozisyonu nedeniyle, ABD devinin Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi'nden çekilmeye hazır olduğu vuruglandı. Haberde ayrıca, Papanastasiou'nun dün düzenlenen 11’inci Enerji Sempozyumunda yaptığı konuşmadan bu yana verilen mesajlar hiç de iyimser olmadığı hatırlatıldı.

  • Kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor

Haberin detayında, gelen şikayetler üzerine Kıbrıs Olimpiyat Komitesi hakkında iki soruşturma başlatıldığı belirtildi. Haberin detayında, ilgili soruşturmaların birinin, bir yönetim kurulu üyesi tarafından işlenen yolsuzluk suçuyla ilgili, ikincisinin ise Avrupa Küçük Devletler Oyunları için kamu fonlarının zimmete geçirilmesi suçuyla ilgili olduğu vurgulandı. Kıbrıs Olimpiyat Komitesi'nin üst kademelerinde yaşanan iç savaşın, bugüne kadar iki soruşturmanın açılmasına neden olduğu vuruglanan haberde, Ekim 2020'de yapılan seçimlerde galip gelmek için birbirleriyle işbirliği yapan Komite’nin 9 üyesinin şimdi iki kampa bölünmüş durumda olduğu ve kirli çamaşırlarını ortaya dökmeye başladığı aktarıldı. Haberde son olarak, Etik ve Spor Koruma Komitesi’nin Kıbrıs Olimpiyat Komitesi’nde olup bitenleri büyük bir ilgiyle takip ettiği ve kamu parasının zimmete geçirilmesiyle ilgili olarak Komitesi hakkında yeni bir soruşturma başlatmaya hazırlandığı vuruglandı.


Alithia Gezetesi

  • İran Dışişleri Bakanı'ndan tehdit

“İran yanlısı silahlı örgütler İsrail saldırganlığı karşısında sessiz kalmayacak” üst başlıklı haberde; Gazze Şeridi'nde çatışmaların yoğunlaştığı ve İsrail tanklarının 5 kilometreden fazla sınırı aştığı belirtildi. Haberin detayında, Hamas'ın Kuzey Kore'den gelen silahlarla saldırdılar düzenlemeye devam ettiği ve Kim rejimi Hamas-İsrail savaşından ekonomik olarak fayda sağladığı vurgulandı.

  • Yerinden edilmiş kişilerin yalnızca %6'sına Türk mülkü

Haberin detayında, yerinden edilmiş kişilerle ilgili skandal yöneti̇m konusunun Meclis önüne çikarildığı belirtildi. Haberin detayında, Meclis Göçmen Komitesi’nin Salı gününe kadar istisnai imtiyazlar hakkında bilgi istediği, aksi takdirde 2024 bütçesini bloke edeceği konusunda uyarıda bulunduğu aktarıldı.

  • Tarım Bakanlığı zaman kazanıyor

Haberin detayında, büyükbaş hayvan üreticilerinin hellimdeki süt kotasına ilişkin başvurusuyla ilgili kararın açıklanmasına kadar tepkilerin önlenmesi için ilgili taraflarla görüşmelerin yapılmaya devam ettiği belirtiliyor.


Haravgi Gazetesi

  • AKEL Forumu ekonomide radikal çözümler için diyalog başlatıyor

“Pahalılıkla mücadele ve ekonominin işleyişine yönelik yeni modelin şekillendirilmesi için öneriler” alt başlığıyla verilen haberde; AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu’nun, AKEL'in ekonomiye ilişkin önerilerini ve vizyonunu sunarken iş dünyasına mesajlar gönderdiği belirtildi. Haberin detatında, AKEL'in sosyal ve ekonomik konularda izlemeyi planladığı duruşun AKEL Genel Sekreteri Stefanu tarafından, AKEL tarafından düzenlenen "Geleceğe Bakış" başlıklı Ekonomik Forum'da analiz ettiği aktarıldı. Stefanu ayrıca, hükümete ve diğer partilere AKEL'in aradığı işbirliği çerçevesi ve hedeflerinin ne olduğu konusunda net mesajlar gönderdiği aktarılan haberde, AKEL Genel Sekreteri'nin bankalardan, suistimallerden ve yasadışı uygulamalardan uzak, işbirliğine dayalı bir ilişki istidiği belirtildi. Habere göre, AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu, bankalara, temel ilkesi finans sistemi ile toplum ve iş dünyası arasında, suiistimaller ve yasadışı uygulamalar gibi olgulardan uzak, samimi bir işbirliği olan belirli bir çerçeve temelinde işbirliği elini uzattı. AKEL Genel Sekreteri'nden iş dünyasına ise Anastasiadis hükümetinin "altın" pasaportlarla bıraktığı harabeyi birlikte yeniden inşa etmenin acil olduğunu söylediği belirtilen haberde, özellikle de kurumsal karmaşıklık ve yolsuzluğun temizlenmesine yönelik ortak çabalar için iş dünyasına işbirliği elini uzattığı belirtildi.

Son Güncelleme: 01 Kasım 2023 - 14:04

Son Haberler

19 Eylül
AKEL, Sayıştay’ın görevden alınma kararı dolayısıyla Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde eylem düzenliyor.
15:02
Sayıştay Vekili Kyriakos Kyriaku: Sayıştaylık, anayasal zorunlulukların gerektirdiği şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
15:00
İsrail polisi, Başbakan, Savunma Bakanı ve diğer yetkililere suikast düzenlemeyi planlayan bir kişiyi tutukladı.
14:57
Mitsotakis-Hristodulidis görüşmesinin gündeminde Kıbrıs-Yunanistan elektrik bağlantısı projesi yer aldı.
14:54
Sayıştay’a saygı ve takdirin bir göstergesi olarak Meclis Denetim Komitesi'nin bugünkü toplantısı ertelendi.
14:52
Hükümet Sözcüsü: Cumhurbaşkanı, Sayıştaylık ve Hukuk Dairesi’nde yapılacak reformlarla ilgili kararlar alacak.
14:49
basın özetleri 19.09.24
13:07
18 Eylül
Hristodoulidis - Mitsotakis görüşmesi yarın Atina'da
12:54
basın özetleri 18.09.24
12:45
Blinken, Kahire'de
12:29
İki erteleme maçı bu akşam oynanacak
12:19
Mahkeme, Genel Denetçi'nin görevden uzaklaştırılmasına karar verdi
12:16
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.