basın özetleri 16.09.24

Alithia gazetesinin ana haberi:

“Yolsuzluğa hayır… ama bundan sonrası için! - Görevine başlamasından 565 gün sonra Nikos Hristodulidis, seçim kampanyasına devam…”

Cumhurbaşkanı yolsuzlukla ilgili konuşmasında hükümet üyeleri için akraba kişilerin özel danışman olarak atanmasını yasaklayan yasal düzenlemelere değindi, halbuki bu hükümet ahbap çavuş düzeninden oluşuyor. “

*

Politis gazetesinin ana haberi:

“Sağlık alanında reform süreci hızla ilerliyor. Masada, boşlukları kapatan on yasa tasarısı”

Önümüzdeki haftalarda Meclis Sağlık Komitesi, sağlık hizmetlerinde olumlu değişiklikler getiren on yasa tasarısı inceleyecek. Bunlardan çoğu, Meclis içinde ya da dışında yıllardır tartışılıyor ve yasalaşmamış olmaları hastalara zorlukla yaratıyor.

Hastaları savunma kurumu, GESY'nin denetlenmesi, rahatlatıcı bakım sağlanması ve rehabilitasyon merkezleri ile radyodiagnostik merkezlerin işleyişinin düzenlenmesi temel reformlar arasında yer alıyor. Hükümet ve Sağlık Bakanı Michalis Hadjipantelas için ana bahis olan yasa, Kıbrıs'ta üniversite klinikleri oluşturulmasına yönelik tasarı.

*

Haravgi gazetesinin ana haberi:

“Hükümetin açıkladığı konut programları başlamadı bile - Konut programı, gençlerin en çok ilgilendiği konuların başında yer almaya devam ediyor”

Ekim 2023'te yeni entegre konut politikasına ilişkin bir dizi plan tanıtıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruların üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen hiçbir plan ilerlemedi. AKEL, planların uygulanmasındaki gecikme nedenleri ve yeni zaman çizelgesi hakkında bilgi talep ediyor.

*

Filelefteros gazetesinin ana haberi:

“Atıklar denize dökülüyor - Sağlık üzerindeki olası etkiler, çocuklarda döküntüler görüldü”

Balıkçı barınağı, hastane, oteller ve hatta okulun, atıklarını denize boşalttıkları görülüyor. Kato Pirgos köyündeki balıkçı barınağı içinde atık yönetimi konusunda Balıkçılık ve Deniz Araştırmaları Dairesi hiçbir önlem almıyor. Bir hafta içinde otellerin deniz bölgesinde yüzen çocuklarda döküntü vakası kaydedildi, ancak sebep henüz belirlenmedi.

*

Kıbrıs Rum gazetelerinin diğer haberlerinden bazıları:

Filelefteros gazetesi:

“Cumhurbaşkanı Hristodulidis: Kıbrıs ve yolsuzluk, Meksika ve uyuşturucu gibi…”

Nikos Hristodulidis, yolsuzluk konusunda sert bir duruş sergileyerek, Kıbrıs hakkında var olan algının, Meksika'nın uyuşturucu ve organize suçlarla ilgili algıya benzetilebileceğini ifade etti.

*

Spor Tesislerinde Durum Kötüleşiyor

Spor tesislerinin durumu giderek kötüleşiyor. Emniyet Müdürlüğünün son raporuna göre, bazı stadyumlar benzin istasyonlarının yanında bulunuyor, bazılarında ise ahşap tribünler mevcut. Polis raporu, bu ve diğer sorunları detaylı bir şekilde kaydetti.

*

Haravgi gazetesinden:

43 Yaşındaki Alkis Mihail'in Ölümü Derin Üzüntü Yarattı

Dün, Limasol Genel Hastanesi'nin Acil Servisi'ne başvuran 43 yaşındaki Alkis Mihail, muayene edilmeden önce özel bir hastaneye gitmek üzere ayrıldı. Yolda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Ölümünün nedenlerinin belirlenmesi için otopsi yapılması bekleniyor. Ayrıca, Kıbrıs Sağlık Hizmetleri Kurumu OKYPY olayla ilgili soruşturma başlattı.

*

Futbolda Sıfır Nokta: Apollon ile AEL Maçı Başlamadan İptal Edildi

Düün Apollon ile AEL arasındaki maç, AEL taraftarlarının polis tarafından stadyumdan çıkarıldığı halde hiç başlamadı. İki kulübün temsilcileri, maçın neden yarıda kesildiğini hala anlamış değiller. İronik bir şekilde, stadyum içinde herhangi bir olay yaşanmazken, stadyum dışında çatışmalar yaşandı ve bazı taraftarlar yaralandı. Toma aracınının taraftarlara saldırıda bulunduğu bildirildi.

*

Bazı başlıklar:

Bugün, Geroskipou'nun Tarihi Merkezi İçin Yenileme Çalışmaları Başladı

*

Kan Merkezi Güçlendirilmelidir ve Transfüzyon Protokolleri Oluşturulmalıdır

*

Sosyal Medya Platformları İçin Yeni Yasal Düzenlemeler Geliyor

*

Sağlık Bakanı Bugün Sığır Yetiştiricileriyle, Yarın Koyun ve Keçi Yetiştiricileriyle Bir Araya Geliyor

*

Politisten bazı başlıklar:

Ticaret: Tüketicilerin yüzde 57’si Doğal Ürünlere Yöneliyor

*

Εlektrik Bağlantısında Altın Orana Daha Yakın

*

Kıbrıs Sorunu BM'nin Gündeminde Öne Çıkıyor

*

Cumhurbaşkanı: Yolsuzluk ve Enflasyon En Büyük Sorunlar

*

Alithia’nın ana sayfasında yer alan bir habere göre de "Yarın, Merkez Bankası Başkanı faiz oranlarını konuşmak için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gidiyor. Cumhurbaşkanı, faiz oranlarına doğrudan müdahale edemese de, Merkez Bankası Başkanı'nı durumu değerlendirmesi için davet etti.

Son Güncelleme: 16 Eylül 2024 - 13:08

Son Haberler

18 Eylül
Hristodoulidis - Mitsotakis görüşmesi yarın Atina'da
12:54
basın özetleri 18.09.24
12:45
Blinken, Kahire'de
12:29
İki erteleme maçı bu akşam oynanacak
12:19
Mahkeme, Genel Denetçi'nin görevden uzaklaştırılmasına karar verdi
12:16
Elektrik ara bağlantısı için Enerji Düzenleme Kurumu'nun onayı gerekiyor
12:02
Bakanlar Kurulu'ndan Kıbrıs-Yunanistan elektrik ara bağlantısı yeşil ışık
12:00
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis: Çin'in Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına olan bağlılığı sarsılmaz
11:56
“Boris” Kasırgası, ardında yeni kurbanla bırakıyor
11:54
Kuzey Kore yeni balistik füzelerini fırlattı
11:53
Lübnan'da eş zamanlı patlamalar nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti
11:49
17 Eylül
basın özetleri 17.09.24
13:26
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.