basın özetleri 02.08.24

Haravgi gazetesinin ana haberi:

“Elektrik enerjisinde terminal çöküşünün ardından %50 artış - Enerji maliyetlerindeki büyük artış, tüm ekonomiye yansıdı” başlıkları altında “Haneler ve işletmeler, devasa doğal gaz terminal skandalının üç katı maliyetini ödeyecekler. Pahalılık dalgası devam ediyor. Tarımsal ürünlerde %6,7 ve petrol ürünlerinde %4,1 gibi büyük değişiklikler var. Yüksek elektrik faturaları ve emisyon vergisi ile baş başa kaldık.

*

Politis gazetesinin ana haberi:

Başlıklar “BM bizi açıkça push backs yapmakla suçluyor - Ölü bölgede mahsur kalan göçmenlerin sayısı 95'e ulaştı” şeklinde.

Habere göre son 48 saat içinde 48 göçmenin daha ölü bölgeye gelmesi, Kıbrıs Cumhuriyeti ile UNFICYP arasında yeni bir olayın patlamasına yol açtı. Kıbrıs Cumhuriyeti'ne yönelik push backs yapıldığına dair eleştiriler artıyor. Barış gücü sözcüsü dün, Kıbrıs Polis Teşkilatı'nı, BM geçici barınaklarında daha fazla kişiyi barındırma imkânı olmadığı konunda bilgilendirildiği halde, göçmenleri tarafsız bölgeye taşımakla suçladı. Dünkü gelişlerle birlikte ölü bölgedeki göçmen sayısı 95'e ulaştı, hükümet ise sorunu çözmek yerine daha da büyütüyor.

*

Filelefteros gazetesinin ana haberi:

“Yeni fiyat artışı darbesi - Gıda enflasyonu düşmek bilmiyor - Her ay bazı ürünler, özellikle taze meyveler daha da kötüye gidiyor”

Temmuz ayında Kıbrıs'ta enflasyon sadece kağıt üzerinde düşerken, meyve, sebze ve yağ fiyatları arttı. Gıda enflasyonu, iklim koşulları nedeniyle düşmek bilmezken, orta ve düşük gelirli kesimler yeni bir darbe aldı. Gıda ve alkolsüz içecekler enflasyon endeksi Temmuz ayında yıllık bazda %3,57, tarım ürünleri ise %6,67 değişim gösterdi.

*

Alithia gazetesinin ana haberi:

“Sebep maddi anlaşmazlıklar - Limasol Polis Müdürlüğü dün gece 19 yaşındaki ve 23 yaşındaki iki kişiyi Lisovuno'da işlenen çifte cinayetle ilgili şüpheli olarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan iki kişinin, Arakapas'tan 39 yaşındaki Andreas Kuzupis ve tüm göstergelere göre ilk kurbanın yabancı uyruklu arkadaşı olan ikinci maktulün çevresinden geldiği iddia ediliyor. Dün Limasol Polis Müdürlüğü'nde sorgulanan iki şüpheliye karşı dava açıldı ve bugün Limasol mahkemesine çıkarılmaları bekleniyor. Soruşturma görevlileri, iki cesedin bulunduğu aracın Kuzupis'e ait olduğunu belirledikten sonra güvenlik kameralarını incelemeye başladı.

*

Kıbrıs Rum gazetelerinin diğer haberlerinden seçmeler:

Filelefteros:

“Kurbanlar Kıbrıslı Rum ve Slovak – 19 ve 23 yaşındaki iki kişiye kelepçe geçirildi”

*

Liman ve marina planlarında neler değişiyor?

Larnaka'daki projeler farklı yatırımcılara üçe ayrılacak. Marinada hemen hayata geçirilecek üç plan tasarlanıyor.

*

Türkler bekliyor – Yol haritası beklerken kırmızı çizgiler çekiyorlar

BM GS’nin New York daveti beklenirken Kıbrıs Türk tarafı Ersin Tatar uçlar retoriğinde ısrar ediyor.

*

“Yeni anket: Anita ortalığı silip süpürdü, İrini parti liderliği karşısında üstün geliyor”

Anket sonuçlarına göre DİSİ Başkanı Anita Dimitriu en iyi milletvekili olarak birinci sırada yer alırken ikinci sırada partisinin liderliğine karşı üstün gelen İrini Haralambidu yer alıyor.

*

Alitia gazetesinden:

“Anne hakkında Avrupa tutuklama emri - Lakatamia'da bebeğin kaldığı oda ahır gibiydi”

Kız çocuğu hayati belirtiler olmadan hastaneye götürüldü. Çocuk önceki günlerde yüksek ateş geçirmişti ancak herhangi bir hastaneye yatış veya tıbbi yardım almadı.

*

UNFICYP endişeli: Kıbrıs Polisi, mülteci başvurusu sahiplerini hâlâ tampon bölgeye taşımaya devam ediyor.

*

Sahte Haberler: Adalet Bakanlığı, endişe ve sorunları gidermek için çözümler geliştirecek bir hukukçular grubu oluşturulmasına karar verdi.

*

Okullarda çalışmalar başlıyor: Eğitim yılı başlamadan önce 11,86 milyon Euro'luk çalışmalara başlanıyor. 25 tane çalışma daha planlanıyor.

*

Üzüntü: Avukat ve eski milletvekili Andreas Angelidis hayatını kaybetti.

*

Ve son olarak da Haravgi gazetesinden:

"1.400 çam ağacını kesip güneş enerjisi parkı kurmak istiyorlar”

AKEL Lythrodontas örgütü, Lythrodontas, Mathiatis ve Analyonda bölgelerinde güneş enerjisi parkı için devam eden süreçlerle ilgili olarak hükümete sert bir uyarı gönderdi. Aynı zamanda vatandaşları, bu çirkin projeye karşı dikkatli olmaya ve örgütlü bir mücadele vermeye çağırdı.

*

"Liman ve marina ayrı ayrı geliştirilecek”

Larnaka limanı ve marinasının geliştirilmesi çalışmalarının ayrıştırılması planına geri dönüldü. Larnaka Belediye Başkanı Andreas Viras, şehrin kararların hızlı bir şekilde uygulanmasını talep ettiğini belirtti."

*

"Yurt dışında yaşayan Kıbrıslılar, Türkiye'ye kayıplar hakkında bilgi vermesi için baskı yapılmasına çalışacak.

*

"AKELden işgal karşıtı Ammohostos Belediyesi'nin etkinliğine kitlesel katılım çağrısı"

"Eurobank ve Hellenic Bankaları, 100 milyar Euro'luk bir aktif büyüklüğe sahip birleşmeyi planlıyor”

*

"İsrail’de on binlerce kişi, ülkeden ayrılmak için Tel Aviv havaalanına yığıldı”

*

"Veterinerlik Hizmetleri, yüksek sıcaklıklar öncesinde hayvan sahiplerine yönelik tavsiyeler yayınladı"

*

Son Güncelleme: 02 Ağustos 2024 - 13:47

Son Haberler

16 Eylül
basın özetleri 16.09.24
13:06
Kıbrıs Futbol Federasyonu: Olayların taraftar hareketleriyle alakası yok
12:09
Polis Müdürü, AlphaMega Stadyumunda yaşananlarla ilgili ayrıntılı rapor talep etti
11:58
AlphaMega Stadyumu'nda çıkan olaylarda, biri ağır 3 polis yaralandı
11:57
AEL ve Apollon temsilcileri, karşılaşmanın başlamaması nedeniyle hayal kırıklığını dile getirdi
11:54
Orman Dairesi, şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangın riskinin arttığı konusunda uyardı
11:53
Kiev'e yeni bir Rus saldırısı
11:51
3'üncü hafta, Omonia - AEK maçı ile sona eriyor
11:49
FBI, Trump'a yönelik yeni bir suikast girişimini araştırıyor
11:45
Letimbiotis: Stadyumlardaki olayları önlemek için sert yasal düzenlemeler şart
11:42
Hartsiotis: Önceden tasarlanmış gibi
11:40
15 Eylül
Yemen'den İsrail'e füze saldırısı
13:12
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.