basın özetleri 24.05.24

Filelefteros gazetesinin ana haberi:

“Anita – Stefanu derbi maçı – İki büyük parti arasında hesaplanamayan etkenlerle birincilik için kıyasıya mücadele – AKEL ile DİSİ arasında göğüs göğüse mücadele – ELAM arkadan geliyor”

Partiler arka planda, 9 Haziran seçimlerinde birincilik için büyük partiler arasında çetin bir mücadele senaryosu oluşturuldu. Parti liderleri, beyanlar ve izlenimlerle dolu bir derbide çarpıcı bir şekilde öne çıktılar. Dün Stefanos Stefanu, AKEL ve ELAM için siyasetin iki uç noktası şeklindeki nitelendirmesi yapan Anita Dimitriu'nun attığı topu aldı ve cevap verdi. AKEL Genel Sekreteri, ELAM'ın DİSİ'nin eti ve kemiğinden oluştuğunu söyledi ve siyaset sahnesi tutuştu.

*

Haravgi gazetesinin ana haberi de aynı konuyu veriyor ana haberinde s d. Kısaca onu da aktaralım:

“DİSİ’de panik… Yalanlara ve çarpıtmalara başvuruyorlar – Demokrasi DİSİ ile ELAM arasındaki hazin alışverişlerle bağdaşabilir mi?”

Stefanu: DİSİ Başkanı AKEL’in fikirlerini çarpıtarak yabancı düşmanlığı ırkçılık ifade etmekten çekinmedi.

ELAM’ın DİSİ’nin yedek gücü olarak hareket ettiğini tüm Kıbrıs biliyor. ELAM DİSİ’nin etinden kemiğinden oluştu.

Cumhurbaşkanlığı, DİSİ ve ELAM üçgeninin karşısında demokrasi ve ilerleyişin büyük kutbu var.

Haber diğer gazetelerin ön sayfasında şu başlıklarla boy gösteriyor:

Politis: DİSİ AKEL arasında seçim öncesinde hard rock

“Alithia: ELAM yüzünden birbirlerine girdiler – Anita daha önce aşırı sağ partiyi sol partiyle özdeşleştirmiş, iki politik uç şeklinde nitelendirmişti”

*

Alithia gazetesinin ana haberi:
“İşgal bölgesindeki Kıbrıs Rum malları açık arttırmada – Toplam 3,9 milyon lira değerindeki mallar bugün İstanbul’da açık açık artırmayla satışa çıkarılıyor”

Kıbrıslı Rumlara ait mallar satılıyor. Tüm dünyada alıcılar aranıyor.

Türk şirketi “Kuzey Kıbrıs cazip yatırım fırsatlarıyla dikkat çekiyor. Orayı keşfedilmemiş bir pırlanta olarak görüyoruz” dedi.

Avrupa gazetesinin yazarlarından biri Roma’da tutuklanan ve Kıbrıs Rum malları satışları olaylarına karışmış olmakla suçlanan Kıbrıslı Türk avukatın mahkeme tarafından suçsuz bulunması için müdahale ettiği için Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis’i istifa etmeye çağırdı.

Hristodulidis’e şah mat çekti: “Sizin κorkaklığınız ve beceriksizliğiniz yüzünden işgal güç kazanıyor! Bak gör: Timbu’da 40 bin kişilik kolini kuruyorlar” dedi.

*

Politis gazetesinin ana haberi:

“Ücretlerin zorunluluğu iş barışının sağlanmasında anahtar – Otelcilik ve inşaat sektöründe kritik dönemeç toplu sözleşmelerin yenilenmesi”

Otelcilik ve inşaat alanlarında toplu sözleşmelerin yenilenmesi süreci Çalışma Bakanlığının arabulucuğuna geçti. Ücretlerin düzeyi ve uygulama zorunluluğu yasalar vasıtasıyla belirlenecek.

Sendikalar özlü artışların yapılması noktasında ısrar ediyor. Öte yandan işveren tarafı toplu sözleşmelerin günümüz koşullarına uyum sağlaması için sözleşmelerin holistik biçimde yeniden yapılandırılması görüşünü öne sürüyor.

Çalışma Bakanı Yannis Panayotu “Önümüzdeki dönemde askıda olan önemli toplu sözleşmelerin yenilenmesini ve yeni sözleşmelerin yapılmasını başarmaya çalışacağız” şeklinde vurguladı.

*

Kıbrıs Rum gazetelerinin diğer haberlerinden kısaca:

Politis gazetesinden:

“Averof açığa çıkardı: “Peninsula”da ne işiniz vardı Sayın Hristodulidis?”

Eski DİSİ Başkanı Averof Neofitu 1918’de o dönem Cumhurbaşkanı olan Nikos Anastasiadis ile o dönemin Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in eski Türk Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile gizli görüşmeler yaptıkları ve her ikisinin de iki devlet çözümünü olasılık dışı bırakmadığı konusunda imalarda bulundu ve onları bu bilgileri yalanlamaya veya doğrulamaya davet etti.

*

Haravgi gazetesinin ön sayfasındaki bazı haber ve haber başlıkları:

İkinci haber olarak öne Filistin meselesi çıkıyor. Şöyle yazıyor:

“Netaniahu’nun ordusu ilerliyor ve kıyım yapıyor”

İsrail ordusu her gün sivil bölgelerine daha fazla girmeye devam ediyor. Halk tankların ve askerlerin Rafa’nın merkezindeki kalabalık semte girdiklerini, her yere ölüm ve felaket saçtıklarını söylüyor.

*

“Karanlık anlaşmalarınız hakkında hesap verin”

Fasula’daki eski çöplük Sayıştay’ın mikroskopuna yatırıldı, Limasol Belediye Başkanının rolü araştırılıyor… Limasol belediye başkanı adayı Yannis Armeftis göz çıkaran çıkar çatışmalarından ve özel bir müteşebbisin skandal boyutuna varacak derecede kayırıldığından söz etti.

*

Telekomünikasyon Dairesi CYTA’nın gidişatı kurumun özelleştirilmesini isteyenlerin haksız olduğunu ortaya koydu

*

PEO – DEVİŞ – Çalışanlar birleşmiş bir Kıbrıs için elele

*

Holguin’in iki lidere yönelik halkın sesini dinlemeleri çağrısı cesaretlendirdi

İki toplumlu Barış – Birleşmiş Kıbrıs: Holguin’in misyonu küçük bir fırsat penceresi açtı ve sivil toplumun özgüvenini yeniden kazanmasına yardımcı oldu

*

Filelefteros’tan:

Gemi için de ekstra para istiyorlar

Çinliler gün be gün terminale dair tavrını sertleştiriyor

*

Kition Şirketine yat kulübü izni verdiler – Bu arada çalışmalardan haber yok

Kition Şirketi hükümetle arasındaki görüş ayrılıklarını mahkemelerde çözmekte olduğu bir dönemde ona Larnaka marinasında yat limanı yapması için çevre izni verildi

*

Bankalar sayesinde Borsa 10 yıl sonra uyandı

Son Güncelleme: 24 Mayıs 2024 - 19:46

Son Haberler

26 Temmuz
Kıbrıs'ta aranan 36 yaşındaki adam Selanik'te yakalandı
17:01
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis Olimpiyat Oyunları için Paris'te
17:00
Ara bölgedeki insanlar için diplomatik çaba
16:59
Milli Muhafız Ordusu'nun kuruluşunun üzerinden 60 yıl geçti
16:57
Olimpiyat Oyunlarının açılış töreni saat 20:30'da
16:56
California ve Kanada'da yıkıcı yangınlar
16:53
Avrupa Savcılığından, Vasilikos projesine ilişkin soruşturması
16:51
Vasilikos Terminali hakkında DİSİ'den şeffaflık çağrısı, AKEL'den büyük skandal tepkisi
14:39
Basın Özetleri 26.07.2024
14:35
Konferans Ligi'nin ikinci ön eleme turu ilk maçları tamamlandı
14:33
25 Temmuz
Baf'ta trafik kazasında yaralanan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
15:30
Genel Denetçinin denetimi duyulmamış bir şey
15:27
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.