basın özetleri 20.08.24

Filelefteros gazetesinin ana haberi Larnaka limanı ve marinasının geliştirilmesiyle ilgili gelişmeler.

“Yatırımcılar Larnaka’ya geri dönüyor - Vafeadis ile liman ve marina için görüşmeler” başlıkları altında şöyle yazıyor:

“Hükümet, Larnaka limanı ve marinasıyla ilgili projeler hakkında aldığı kararları değiştirmeden, yerli ve yabancı yatırımcıların artan ilgisini fark ediyor ve bu nedenle Ulaştırma Bakanı yatırımcılarla görüşmeler yapacak. Aleksis Vafeadis'in Fileleftheros gazetesine yaptığı açıklamaya göre, Eylül ayında projelerin uygulanmaya başlaması için bir yol haritası belirlenmiş durumda ve ilk adımlar atılacak. Vafeadis, "Son iki ayda Kıbrıslı ve yabancı yatırımcılardan çok sayıda talep aldık" diyerek, bu nedenle Ad Hoc komitesi ile iş birliği içinde yatırımcılarla görüşmeler yaparak ilgilenenlerin önerilerini dinleme kararı alındığını belirtti.

*

Politis gazetesinin ana haberi:

“Reşit olmayan gençler barlarda ve kulüplerde rahatça içki içiyor - Son iki buçuk yılda eğlence mekanlarına giren reşit olmayanlar için 134 şikayet”

Veliler, Politis gazetesine, gece kulüpleri ve barların reşit olmayanlara, yasalarca açıkça yasaklanmış olmasına rağmen, alkol servisi yaptığını bildirdiler. Politis'e, bazı gece kulübü sahipleri de yerel karakol polislerinin rakiplerine müdahale etmediği konusunda şikâyette bulundular.

Polis tarafından sağlanan resmi verilere göre, 2022 - 2024 Haziran döneminde eğlence yerlerinde reşit olmayanlar hakkında 134 şikayet yapıldı. Polis liderliği, bu tür denetimlerin yapılmasındaki zorluklar göz önüne alındığında, bu sayının tatmin edici olduğunu düşünüyor.

Alkol ve Uyuşturucu üzerine yapılan son Avrupa Öğrenci Nüfusu Araştırması'nın bulguları ise, bu araştırmaya 2.098 öğrenci ile katılan Kıbrıs'ta oldukça endişe verici. Kıbrıs'taki öğrenciler, Avrupa'daki öğrencilere kıyasla daha sık alkol tüketiyor.

*

Haravgi gazetesinin ana haberi:

“GPS sistemine yapılan müdahaleler Kıbrıs'ı etkilemeye devam ediyor - Ulaştırma Bakanı'ndan çaresizlik itirafları”

Aleksis Vafeadis: "Bu durumu değiştiremeyiz. Bütün bölge etkilendi...".

Sorunu havayolu uçuşları için çözmek amacıyla yeni sistemler kullanılıyor...

Bakan, bu durumdan etkilenen komşu ülkelerle bir iletişime geçmemiş olduğunu kabul etti.

*

Alithia gazetesinin ana haberi:

Kıbrıs Elektrik Kurumu AİK'in kabloları ormanlarımızı yakıyor - Orman Yangın Söndürme Güçleri dün Fikardu'da bir felaketi önledi”

Orman Dairesi: Yangının en olası nedeni, yangının başladığı noktada bulunan kablolar.

Kıbrıs Elektrik Kurumu AİK: Dallar arasından geçen bir kablo, rüzgar nedeniyle baskı altında kaldı ve kısa devreye neden oldu.

Yangın Söndürme Güçleri: Orman yangınları havai elektrik hattı nedeniyle çoğaldı.

Yapılan ilgili araştırma: En korkunç yangınlar Elektrik iletim sistemlerindeki hatalardan kaynaklanıyor.

*

Kıbrıs Rum gazetelerinin diğer haberlerinden kısa seçmeler:

Alithia gazetesinden:

“Cumhurbaşkanının kara defteri Kadis’i de içeriyor... - Cumhurbaşkanı Hristodulidis onu ödüllendiriyor ve Avrupa Komiserliği pozisyonu için aday gösteriyor”

2022 yılında Kadis, Hristodulidis'in seçilirse hükümetinde yer alabilecek hükümet yetkilileriyle istişarede bulunduğunu yalanlayan bakanların ortak bildirisini imzalamayan tek bakandı. Görünüşe göre, Cumhurbaşkanı Hristodulidis, o dönemde hükümetine katılmak üzere istişare ettiği kişileri bugün makam dağıtıyor, tıpkı Konstantinos Ioannu ve Vasilis Palmas’ın atanmasında olduğu gibi.

*

Ön sayfasından birkaç başlık:

Rus Büyükelçi: Kıbrıs'ın kuzeyinde konsolosluk ofisinin açılması bir dönüm noktasıdır

*

Ersin Tatar: KKTC, Doğu Akdeniz'de bağımsız bir Türk devleti olarak ilerleyecek

*

Muflon tuzağı girişimi - Arminu bölgesinde tel kapanlar yerleştiren faile 23.500 Euro ceza kesildi.

*

Haravgi gazetesinden:

“Toplantı, Larnaka limanı ve marinası için üç karar getirdi - Kamu İşleri Dairesi, marinanın bakım ve derinleştirme işlemlerine derhal başlayacak, ve denizcilik kulübünün inşası ile peyzaj düzenlemesi için yapılacak bir mimari yarışma düzenlenecek. Ayrıca, limanın genişletilmesi için uzmanlar tekrar çağrılacak ve bu genişletme, marina ile birlikte Vasilikos limanı ile bağlantılı olarak değerlendirilecek.

*

“Deniz kirliliğinin ana kaynağı kara değil deniz”

Limasol'daki son deniz kirliliğinin kaynağı sulama suyu olsa da, bugüne kadar araştırılan tüm deniz kirliliği vakalarında, kirlenme kaynağının neredeyse her durumda deniz olduğu ve kara kaynaklı olmadığı görüldü. Limasol Belediyesi, devletin yetkili makamlarını müdahalede bulunmaya çağırdı.

*

Ulaştırma Bakanı, yerleşim bölgelerinde hız sınırının daha da düşürülmesini talep ediyor

*

Turizmde Birleşik Krallık, %33,9 oranıyla büyük bir pazar olarak öne çıkarken, Kıbrıslıların yurtdışına yaptıkları seyahatler %7 oranında azaldı.

*

Bir ay içinde Konut Geliştirme Komisyonu EOA, yollar ve kaldırımlardaki su sızıntıları hakkında 600 şikayet aldı.

*

Cumhurbaşkanı Hristodulidis, Avrupa Komiseri olarak eski Bakan Kostas Kadis'i önerdi

*

Politis gazetesinden:

«Altın Vize, emlak piyasasını hareketlendiriyor”

Yabancı yatırımlar, konut piyasasında merkezi bir rol oynamaya devam ederken, yerli alıcılardan gelen talep de sektörü daha da güçlendiriyor.

*

“En nihayet finansal eğitim - ortaokul 3. sınıflara finans dersi getiriliyor”

On Kıbrıslıdan altısı, on gençten yedisi ise ekonomik olarak cahilken, Eğitim Bakanlığı bu yıl 3. sınıf müfredatına finans yönetimi dersi ekliyor.

*

Ve son olarak da Filelefteros gazetesinden:

“Cumhurbaşkanı, Kıbrıs sorunu hakkında açıklama ve bilgi vermek için Ulusal Konsey'i topluyor”

Kıbrıs sorunuyla ilgili tepkilerin ortasında ve gelişmeler öncesinde Cumhurbaşkanı Hristodulidis, 13 Eylül'de siyasi liderliği bilgilendirecek. EDEK, anlaşmazlık konusunu yüksek tutuyor.

*

“Ağustos salgını: Hırsızlık ve soygunlar”

Lefkoşa'daki hırsızlık ve soygunların detaylı incelemesi, suç oranında etkileyici bir düşüş olduğunu gösterdi. Ama Ağustos ayında patlak veren artışı engellemek mümkün olmadı. Vakaların büyük çoğunluğu çevre bölgelerde görüldü.

*

Avakum Manastırı: Skandalla ilgili olarak yalnızca iki keşiş mahkemeye çıkarılacak. Soruşturmaların süresi beş buçuk aya ulaştı. Sadece iki kişi mahkemeye sevk edilecek.

Son Güncelleme: 20 Ağustos 2024 - 13:08

Son Haberler

16 Eylül
basın özetleri 16.09.24
13:06
Kıbrıs Futbol Federasyonu: Olayların taraftar hareketleriyle alakası yok
12:09
Polis Müdürü, AlphaMega Stadyumunda yaşananlarla ilgili ayrıntılı rapor talep etti
11:58
AlphaMega Stadyumu'nda çıkan olaylarda, biri ağır 3 polis yaralandı
11:57
AEL ve Apollon temsilcileri, karşılaşmanın başlamaması nedeniyle hayal kırıklığını dile getirdi
11:54
Orman Dairesi, şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangın riskinin arttığı konusunda uyardı
11:53
Kiev'e yeni bir Rus saldırısı
11:51
3'üncü hafta, Omonia - AEK maçı ile sona eriyor
11:49
FBI, Trump'a yönelik yeni bir suikast girişimini araştırıyor
11:45
Letimbiotis: Stadyumlardaki olayları önlemek için sert yasal düzenlemeler şart
11:42
Hartsiotis: Önceden tasarlanmış gibi
11:40
15 Eylül
Yemen'den İsrail'e füze saldırısı
13:12
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.