basın özetleri 13.08.24

Filelefteros gazetesinin ana hgaberi:

Atina kül oldu - Yangın evleri, ormanları, mülkleri ve hayvanları yuttu - Pendeli, Maraton, Dionysos, Vrilissia'da yangın cepheleri. Avrupa Sivil Koruma Mekanizması devreye sokuldu başlıkları altındaki habere göre Kuzeydoğu Attiki bölgesi alevler içinde. Varnavas, Pendeli, Halandri, Maraton ve Vrilissia yangının insafına kaldı. Alevler evleri ve ormanları adeta yuttu. İtfaiyeciler ve gönüllüler devasa bir mücadele veriyor. Birçok bölgede durum trajik, her şeyi yutan ateş canavarı her yeri teslim aldı. Pazar günü öğle saatlerinde Varnavas'ta başlayan yangın, son derece hızlı bir şekilde yayıldı.

*

Haravgi gazetesi:

“Attiki genelinde dramatik anlar yaşatan yangın kâbusu - Evleri, ormanları ve mülkleri yok eden devasa yangın - Onlarca yerleşim yeri tahliye edildi”

En büyük yangın cepheleri, Maraton Gölü'nden sonra Grammatiko ve Pendeli zirvelerinde. Sakinler, plansızlık olduğunu ve birçok bölgenin yardımsız bir şekilde kaderine terk edildiğini söylüyor. Rafina limanından yapılması planlanan gemi geliş ve gidişleri de değiştirildi.

Yangının riskli koşullarında hava ve kara desteği talebiyle Avrupa Sivil Koruma Mekanizması (UCPM) devreye sokuldu. Yunanistan Sivil Koruma Genel Sekreterliği, Fransa, İtalya ve Çekya'dan yanıt aldı ve İspanya ile Türkiye'den de destek bekleniyordu. Yangınların söndürülmesine yardımcı olmak için 64 kişilik Kıbrıs ekibi yola çıktı.

*

Alithia gazetesi de ana haberini şu başlıklarla veriyor:

“Yangın felaketi - Pendeli, Maraton, Dionysos, Vrilissia, Yerakas ve Halandri'de yangın cepheleri - Kuzeydoğu Attiki kül olmuş durumda”

*

Politis gazetesinin ana haberi:.

“Great Sea Interconnector için kararlar Ağustos ayında alınacak - Gözler bağlantı için RAEK'te - 26 Ağustos'ta kritik bir video konferans gerçekleştirilecek”

Yunanistan - Kıbrıs elektrik bağlantısının ilerleyişiyle ilgili olarak Avrupa Komisyonu'nun düzenlediği ve tüm paydaşların katıldığı dün yapılan toplantı, bir sonuç alınamadan tamamlandı. Telekonferans, 26 Ağustos Pazartesi günü yeniden yapılacak ve projenin hayata geçirilmesi için önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor.

Bu nedenle, Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu’ya göre, proje ile ilgili kararların Ağustos ayı içinde alınması bekleniyor. Önümüzdeki dönemde, projenin uygulayıcısı olan ADMIE'nin sunduğu yeni veriler doğrultusunda Kıbrıs Enerji Düzenleme Kurumu RAEK'in de ilgili kararını vermesi bekleniyor.

Yorgos Papanastasiu “Proje ilerliyor, zira Yunan kıta sahanlığında deniz dibi araştırmaları zaten yapıldı. Ancak, ekonomik olarak sürdürülebilir olmadığı ortaya çıkarsa, projenin terk edilme olasılığı da göz ardı edilemez”, dedi.

*

Kıbrıs Rum gazetelerinin diğer haberlerinden bazıları:

Filelefteros gazetesinden:

“Bu yıl okullarda 745 öğretmen daha olacak”

Eğitim Bakanlığı, Meclisin Ekonomi Komitesi'ne, Meclis tarafından –belirli şartlarla- onaylanan ek bütçe konusunda endişeleri gidermek amacıyla ilginç veriler gönderdi.

*

Finikudes’le ilgili planlarda değişiklik - Yeniden yapılandırma belirsiz”

Larnaka limanı ve marinasına yapılan yatırımların başarısızlığından sonra, Finikudes'in kıyı cephesinin köklü yeniden yapılandırma planları değiştiriliyor.

Politis gazetesinden:

“Artan görevler, artan ihtiyaçlar - Hızlı Müdahale Mekanik Birimi MMAD'da yeni örgütlenme şeması”

Hızlı Müdahale Mekanik Birimi'nin görevlerindeki artış, personel ve ekipman açısından ek ihtiyaçlar doğurdu. Dört yeni kalıcı kargaşayı önleyici bölük ve mahkûmlarla sanıkların cezaevi ile mahkemeler arasında taşınmasını sağlayan birliğin ihtiyaçları arttı.

*

“Ekonomi - Konut satın alma talebi düşmüyor”

2024'ün ilk dört ayında, Tapu Dairesi'ne kayıtlı satış belgelerinin rakamlarına yansıdığı gibi, gayrimenkul talebi yüksek seviyelerde kalmaya devam etti.

*

Alithia gazetesinden:

“Bir başka büyük başarısızlık daha masada – Papanastasiu elektrik bağlantısının terk edilmesi olasılığını kabul etti”

Yunan basını “Gecikme oyunları devam edecek, Lefkoşa’nın acelesi yok, iniş çıkışlar devam ediyor.

Enerji Bakanı'nın Ağustos ayında kararların alınacağını söylemesinin ardından yeni bir tepki dalgası başladı.

Öte yandan, Türkiye, işgal altındaki bölgeler için ilgili projeyi ilerletiyor ve çalışmaların ay sonunda tamamlanması bekleniyor.

Bazı başlıklar:

Orta Doğu'da kritik saatler - İsrail, İran'dan doğrudan bir saldırı bekliyor

*

Ersin Tatar: Şu ana kadar gündemde üçlü bir toplantı yok.

*

Karşılıksız çeklerde geçen yıla kıyasla hem miktar hem de sayı bakımından artış yaşandı.

*

Yeni endişe verici olay: Bir genç, metal sopa ile stadyuma gitti.

*

İstatistik Dairesi, verilerden elde edilen bilgilere göre kamu sektöründeki çalışan sayısının arttığını açıkladı.

*

Haravgi gazetesinden:

“ABD, İsrail'e yakıt ve F-16 ile F-35 savaş uçakları sağlıyor”

ABD, Orta Doğu'da bir denizaltı füzesi geliştirme sürecine devam ederken, USS Abraham Lincoln komutasındaki uçak gemisi grev grubu, F-35 jetleriyle donatılmış olarak bölgeye doğru hızla ilerliyor. Bu arada, İsrailliler Gazze'de askeri operasyonlarına devam ediyor ve havayolu şirketleri bölgedeki gerilimler nedeniyle uçuş iptallerini uzatıyor.

*

Ve birkaç başlık:

Kıbrıslı Türkler sık sık yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinden şikayetçi - Hastaların sağlığı tehlikede

*

Otelcilik sektöründe müzakere haftası, top işverenlerde

*

Eğitimde değişiklikler ve güncellenmiş programlar geliyor

*

Okullar içinde ve ders saatlerinde okuryazarlık dersleri verilecek.

*

Yaptırımlara rağmen Rusya'da milyarlarca dolar ve euroluk banknotlar

*

Üveyik av sezonu 25 Ağustos Pazar günü başlıyor.

Son Güncelleme: 13 Ağustos 2024 - 13:22

Son Haberler

16 Eylül
basın özetleri 16.09.24
13:06
Kıbrıs Futbol Federasyonu: Olayların taraftar hareketleriyle alakası yok
12:09
Polis Müdürü, AlphaMega Stadyumunda yaşananlarla ilgili ayrıntılı rapor talep etti
11:58
AlphaMega Stadyumu'nda çıkan olaylarda, biri ağır 3 polis yaralandı
11:57
AEL ve Apollon temsilcileri, karşılaşmanın başlamaması nedeniyle hayal kırıklığını dile getirdi
11:54
Orman Dairesi, şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangın riskinin arttığı konusunda uyardı
11:53
Kiev'e yeni bir Rus saldırısı
11:51
3'üncü hafta, Omonia - AEK maçı ile sona eriyor
11:49
FBI, Trump'a yönelik yeni bir suikast girişimini araştırıyor
11:45
Letimbiotis: Stadyumlardaki olayları önlemek için sert yasal düzenlemeler şart
11:42
Hartsiotis: Önceden tasarlanmış gibi
11:40
15 Eylül
Yemen'den İsrail'e füze saldırısı
13:12
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.