basın özetleri 30.07.24

Alithia gazetesinin ana haberi…

“Dünya savaşın yayılması endişesi içinde… - Golan’a yapılan füze saldırısından sonra durum kontrol dışı – İsrail-Hizbullah: Orta Doğu’da durum tehlikeli yollarda” başlıkları altındaki ana haberde şöyle yazıyor:

Netaniahu retoriği ve Hamas’ın 7 Ekim işgali sonrası izlediği politika ya İsrail Başbakanını çıkmaza sürükleyecek ya da denetlenemez boyutları ve sonuçları olacak savaşın genelleşmesine.

Blinken’e göre İsraşil ile Hizbullah arasındaki savaşın genelleşmesinden kaçınılmasının en iyi yolu, Gazze’de ateşkes sağlanması… Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının Lübnan’daki yurttaşlarımızın bölgeden uzaklaştırılması amaçlı ESTİA planı hazır…

Büyük uçak şirketleri durum nedeniyle Beyrut’a uçuşları ardı ardına durduruyor.

*

Haravgi gazetesinin ana haberi:

“Çok sayıda Sağlık Merkezlerini yok oluşa ve çözülmeye bıraktılar – Yöneticilerin “itfaiye çözümleri; daha büyük sorunlara yol açıyor” başlıkları altında dikkat çeken noktalar şöyle:

PASYKİ sendikası: “Ne bir örgütlenme ne bir organizasyon planı ne bir uzun erimli planlama, ortada idare yok”

OKYPY’nin geleceği karanlık görünüyor, durum iş güvenliği eksikliğine yol açıyor… Çalışma koşulları kabul edilemez durumda.

Örgütlü Hastalar Derneği şu ana kadar Ambulans işleyişi hakkında üç öneri sundu. Cumhurbaşkanlığından ne ses var ne seda.

*

Politis gazetesinin ana haberi...

“Vasilikon skandalının etkileri domino gibi… - Ortak finansmanlara bağlı başka büyük çalışmaların da etkilenmesi olası – Kabak tüketicinin başında patlayacak” başlıklı habere göre Vasilikon terminali skandalının etkileri domino şeklinde zincirleme sürüyor. Avrupa Komisyonunun Kıbrıs Cumhuriyeti’ne vermiş olduğu yaklaşık 69 milyon avroyu geri almak konusunda kararlı olması durumunda AB’nin ortak finansman sağladığı başka eş çalışmaların da bundan etkilenmesi bekleniyor.

69 milyon avronun iadesi iki yolla olabilir: Biri bir başka ortak finansman programıyla birleştirilmesi yolu diğeri ise Avrupa Komisyonuna yönelik direkt bir iade havalesiyle.

Ama… Kıbrıs Cumhuriyeti Avrupa finansmanından gelen 101 milyon avroluk finansmanın şu ana kadar serbest bırakılıp teslim edilememiş olan 39 milyonu da kaybediyor. 101 milyon avronun kaybolmasının oluşturduğu boşluğun doldurulması sonuç olarak tüketicinin sırtına binecek ve kabak onun başında patlayacak.

*

Filelefteros'un ana haberi...“Ruhsat verme kaplumbağa hızıyla – Yerel Yönetim Kaza Organizasyonlarında sorunlar dağ gibi – Yerel Yönetim Reformunun 3 hazırlık yılı boşa gitti”

Yerel Yönetim üç yıllık hazırlık aşamasının ardından ve reformun hayata geçirilişini ilk ayını tamamladığı bu dönemde Yerel Yönetim Kaza Örgütleri istenilen ritimlere ulaşamadı. Kalkındırma çalışmalarına ruhsat verilmesinde yaşanan gecikmeler sonucunda oluşan sorunlar yurttaşın ciddi tepkilerine yol açtı. İçişleri Bakanlığı sorunları yerinde tespit etmek için dün Larnaka ve Limasol’a gitti. Personel ile kent planlama bölümleri arasında yapılan entegrasyon nedeniyle “İpodamos” sisteminde oluşan yaklaşım sorunlarının yanı sıra personel, donanım ve dosyaların taşınmasının tamamlanması bağlamında da hesaplanandan daha fazla zamana ihtiyaç oldu.

*

Bugünkü Kıbrıs Rum gazetelerinin ön sayfalarında yer alan diğer haberlerden bazıları

Filelefteros’tan:

İsrail ile Lübnan’da şok ve dehşet: Bölgenin tamamı saldırılar ve olası sonuçlarının korkusu altında. Beyrut’ta uçuşlar iptal. Tabloya Türkiye de dahil oluyor.

*

Kıbrıs hazır – 7 ülke yurttaşlarını geri çektiğini açıkladı: Kıbrıs makamları, Estia planıyla destek sağlamak için hazır durumda.

*

ΟΑΥ kişisel doktorların tazminatını iki katına çıkardı. OΑΥ kararıyla, GESY kişisel doktorları ev ziyaretleri için 30 euro yerine 60 euro alacak. Amaç, ağır hastaların hizmet almasını sağlamaktır.

*

Şimdi DALI'de bir alüminyum fabrikası - Konu Çevre Komitesi'nde: Çevre Komitesi, bugün Dali sanayi bölgesinde plastik üretim fabrikasının alüminyum ekstrüzyon birimine dönüştürülmesini inceliyor. Yeni belediye başkanının görüşü bekleniyor.

*

Avakum Manastırı keşişlerinden Nektarios'un hesabında 102.500 euro: Araştırma, bir kadının verdiği paranın hiçbir zaman hesabından çıkmadığını ortaya koydu.

*

Politis gazetesinden:

Günlük para cezalarının yaptırımları için şirketler mahkemeye başvurdu: Gerçek faydalanıcıların bilgilerinin güncellenmesi talimatıyla ilgili Şirketler Komiseri tarafından kendilerine para cezası verilen şirketler, mahkemeye başvuruyor. Avukatlar, izlenen sürecin yasa dışı olduğunu düşünüyor ve verilen para cezalarının iptal edilmesini ve yasanın derhal değiştirilmesini talep ediyorlar.

*

Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından altı kişi hakkında arama - Interpol'den kırmızı bülten: Cumhuriyet makamları tarafından Interpol'e gönderilen listede, Ayia Napa'daki üçlü cinayet olayıyla ilgili bir Arnavut ve müebbet hapis cezası mahkûmu, kaçak ve çift ajan olduğu iddia edilen bir Kıbrıslı Türk yer alıyor. Ayrıca uluslararası Pembe Panterler çetesinin iki üyesinin bulunması ve yakalanması için de Interpol'ün yardımı talep edildi.

*

Haravgi gazetesinden:

"İnşaat" sektöründe 2027'ye kadar iş barışı”: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yannis Panayotu, PEO, SEK, DEOK ve OSEOK gibi sektördeki sosyal ortakların arabuluculuk teklifini kabul etmesiyle, inşaat sektöründeki toplu iş sözleşmesinin 2027'nin sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

*

“Taze meyve ve sebzelerde vahşi kazanç”: Araştırmaya dahil edilen 30 taze sebze ve meyve türünden 27'sinde "perakende fiyatlarında aşırı artış" gözlendi. Üretici, 2,16 euroya satarken, tüketicilere ulaşana kadar ürün fiyatı 4,75 euro oluyor. Devletin yetkili birimleri ise kayıtsız kalıyor.

*

Bölgesel patlama için fitil tükeniyor

*

AKEL, Vasilikon'daki Terminal dev skandalı için hesap sorma ve cezalandırma talep ediyor

*

İki kişi sıcak çarpmasıyla Genel Hastane yoğun bakımında

*

Kıbrıslılar için AB'nin başlıca cazip noktaları göç, yaşam maliyeti ve güvenlik

*

Kıbrıs'ta, geri kalan AB ülkelerine kıyasla yüksek oranda aşırı uzmanlaşmış çalışan bulunuyor.

Son Güncelleme: 30 Temmuz 2024 - 14:52

Son Haberler

16 Eylül
basın özetleri 16.09.24
13:06
Kıbrıs Futbol Federasyonu: Olayların taraftar hareketleriyle alakası yok
12:09
Polis Müdürü, AlphaMega Stadyumunda yaşananlarla ilgili ayrıntılı rapor talep etti
11:58
AlphaMega Stadyumu'nda çıkan olaylarda, biri ağır 3 polis yaralandı
11:57
AEL ve Apollon temsilcileri, karşılaşmanın başlamaması nedeniyle hayal kırıklığını dile getirdi
11:54
Orman Dairesi, şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangın riskinin arttığı konusunda uyardı
11:53
Kiev'e yeni bir Rus saldırısı
11:51
3'üncü hafta, Omonia - AEK maçı ile sona eriyor
11:49
FBI, Trump'a yönelik yeni bir suikast girişimini araştırıyor
11:45
Letimbiotis: Stadyumlardaki olayları önlemek için sert yasal düzenlemeler şart
11:42
Hartsiotis: Önceden tasarlanmış gibi
11:40
15 Eylül
Yemen'den İsrail'e füze saldırısı
13:12
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.