Basın Özetleri 24.07.2024

Filelefteros Gazetesi “Altı ayda sahillerde 57 hırsızlık”, Politis Gazetesi “Οrganize ekonomik suçlar mercek altında”, Alithia Gazetesi “Oteller boş, turizm çöktü”, Haravgi Gazetesi “Ufukta Eylül ayı görünürken Kıbrıs sorununa ilişkin yoğun arka plan” Kıbrıs Rum gazetelerinde bugün manşette yer alan haberler oldu.

Filelefteros Gazetesi

  • Altı ayda sahillerde 57 hırsızlık

“Plajlarda çok sayıda hırsızlık şikayeti” alt başlıklı haberde, Kıbrıs'ın çeşitli plajlarında yüzenlerin hırsızlık şikayetinin artık günlük bir olay haline geldiği ve bu durumun polisi olağanüstü önlemler almaya, hatta bazı plajlara sivil polis mensupları yerleştirmeye zorladığı aktarıldı. Haberin detayında, alınan önlemler meyvesini verdiği ve son zamanlarda çok sayıda hırsızın yakalanarak adalete teslim edildiği ve bu durumun özellikle Ayia Napa ve Protaras'taki bazı plajların yanı sıra son bir ay içinde çok sayıda şikâyetin yapıldığı Larnaka'daki Finikoudes plajında da görüldüğü hatırlatıldı. Haberde yer alan polis basın sözcüsü Hristos Andreou'nun yaptığı açıklamaya göre, artan hırsızlık olayları nedeniyle polis bir yandan halkı bilgilendirmek ve önlemler almak, diğer yandan da failleri tutuklamak için çeşitli önlemler alındı. Haberde ayrıca, Andreou'nun “Hırsızlık vakalarının arttığı plajlarda çeşitli operasyonlar yapıyoruz. Polisin aldığı tedbirlerden biri de gizli operasyonlar. Polis mensupları ve özellikle de suç önleme birimleri çeşitli plajlarda gizli olarak görev yapıyor. Pek çok olayda, hırsızlık yaparken görülen ya da vatandaşlar tarafından ihbar edilen kişilerin suç işlediklerini tespit ettik ve tutukladık” dediği belitildi.


Politis Gazetesi

  • Οrganize mali suçlar mercek altında

“Polis Müdürlüğü tarafından mali suçların kovuşturulması bölümünde değişiklik” üst başlığıyla verilen haberde, Mali Suçları Soruşturma Şubesi'nde muhasebecilerin/denetçilerin görev yapacağı ve şüphelilerin yasadışı yollardan edindikleri varlıkların tespit edilmesi, bunlara el konulması ve mahkûmiyet halinde müsadere edilmesi amacıyla tarama yapacağı belirtildi. Haberin detayında, Mali Suçlar Müdürlüğü'nün daha esnek ve etkin bir yapıya kavuşturulması amacıyla Polis Genel Müdürlüğü tarafından birimde değişiklikler yapılmasına karar verildiği ve özellikle birimde, farklı soruşturma kapsamına sahip üç şubenin olacağı aktarıldı. Yalnızca muhasebecilerden/denetçilerden oluşan bir şube kurulması kararının öne çıktığı vurgulanan haberde, bunun, başlangıçta mevcut personelle çalışacak ve ilerledikçe güçlendirilecek olan Mali Suçları Soruşturma Şubesi olduğu, şube müdürlerinin, Suçları Önleme Şubesi'nin önerisi üzerine Polis Müdürü tarafından atanacağı ve teşkilat üyelerinin söz konusu değişiklikler hakkında bilgilendirildiği ifade edildi.


Alithia Gazetesi

  • Oteller boş, turizm çöktü

“Kıbrıs'a gelen ziyaretçi sayısında büyük düşüş yaşandığına dair yayın” üst başlıklı haberde; Kıbrıs Otelciler Birliği Başkanı Thanos Mihailidis’in Kıbrıs’ta turizm endüstrisinin yaşadığı olumsuz koışulları değerlendirirken Express’in raporuna atıfta bulunduğu aktarıldı. Haberin detayında, Kıbrıs'ın turizm endüstrisinin ülke genelinde ziyaretçi sayısında yaşanan büyük düşüş nedeniyle panik halinde olduğu ve bu yılın Mayıs ayından bu yana turist sayısında belirgin bir düşüş yaşandığı aktarıldı. Kıbrıs Otelciler Birliği Başkanı Thanos Mihailidis’in, otel rezervasyonlarındaki yavaşlama konusunda uyarıda bulunduğu belirtilen haberde, “Otel doluluk oranlarındaki düşüş bir dizi faktöre bağlanabilir. Bunlar arasında Orta Doğu'da devam eden kriz, Rusya ve Ukrayna arasında süregelen gerginlik, İngiltere ekonomisindeki yavaşlama, Mart ayında Katolik Paskalya'sının erken gerçekleşmesi ve Kıbrıs'a uçuşların azalması” dediği ki bu durumun da yaklaşık 150,000 daha az turistin Kıbrıs’a gelmesine neden olduğunu söylediği belirtildi.


Haravgi Gazetesi

  • Ufukta Eylül ayı görünürken Kıbrıs sorununa ilişkin yoğun arka plan

“Pavlos Marinakis: “Yunan hükümeti planın tamamını bekliyor...”” alt başlığıyla verilen haberde; Atina’nın Kıbrıs sorununa ilişkin iyimser olduğu ifade edildi. Haberin detayında, Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis’in Kıbrıs sorunu hakkında açıklamalar yaptığı ve “Yunan hükümetinin, Kıbrıs sorununa ilişkin tam plan beklediğini” söylediği belirtildi. Marinakis’in açıklamasında Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın planı beklediğini çünkü mevcutta daha geniş planın tasvirinin bulunduğunu ifade ettiği aktarılan haberde, Marinakis’in ayrıca kesin olan tek noktanın, Birleşmiş Milletler kararlarının öngördüğü çözümü görüşmelerinin olduğunu vurguladığı aktarıldı. Haberde son olarak, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın, kritik bir dönemden geçen Kıbrıs sorununda ciddi bir “perde arkası” diplomasisi yürütüldüğünü söylediği ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Şahsi Temsilci'nin atanmasıyla yaşanan hareketliliğin ardından Kıbrıs sorununun kritik bir dönemden geçtiği görüşünü dile getirdiği belirtildi.

Son Güncelleme: 24 Temmuz 2024 - 16:53

Son Haberler

17 Ekim
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi bugün temel faiz oranını %0.25 oranında düşürdü.
16:49
İngiltere'de reşit olmayan kullanıcıları tehlikeli içeriklere karşı koruyamayan paylaşım siteleri ceza alacak
16:48
Avrupa Merkez Bankası'nın temel faiz oranında %0,25 oranında yeni bir indirim kararı alması bekleniyor.
15:24
Petrol fiyatları bugün iki haftanın en düşük seviyesinde seyrediyor.
15:23
Hristodulidis, "AB'nin müzakerelerin başlatılmasına yönelik ilgisini gösteren açıklamalar yapması bekleniyor" dedi.
15:21
basın özetleri 17.10.24
13:42
16 Ekim
Türkiye'de 5,9 büyüklüğünde deprem
13:47
BM Genel Sekreteri çabalarını sürdürüyor
13:44
ABD, İsrail'in Beyrut'u bombalamasına karşı
13:13
Lübnan: İsrail saldırılarında 10 kişi hayatını kaybetti
13:12
Cumhurbaşkanı, gayri resmi toplantıların devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi
13:10
Erdoğan: İsrail'in yayılmacılığı yüzünden önlem alıyoruz
13:09
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.