Kıbrıs, bir dizi etkinliklerle 20 Temmuz 1974'teki barbar Türk işgali sırasında öldürülenleri anıyor.

Kıbrıs, bir dizi anma töreni ve diğer etkinliklerle, vatanı savunurken kendilerini feda eden kişileri ve tam yarım yüzyıl önce, 20 Temmuz 1974'teki barbar Türk işgali sırasında öldürülenleri anıyor. Bugün Kıbrıs'ın Türkiye tarafından istila edilmesi ve devam eden işgalin üzerinden 50 yıl geçti. Yunanistan Başbakanı ilk kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen işgal karşıtı etkinliğe katılıyor ve Atina ile Lefkoşa arasındaki güçlü bağları yeniden teyit edecek. Bu sabah Türk işgalinin gerçekleştiği sabah saat beş buçukta sirenler çaldı. Sabah saat 7.45’te Cumhurbaşkanı Hristodulidis, Bakanlar Kurulu üyeleriyle birlikte Ulusal Muhafız ordusu subayları Tasos Markos, Fotis Hristos ve Andreas Aresti'nin büstlerinin açılış töreni için Makedonitissa Mezarı'na gitti. Daha sonra aynı yerde hayatını kaybedenler ve kayıp şahıslar için dua okundu. Cumhurbaşkanı Hristodulidis, saat 9’da, Girne Kutsal Metropolü'nün geçici Katedrali olan Kokkinotrimithia'daki Apostolos Barnabas Metropolit Kilisesi'nde Başpiskopos Yeorgios başkanlığındaki ayine katıldı. Kara yıldönümleri için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenecek büyük işgal karşıtı etkinlik akşam saat 8.30’da başlayacak ve kurumumuz tarafından naklen yayınlanacak. Etkinlik başlamadan önce Cumhurbaşkanı Hristodulidis, Yunanistan Başbakanı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya gelecek ve ardından iki lider arasında birebir görüşme yapılacak. Etkinlikte, Yunanistan Başbakanı'nın yanı sıra SYRIZA başkanı Stefanos Kaselakis ve PASOK başkanı Nikos Andrulakis de Kıbrıs’ın aleyhine işlenen çifte suçu kınayan etkinlikte yer alacak.

Son Güncelleme: 20 Temmuz 2024 - 15:33

Son Haberler

07 Eylül
Çalışma Bakanı: Emeklilik sisteminde reform yapılması amacıyla, bakanlıklar arası komite birkaç hafta içinde kurulacak
15:25
Hristodulidis: Yeniden birleşme dışında herhangi bir şey, Kıbrıslı Helenlerin çıkarlarını güvence altına alamaz
15:19
Geoffrey Pyatt: Doğu Akdeniz'deki temiz enerjiye dayalı büyük bir bağlantının yaratılması teşvik ediliyor.
15:16
Eurostat: Kıbrıs, 2024'ün 2. çeyreğinde %3,7 ile, AB'de 3., Euro Bölgesi'nde ise 2. en yüksek büyüme oranını kaydetti.
15:14
İsrail silahlı kuvvetleri: Hamas'ın Gazze'deki askeri koluna ait bir komuta merkezine saldırı düzenlendi
15:12
Fransa Cumhurbaşkanı ve Almanya Başbakanı: Ukrayna'ya "ihtiyaç duyulduğu sürece" destek verilecek.
15:11
06 Eylül
Kıbrıs, Uluslar Ligi’nde Litvanya ile karşılaşacak
17:06
Blinken, İsrail ve Hamas'a ateşkes anlaşması yapma çağrısında bulundu
17:05
ABD'de bir okulda 4 kişiyi öldüren 14 yaşındaki çocuğun babası tutuklandı
17:03
Gözlemevi'ne göre 2024 yazı, Dünya'da şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yaz oldu
17:01
Orta eğitim öğrencileri için ilk ders zili bugün çaldı
16:58
Yunanistan - Kıbrıs - Mısır üçlü toplantı yapacak
16:56
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.