basın özetleri 12.07.24

Kıbrıs sorunuyla ilgili olan Filelefteros gazetesinin ana haberi:

"Satranç tahtasında yeni hamleler - Holguin'in önerilerini inceledikten sonra Guterres Kıbrıs sorunu hakkında kararlar alacak - BM Genel Sekreteri'nin temsilcisi, Yerapetritis ile yaptığı toplantıda iyimser olduğunu belirtti"

BM Genel Sekreteri, Holguin raporunu inceledikten sonra Kıbrıs sorunu ile ilgili atacağı adımları hazırlıyor. Cumhurbaşkanı Hristodulidis, görüşmelerin yeniden başlaması yönünde yakında gelişmeler olacağı konusunda iyimser göründü. BM Genel Sekreteri'nin özel temsilcisi de, Yunan Dışişleri Bakanı ile yaptığı toplantıda iyimser olduğunu belirtti.

*

Diğer gazetelerin ilgili haber başlıkları:

Alithia:

Kıbrıs sorunu: Mitsotakis Erdoğan’dan müzakerelerin yeniden başlamasını istedi – Kıbrıs sorunu sakin suları bulandırabilir mi? – Kıbrıs sorunu Türk-Yunan ilişkilerinde diken olmaya devam ediyor – 20 Temmuz’da Erdoğan ve Mitsotakis’in Kıbrıs’a paralel ziyaretleri gerçekleşecek – Hristodulidis Türk işgalinin 50. Yılı ile ilgili etkinlikte “"Vazgeçmiyoruz, taviz vermiyoruz, unutmuyoruz"

Politis:

"Yunan Dışişleri Bakanı, çözüm BM kararları temelinde olacak, dedi - Yorgos Gerapetritis BM Genel Sekreterinin temsilcisi María Ángela Holguín ile görüştü"

Haravgi:

"Mitsotakis: Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin yeniden başlaması gerekiyor”

*

Politis gazetesinin ana haberi:

" Mal beyanında Başsavcı ve yardımcısı da var - Meclis Genel Kurulu uzun süren diziye son verdi, ama Yüksek Mahkeme'ye başvuru olasılığı mevcut"

Ekim 2021'de başlayıp Haziran 2024'te tamamlanan 24 oturumun ardından, Meclis Genel Kurulu, devlet yetkililerinin mal beyanı için yeni yasal çerçeve önerilerini onayladı. Başsavcı ve Başsavcı Yardımcısı'nı, mal beyanında bulunması zorunlu yetkililer listesine dâhil eden maddesi de beklenildiği gibi çoğunluk tarafından kabul edildi. Genel Kurul'da dün yapılan tartışmalarda belirli maddelerin anayasaya uygunluğu konusunda dile getirilen çekinceler göz önüne alındığında, Yüksek Mahkeme'ye başvurulup başvurulmayacağı noktası netleşecek.

*

Haravgi gazetesinin ana haberi:

"Yüksek fiyatlar ve yüksek faiz oranları hanelere ve işletmelere diz çöktürdü - AKEL, toplum ve ekonomi için acil destek planı talep ediyor"

Haneler ve işletmeler için yetersiz fonlarla tamamlayıcı bütçe.

DRASE ve KIE destek programlarında çalışanlar işsiz kalma riskiyle karşı karşıya.

İlaç ve aşı alımları ile tuzdan arındırma tesislerinin işletilmesi için krediler.

*

Son olarak da Alithia gazetesinin ana haberi:

"Şaşkınlık ve panik - Cumhurbaşkanlığı, Anita'ya öz itibarıyla yanıt vermek yerine siyasi ahlaksızlık terimleriyle saldırdı - Vatanseverlik ve ihanet ölçerleri sanki yeniden gün yüzüne çıktı!'"

Dün Cumhurbaşkanlığında hâkim olan şaşkınlık ve panik açık bir şekilde görülüyordu. Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ve Hükümet Sözcüsü Konstandinos Letimbyotis, DİSİ Başkanı Anita Dimitriu’nun Kıbrıs sorunu ile ilgili mektubuna, politik söylemle alakası olmayan çeşitli alaycı ve çocukça argümanlarla yanıt verdiler ve DİSİ'nin Türk pozisyonunu benimsediğini iddia ettiler.

Bunlar, geçmişe ait tanıdık ve tanımlanamaz uygulamalar olup bizi bugün ulusal meselemizde çıkmaz bir duruma getirmiştir. DİSİ Başkanı, tüm bu tanımlanamaz argümanlara doğrudan yanıt vermek istemedi. Sadece "Cuma günü Ulusal Konsey'de Cumhurbaşkanını, daha önce olduğu gibi, DİSİ olarak pozisyonlarımızı göndereceğimiz konusunda dikkatlice bilgilendirmiştim" demekle yetindi.

*

Gazetelerin diğer haberlerinden bazıları:

Haravgi:

"Larnaka Limanı'nın birçok çalışanı işsiz kaldı"

Larnaka limanı ve marinasının eski işletmecisinin makineleri devlete teslim etmek konusunda hükümetle işbirliği yapmaması, limanın tam kapasiteyle çalışmasına engel oluyor. PEO ve SEK sendikalarından iki bakana uyarı mektubu gönderildi. Dün Meclis'teki oturumda partiler liman-marinasının geleceği konusunda ciddi endişelerini dile getirdiler.

*

"Hemşire sendikaları çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor"

Hemşire ve ebe sendikaları, hemşirelik ve ebelik mesleğinin imajının iyileştirilmesi ve hemşirelerin ve ebelerin bilimsel eğitimine saygı gösterilmesi için devleti harekete geçmeye çağırıyor. Çağrı, özel sektördeki hemşirelik ve ebelik personelini temsil eden sendikalar tarafından yapıldı.

*

Bazı başlıklar:

"Uluslararası şeffaflık standartlarına dayanan 'Nerden Buldun' yasasına yönelik adım"

*

"Eski Laiki Bankası'nın tazminatlar için parası yok"

*

"Kıbrıs'ın turizm endüstrisi 30 bin turist kaybetti"

*

Alithia’dan:

"Bu yıl daha az turist, daha düşük gelirler"

Otelciler altın yumurtlayan tavuk hakkında alarm zili çalıyor.

Enflasyon ve mevsimsellik turistik ürünümüzü etkiliyor.

*

"Kamu görevlilerinin 'Nereden Buldun' beyannamesi hakkındaki iki yasa önerisi Meclis çoğunluğuyla kabul edildi - Yazılı ve sözlü önergeler sunuldu"

Kamu görevlilerinin mülkiyet beyanlarını ve aile üyelerinin bağımlılarını beyan etmeleri gerekiyor. Başsavcı ve Başsavcı Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve İlçe Özel İdare Organizasyonları başkanları ve başkan yardımcılarının mal varlığı ve finansal durumlarını bildirmesi gerekiyor.

*

Filelefteros:

"METAMAX saadet zinciri – Kurbanlar arasında devlet ve banka çalışanları ve polisler var"

METAMAX Piramidi soruşturması yurtdışına taşınıyor ve yeni tutuklamaların olması bekleniyor. Şirketin kurbanları arasında polisler, kamu görevlileri ve banka çalışanları yer alıyor.

*

"Kaza Sarmalı - Baf'ta Korku Kesişimi"

Baf kentiinde aynı noktada bir kaza daha meydana geldi. Kazalar, Apostolos Pavlos Kilisesi ve C İlkokulu'nun önünde her gün tekrarlanan bir olay haline geldi.

*

“Bağımsız Yolsuzlukla Mücadele Makamı Sizopulos, İranlı ve Taxan’a karşı yapılan şikâyetleri araştırıyor”

"Dün Yorgos Varnava, Sizopulos'a karşı yaptığı şikâyetleri hakkında, Rüşvetle Mücadele Bürosu'nun soruşturma başlatacağı bildirdi.

*

“Paraplejik hastalar koğuşu YESİ’de – En nihayet anlaştılar”

Ülkenin sağlık sisteminde var olan bir paradoksa daha son verildi. OAY ve OKYPY ülkedeki sağlık sisteminde uzun süren gecikmeler ve anlaşmazlıkların ardından en nihayet anlaşmaya vardılar.

Son Güncelleme: 12 Temmuz 2024 - 13:07

Son Haberler

18 Ekim
%12'lik kesinti konusunda anlaşmaya varmak için yeni çaba
10:40
Okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin genelge 15 güne yayınlanacak
10:38
Macron: Savaşı durdurmak için fırsat kullanılmalı
10:04
İran: Hamas liderinin öldürülmesi direniş ruhunu güçlendirecek
10:00
Biden ile Netanyahu telefonda görüştü
09:58
Borrell: Sinvar İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasına engeldi
09:56
Meclis, memur maaşları ve emekli maaşlarına %1,5 oranında zam yapılmasına karar verdi
09:52
Sendika kamuda maaş artışı kararından memnun
09:34
Avrupa Konseyi: Göçle ilgili Avrupa'nın tepkisine ihtiyaç var
09:30
Avrupa Konseyi: "Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanmasından endişe duyuyoruz"
09:26
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis: BM kararları çerçevesi dışında çözüm olamaz
09:24
17 Ekim
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi bugün temel faiz oranını %0.25 oranında düşürdü.
16:49
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.