basın özetleri 28.06.24

Alithia gazetesinin ana haberi:
Başlıkları şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı OPAP’a da el attı – Cumhurbaşkanı Hristodulidis’in ataması şaibeli – Siyasi çevreler medya araçlarının manipülasyonu riskinden söz ediyor”

Habere göre

AKEL milletvekili Andreas Paşurtidis’in Meclisin Kontrol Komitesinin son toplantısında Cumhurbaşkanı Hristodulidis’in, kuzenini OPAP’ın yönetim kuruluna atamış olmasıyla ilgili yaptığı şikâyet olayının boyutları büyümeye devam ediyor.

Buna paralel olarak siyasi çevreler Alithia’ya OPAP vasıtasıyla medya araçlarına verilen sübvansiyonları göz önünde bulundurarak, söz konusu atama ile ortaya çıkabilecek bazı risklerden söz etti.

Dimitris Dimitriu: Günümüzde OPAP’ın ülkenin büyük sübvansörü olduğuna dair yaygın bir kanı var ama bu aslında bu OPAP’la yapılan anlaşma temelinde onun yükümlülüğüdür.

H. Palikarpu: Bir reklam paketinin de OPAP’ın idaresinde olması olayı, Cumhurbaşkanının çok yakın bir akrabasının yönetim kuruluna atanmasının şirketin alacağı kararların karakterini nasıl etkileyeceği konusunda soru işaretleri yaratması kaçınılmazdır.

*

Haravgi gazetesi:

Ana haberini şu başlıklar altında veriyor:

“Hizmet alımı sözleşmeleri Kamu sektörünün maliyetini üçe katladı – Sağlık Bakanlığının “OKYPY”yle ilgili konularda yapabileceği bir şey yok”

Gazetenin ön sayfasındaki haberinde öne çıkan noktalar:

Elektrik mühendisliği hizmetleri OKYPY’ye yılda 300 bine mal oluyordu. Söz konusu hizmet özel şirkete verildi, yılda 1 milyon avro ödeniyor.

Bir hastanede kıyafet taşıma hizmeti 5 bin avroya mal olurken özel şirkete verilmesi 18 bine çıkmasına yol açtı.

Sendikalar daimi ihtiyaçların karşılanmasında mevsimsel çalışanların kullanıldığını şikâyet etti.

*

Politis gazetesinin ana haberi:

“Yardım çağrılarına on saniyede cevap vereceksiniz – Polisin mesaj kontrol merkezleri ve acil müdahale ekiplerine yeni sert talimatlar”

Tremitusa’da meydana gelen son kadın cinayeti ve komşulardan gelen görev başındaki polis memurlarının yardım çağrılarına çok geç cevap verdiklerine dair şikâyetlerden sonra, Polis Komutanlığı bu tür olayların yinelenmemesi amacıyla kati yöntemlere başvurdu.

Ayın 21’inde tüm polis müdürlüklerine yönelik bir talimat göndererek 190 ve 112 nolu yardım çağrısı hatlarında görevli olan tüm memurlara çağrılara 10 saniye içinde cevap vermeleri talimatını verdi.

Buna paralel olarak hızlı müdahalenin sağlanması amacıyla olayları kategorileitirdi ve Acil Müdahale ekiplerine hangi durumlarda hemen olay yerine gidilmesi gerektiği, ne zaman en kısa sürede, ne zaman en hızlı biçimde gidileceği konusunda talimatlar verdi.

*

Filelefteros gazetesinin ana haberi:

“Polise göstermelik ceza – İki buçuk yıl önce görev aracıyla bir yayayı sürüklemişti – Riskli hareket ederek ölüme sebebiyet vermesinin cezası 2.500 avroluk para cezası oldu”

Larnaka Kaza Mahkemesi 39 yaşındaki polisi riskli hareket ederek ölüme yol açmaktan suçlu buldu, ayrıca güvenilmez şahit olduğuna karar verdi. Sonuçta polise 2.500 avroluk para cezası ve bir aylığına ehliyetine el konulması kararı verdi.

Suçlu bulunan polis 2022’de 70 yaşındaki Fransız yurttaş ve Kıbrıs’ta ikamet eden Alen Merhej’i Aya Napa yolunda arabasıyla sürüklemişti. Merhej o sırada köpeğini dolaştırıyordu ve olay karısıyla kızının gözleri önünde cereyan etti.

*

Kıbrıs Rum gazetelerinin diğer haberlerinden bazıları:

“Holguin’le konuştu ve Ulusal Konseyi toplantıya çağırdı”

Cumhurbaşkanı Hristodulidis Holguin’le görüştükten sonra kartlarını açmadı.

*

“Nikos ile Anita Brüksel’de arayı buldu – Avrupa halk Partisi’nin toplantısında aynı noktada buluştular”

Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ve DİSİ Başkanı Anita Dimitriu Brüksel’de koordine oldu ve Kıbrıs sorununun Avrupa Halk Partisinin beş yıllık öncelikleri arasına girmesini başardı.

*

“TEPAK kiralara 2,5 milyon avro veriyor – 31 bina kiralamışlar”

Limasol’da bulunan TEPAK üniversitesinin bütçesinin çok önemli bir kısmı kira ödemelerine gidiyor. Üniversite şimdi onu dava eden bina sahipleriyle anlaşmaya varmak için istişare ediyor.

*

“Yükümlülüğünü yerine getirmeyen milletvekillerine ültimatom”

Temsilciler Meclisi üyelerine, 8 Temmuz’a kadar nerden buldun beyannamelerini teslim etmeleri gerektiğine dair uyarı yapıldı. 15 Temmuz’da mal varlıkları açıklanacak.

*

“Türkiye’den yeni tahrik – Yine garantör güç olarak yeni istila tehdidi”

Türkiye garantör güç olduğu gerekçesiyle Kıbrıs’ın aleyhine olumsuz ortam geliştiriyor.

*

Politis gazetesinden:

“İsimlerin açıklanması tek yönlü yol – Cumhurbaşkanlığı ve Bakanların danışmanları…”

Cumhurbaşkanlığının Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklarda işe aldığı danışmanların isimlerini açıklamama çabası, öyle görünüyor ki, “kansız” bir şekilde sonuçlanmayacak. Konu 10 Temmuz’da Meclisin Kurumlar Komisyonuna gidiyor. Verileri Koruma Komiserinin ilgili yorumu Cumhurbaşkanlığının yorumuyla uyuşmuyor.

*

“Kilise skandalı - Nektarios’a ek havaleler”

Avakum Manastırı’nda ekonomik suçlarla ilgili araştırma manastırın mülklerinden elde edilen kira paralarından Manastır Baş keşişi Nektarios’un banka hesabına havaleler yapıldığını gösterdi. Polis pazılı tamamlamak üzere, önümüzdeki günlerde Başsavcılığa göndermesi bekleniyor.

*

Ve bazı başlıklar:

“Cumhurbaşkanını gördü – Holguin’in niyetleri belirmeye başladı”

*

Sendikalar: Devlet Hastaneleri özelleştirmeye doğru gidiyor”

*

“Nerden Buldun Yasası – Milletvekilleri yasaya aykırı davrandılar ama yaptırım yapılması öngörülmüyor”

*

“Elektronik Platformdan program satın almak ile ilgili ekonomik suç iddiaları nedeniyle Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu RİK Müdüründen sonra Televizyon Müdürü de görevden geçici olarak uzaklaştırıldı”

*

“Gazze’de bulunan Amerikalılar: Bugüne kadar bu kadar çok sivil ölümü görmedik”

*

Haravgi gazetesinden bazı haber başlıkları:

“Holguin’le görüştükten sonra Cumhurbaşkanı Ulusal Konseyi toplantıya çağırdı – Cumhurbaşkanı Holguin’le görüşmesinin çok verimli geçtiğinden söz etti”

*

“Direnişçiler Derneği Aşalı kahramanlar anıtından darbecinin isminin çıkarılmasını talep etti – Dernek Cumhurbaşkanının olaya müdahale etmesini isteyecek”

*

“Kameraların tespit ettiği suçlar dayanılmaz vergiler toplama aracına dönüştü”

*

“Üçüncü ülke çalışanlarına kestirme yollarla 4.146 çalışma izni verildi”

*

“Yabancı üniversitelerin denetimsiz işleyişiyle Eğitimi de ticarileştirdiler”

*

“Türk Savunma Bakanlığı: Bir 3. Dünya Savaşı için dahi hazırız”

*

Ve son olarak da Alithia gazetesinden s d

“Guteres New York’ta üçlü görüşmenin gerçekleşmesi hedefiyle Holguin’in misyonunu yenilemek niyetinde”

Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis dün sabah BM GS’nin şahsi temsilcisi Holguin ile görüştü. Pazartesi günü Ersin Tatar’la görüşmesi bekleniyor.

Hristodulidis gelecek hafta Ulusal Konseyi toplayacak.

*

“Alarm sisteminin başarısızlığıydı - OKYPY’de ilaçların bozulması olayıyla ilgili olarak olası disiplin suçu olup olmadığını arıyorlar – Aynı tip buzdolapları başka hastanelerde de var”

Son Güncelleme: 28 Haziran 2024 - 14:24

Son Haberler

07 Eylül
Çalışma Bakanı: Emeklilik sisteminde reform yapılması amacıyla, bakanlıklar arası komite birkaç hafta içinde kurulacak
15:25
Hristodulidis: Yeniden birleşme dışında herhangi bir şey, Kıbrıslı Helenlerin çıkarlarını güvence altına alamaz
15:19
Geoffrey Pyatt: Doğu Akdeniz'deki temiz enerjiye dayalı büyük bir bağlantının yaratılması teşvik ediliyor.
15:16
Eurostat: Kıbrıs, 2024'ün 2. çeyreğinde %3,7 ile, AB'de 3., Euro Bölgesi'nde ise 2. en yüksek büyüme oranını kaydetti.
15:14
İsrail silahlı kuvvetleri: Hamas'ın Gazze'deki askeri koluna ait bir komuta merkezine saldırı düzenlendi
15:12
Fransa Cumhurbaşkanı ve Almanya Başbakanı: Ukrayna'ya "ihtiyaç duyulduğu sürece" destek verilecek.
15:11
06 Eylül
Kıbrıs, Uluslar Ligi’nde Litvanya ile karşılaşacak
17:06
Blinken, İsrail ve Hamas'a ateşkes anlaşması yapma çağrısında bulundu
17:05
ABD'de bir okulda 4 kişiyi öldüren 14 yaşındaki çocuğun babası tutuklandı
17:03
Gözlemevi'ne göre 2024 yazı, Dünya'da şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yaz oldu
17:01
Orta eğitim öğrencileri için ilk ders zili bugün çaldı
16:58
Yunanistan - Kıbrıs - Mısır üçlü toplantı yapacak
16:56
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.