Avrupa Konseyi, en üst düzey kurumlarına liderlik edecek üç kişiyi onayladı

Avrupa Konseyi, önümüzdeki birkaç yıl boyunca Avrupa Birliği'nin en üst düzey kurumlarına liderlik edecek üç kişiyi onayladı.

Bazı muhalefete rağmen Avrupa Halk Partisi, Sosyal Demokratlar ve Liberallerin ortak önerisi Meclis tarafından kabul edildi. Avrupa Halk Partisi'nin tercihi olan Ursula von der Leyen 5 yıl daha Avrupa Komisyonu Başkanı olarak görevine devam edecek.

Sosyal Demokratların adayı Portekiz eski Başbakanı Antonio Costa, iki buçuk yıllık bir dönem için Avrupa Konseyi'nin bir sonraki Başkanı olacak. Ve son olarak, Liberaller'in adayı Estonya Başbakanı Kaja Kallas, 5 yıllık bir görev süresi için Avrupa Birliğin Dış İlişkiler ve ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi olacak.

Söz konusu üç isim, Avrupa nüfusunun %65'inden fazlasını temsil eden en az 21 Avrupa Birliği üye devletin nitelikli çoğunluğu tarafından onaylandı. Avrupalı liderler önce Costa ve Kallas'ın adaylıklarına, ardından da Ursula von der Leyen'in adaylığına yeşil ışık yaktı.

Von der Leyen'in adaylığının Avrupa Parlamentosu'nda oylanması gerekecek ve bu oylama muhtemelen 18 Temmuz'da Strazburg'da yapılacak yeni Avrupa Parlamentosu'nun ilk genel kurulunda gerçekleşecek. Adaylığın onaylanması için toplam 720 Avrupa Parlamentosu üyesinden 361’inin oyuna ihtiyaç var.

Son Güncelleme: 28 Haziran 2024 - 13:39

Son Haberler

18 Ekim
basın özetleri 18.10.24
12:50
%12'lik kesinti konusunda anlaşmaya varmak için yeni çaba
10:40
Okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin genelge 15 güne yayınlanacak
10:38
Macron: Savaşı durdurmak için fırsat kullanılmalı
10:04
İran: Hamas liderinin öldürülmesi direniş ruhunu güçlendirecek
10:00
Biden ile Netanyahu telefonda görüştü
09:58
Borrell: Sinvar İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasına engeldi
09:56
Meclis, memur maaşları ve emekli maaşlarına %1,5 oranında zam yapılmasına karar verdi
09:52
Sendika kamuda maaş artışı kararından memnun
09:34
Avrupa Konseyi: Göçle ilgili Avrupa'nın tepkisine ihtiyaç var
09:30
Avrupa Konseyi: "Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanmasından endişe duyuyoruz"
09:26
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis: BM kararları çerçevesi dışında çözüm olamaz
09:24
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.