basın özetleri 27.6.24

Haravgi gazetesi:

“Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk partileri, müzakerelerin yeniden başlaması için etkili girişimler talep ediyor - Angela Olguín Cuéllar’ın çabaları tüm taraflarca desteklenmelidir” başlıkları altındaki ana haberinde Haravgi gazetesi ön sayfasında şöyle yazıyor:

Dün Çarşamba günü Ledra Palas'ta Slovakya Büyükelçiliği himayesinde gerçekleşen toplantıya katılan Rum ve Türk siyasi parti liderleri ve temsilcileri Kıbrıs sorunundaki mevcut çıkmazın, iki toplum liderinin üstlenebileceği yeni girişimlerle sona erebileceği görüşünü paylaştı.

AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu toplantıda “Kıbrıs sorununun tekrar müzakere ve anlaşmaya dayalı çözüm raylarına oturtulması gerektiğini…”, “Hiçbir şey yapılmadan geçen zamanın, belirsiz ve tehlikeli bir statükonun devamını daha da kolaylaştırdığını...” söyledi ve çıkmazın kırılması gerekliliğine dikkat çekti. Stefanu AKEL’in, bu konuda dört ana eksenden oluşan bir öneri sunduğunu dile getirdi.…

AKEL’in iki devlet, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü çözümünü reddettiğini ve iki toplumlu iki bölgeli federasyon zemininde çözülmesi konusunda ısrar ettiğini dile getiren partinin Genel Sekreteri Stefanos Stefanu AKEL’in bu konuda Cumhurbaşkanı Hristodulidis’e Kıbrıs Rum tarafının bu konuda nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda dört eksenden oluşan bir öneri sunmuş olduğunu hatırlattı.

*

Politis gazetesinin ana haberi:

“İşgal altındaki bölgedeki Kıbrıs Rum mallarının gaspı sürekli büyüyen zor bir sorun – Türk çıkarlarına sahip bir Amerikan şirketi “İşgal altındaki Kıbrıs’a Amerika’yı getirmeyi vaat ediyor”

Habere göre İşgal altındaki bölgelerde Rumların mülklerinin gasp edilmesi dalgası büyüyor. Kıbrıs Cumhuriyetinin yetkili makamları, mahkemelerde dava açmak için ilgili kişileri tespit etmeyi amaçlayarak bulmacanın parçalarını birleştirmeye çalışıyor. Afik ve Kürşat davalarının ardından, Kıbrıs Polisi, işgal altındaki bölgelerde ikamet eden ve Rum mülklerinde yasa dışı satışlarla ilgili kontrol edilen bir Alman vatandaşını içeren başka bir olayı inceliyor. Kendisi dün ifade vermeye çağrıldı, ancak ortaya çıkmadı ve hakkında tutuklama emri çıkarıldı. İşgal altındaki bölgelerde Rum mülklerinin gasp edilmesi olayının boyutları gitgide daha da büyüyor ve yabancı şirketler işgal altındaki bölgelerde faaliyet yürüttüklerinin reklamını yaparken yaptıkları çalışmaların Rum veya Türk mülkleri üzerinde olup olmadığını belirtmiyorlar.

*

Alithia gazetesinin ana haberi:

“OKYPY’de biliyor ama gizliyorlardı – Toplam 600 bin avro tutarındaki ilaçların bozulması olayı üç ay önce oldu” başlıkları altındaki haberinde Alithia gazetesi şöyle yazıyor:

Limasol Genel Hastanesinde meydana gelen olay 1 Nisan günü meydana geldi ve ertesi gün Devlet Sağlık Hizmetleri Kurumu hastane tarafından yazılı olarak bilgilendirildi.

Kurumun basın sözcüsü Haralambos Harilau önce “hiçbir bilgim yok” dedikten sonra dün Alithia’nın haberinin doğruluğunu kabul etmek zorunda kaldı.

Harilau, bundan 3 ay önce meydana gelmiş olan olay hakkında, “Konu araştırılacak ve bundan kimler sorumluysa gereken yapılacaktır” dedi.

Pahalı kanser ilaçlarının yanı sıra ciddi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılan başka ilaçlar da bozulup atıldı.

Söz konusu soğuk hava deposu 30 yıllık olup sıcaklığı 8 derece olması gerekirken 20 dereceye yükseldi.

*

Filelefteros gazetesinin ana haberi s d.

Başlıklar şöyle:

“Dört kişi Mahkemenin karşısına çıkarılıyor – Dört keşişle 1 sivil yurttaşa Avakum Manastırı skandalı hakkında cezai takibat - 1.1 milyon euroya ulaşan miktarlar tespit edildi, kaynakları araştırılıyor. Müminlerin manastıra bağış katkıları ve manastırdaki pastane ve fırının işletilmesi araştırılıyor”

Filelefteros’un haberine göre üçü keşiş biri sivil olmak üzere 4 kişi Avakum Manastırı skandalı hakkında zanlı olarak mahkeme karşısına çıkacak. Polisin amacı, önümüzdeki hafta, görevden alınmış olan Avakum Manastırı başrahibi Arşimandrit Nektarios'un sekiz günlük tutuklama kararının sona ermesiyle konuyu ilerletmektir. Dört kişi, ağır suçlarla yüzleşecek; bunlar arasında suç işlemek için komplo kurma, sahtecilik, yasa dışı faaliyetlerden elde edilen gelirleri aklama ve KDV ile ilgili suçlar bulunmaktadır.

*

Ve gazetelerden birkaç haber başlığı:

Haravgi:

Otobüs şoförleri bir meslektaşlarına saldırıda bulunulduğu için greve gidiyor

Devlet hastanesi doktorları 2 ile 3 Temmuz’da 48 saatlik greve gidiyor

Meclis nerden buldun yasasına Başsavcı ve Başsavcı Yardımcısının da alınması konusunda ısrar ediyor

*

Filelefteros:

İki Rus oligarka, Hristofyas döneminde verilen pasaportlar geri alınıyor

Kıbrıs sorununda Holguin görevde kalacak mı gidecek mi muamması

EDEK’in siyasi bürosunda Sizopulos bugün kartlarını açıyor – Ufukta Sizopulos’un 2026’da siyasetten ayrılması göründü

*

Politis:
Ulusal Muhafız Ordusunda değişiklikler – Kilolu olanlar terfi ettirilmeyecek – Narkoteste tabi tutulmaları konusu da ilerliyor

Doktor grevine acil servislerin de katılması tartışılıyor

Avakum Manastırının kutsal kayıt dışı gelirleri titizlikle inceleniyor

Ormidia’da 1.500 avro için vahşi cinayet

Son Güncelleme: 27 Haziran 2024 - 15:00

Son Haberler

07 Eylül
Çalışma Bakanı: Emeklilik sisteminde reform yapılması amacıyla, bakanlıklar arası komite birkaç hafta içinde kurulacak
15:25
Hristodulidis: Yeniden birleşme dışında herhangi bir şey, Kıbrıslı Helenlerin çıkarlarını güvence altına alamaz
15:19
Geoffrey Pyatt: Doğu Akdeniz'deki temiz enerjiye dayalı büyük bir bağlantının yaratılması teşvik ediliyor.
15:16
Eurostat: Kıbrıs, 2024'ün 2. çeyreğinde %3,7 ile, AB'de 3., Euro Bölgesi'nde ise 2. en yüksek büyüme oranını kaydetti.
15:14
İsrail silahlı kuvvetleri: Hamas'ın Gazze'deki askeri koluna ait bir komuta merkezine saldırı düzenlendi
15:12
Fransa Cumhurbaşkanı ve Almanya Başbakanı: Ukrayna'ya "ihtiyaç duyulduğu sürece" destek verilecek.
15:11
06 Eylül
Kıbrıs, Uluslar Ligi’nde Litvanya ile karşılaşacak
17:06
Blinken, İsrail ve Hamas'a ateşkes anlaşması yapma çağrısında bulundu
17:05
ABD'de bir okulda 4 kişiyi öldüren 14 yaşındaki çocuğun babası tutuklandı
17:03
Gözlemevi'ne göre 2024 yazı, Dünya'da şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yaz oldu
17:01
Orta eğitim öğrencileri için ilk ders zili bugün çaldı
16:58
Yunanistan - Kıbrıs - Mısır üçlü toplantı yapacak
16:56
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.