Basın Özetleri 20.06.2024

Filelefteros Gazetesi “Philippa'nın fonu için kıyım”, Politis Gazetesi “Hizbullah, Kıbrıs’ı savaşın merkezine koydu”, Alithia Gazetesi “Cumhurbaşkanlığı'nın kirli hesapları”, Haravgi Gazetesi “Büyük pahalılık dalgası karşısında hükümet kırıntıları geri veriyor” Kıbrıs Rum gazetelerinde bugün manşette yer alan haberler oldu.

Filelefteros Gazetesi

  • Philippa'nın fonu ile ilgili kavga

“Milletvekilleri kontrolü kaybetti” alt başlıklı haberde, Bağımsız Sosyal Destek Kurumu ve Cumhurbaşkanı'nın eşi Philippa Karseras Hristodoulidis'in başkanlığındaki bir komite tarafından yönetilen fonla ilgili olarak dün Meclis Kurumlar Komitesi'nde yapılan tartışmaya partizan ve siyasi tonlar ile özellikle de yüksek tonlu tartışmaların damga vurduğu belirtildi. Haberin detayında, Meclis Kurumlar Komitesi'nde dün gerçekleşen toplantının hararetli bir ortamda gerçekleştirği ve milletvekilleri arasındaki tartışmalar sırasında hakaretler, aşağılamalar ve hatta reşit olmayanlar için kaydedilmesi uygun olmayan kaba imalar bile yaşandığı aktarıldı. Söz konusu tartışmanın ana konusunun, ilgili kuruma fon sağlayan işadamları ve şirketlerin listesinin yayınlanması olduğu belirtilen haberde, konunun geçtiğimiz Nisan ayı başında DİSİ Milletvekilleri Nikos Georgiou ve Kyriakos Hatzigiannis'in bağışçıların kayıtlarının tutulması ve zorunlu olarak yayınlanması önerisinin ardından tartışıldığı hatırlatıldı. Haberde ayrıca, ilgili konunun dün gerçekleşen toplantıda yeniden tartışmaya açıldığı ve ardından iki milletvekilinin ortak imzasını taşıyan bir yasa teklifinin madde madde görüşüldüğü belirtildi. Haberde, toplantıda söz alan Cumhurbaşkanı'nın eşi Philippa Kaseras’ın Meclis’in alacağı her türlü karara açık olduğunu belirttiği ancak bağışçıların isimlerinin açıklanmasının anlamlı bir amaca hizmet etmeyeceğini vurgulayarak bağışçıların cesaretinin kırılabileceği görüşünü dile getirdiği aktarıldı.


Politis Gazetesi

  • Hizbullah, Kıbrıs’ı savaşın merkezine koydu

“Kıbrıs İsrail'e yardım etmeye devam ederse savaşın bir parçası olacak” üst başlığıyla verilen haberde, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, İsrail ile daha geniş çaplı bir savaş durumunda "kuralsız" ve "sınırsız" savaşacakları uyarısında bulunduğu aktarıldı. Haberin detayında, Nasrallah’ın Lübnanlı bir televizyon kanalı tarafından yayınlanan konuşmasında, Kıbrıs Cumhuriyeti'ni, Kıbrıs'ta bulunan hava ve askeri tesislerin İsrail tarafından Lübnan'a karşı kullanılmasına izin verilmesi halinde lideri olduğu Hizbullah örgütünün hedefi olacağı konusunda tehdit ederken İsrail'deki hedeflere de atıfta bulunduğu ve Celile'de bir kara saldırısı senaryosunu da göz ardı etmediği vurgulandı. Hizbullah lideri’nin, "Kıbrıs hükümeti, Kıbrıs'taki havaalanları ve askeri üsleri Lübnan'ı hedef alması için İsrail'in kullanımına sunması halinde, Kıbrıs hükümetinin savaşın bir parçası olacağını ve Hizbullah güçleri’nin Kıbrıs'ı savaşa katılan bir taraf olarak göreceği konusunda uyarılmalıdır" dediği belirtilen haberde, Nasrallah’ın konuşmasında, örgütü tarafından yayınlanan ve Hayfa kenti başta olmak üzere İsrail'in kuzeyindeki olası hedefleri gösteren videoya atıfta bulunarak, "örgütünün elinde İsrail'deki diğer birçok hedefe ilişkin çok daha fazla video görüntüsü olduğunu, bunların sadece insansız hava araçlarından değil, aynı zamanda Hizbullah'a yardım teklif eden İsrail'in kuzeyindeki birçok gönüllü sakinden geldiğini" söylediği aktarıldı.


Alithia Gazetesi

  • Cumhurbaşkanlığı'nın kirli hesapları

“Vergi mükellefleri, onların maaşları için ödeme yapıyor” üst başlıklı haberde; Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulidis’in, internet üzerinden kişileri karalayan yetkililerini kamuoyuna tanıtması gerektiği belirtildi. Haberin detayında, Cumhurbaşkanlığı’nın, farklı bir görüş ifade eden veya hükümetin yanlışları hakkında muhalif bir görüş benimseyen vatandaşları ve gazetecileri karalamak, iftira atmak, lekelemek ve kötülemek amacıyla sosyal medyada sahte hesaplar açtığı vurgulandı. Söz konusu tarafların, Cumhurbaşkanlığı’nda hüküm süren bürokrasiyi, Cumhurbaşkanlığı’nın borçlarını ödemek için yapılan niteliksiz işe alımları ve Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulidis’in aldığı maaşların kamuoyunun dikkatine sunduğu durumlarda, söz konusu hesaplar tarafından acımasızca saldırıya uğradığı aktarılan haberde; hükümet ve Cumhurbaşkanı’nın, seçim sürecinde söz verdiği şeffaflık kisvesi altında, Cumhurbaşkanlığı binasında çalıştırılan ve vatandaşlar tarafından ödenen vergileriyle, bu tür kabul edilemez ve ahlak dışı uygulamalar için ödenen kişilerin sayısınının ve maaşının kamuoyuna açıklaması gerektiği vurgulandı.


Haravgi Gazetesi

  • Büyük pahalılık dalgası karşısında hükümet kırıntıları geri veriyor

“Elektrik sübvansiyonu her yararlanıcıya aylık 6 Euro destek sağlıyor!” alt başlığıyla verilen haberde; elektrik sübvansiyonunu uzatıldığı ancak yakıt vergisindeki artışın korunduğu aktarıldı. Haberin detayında, Mortgage sübvansiyonunun geçtiğimiz Kasım ayında açıklandığından bu yana rafa kaldırıldığı hatırlatıldı. Haberde ayrıca, hükümetin önümüzdeki birkaç ay içinde uygulamaya koyacağı yeni “sözde” yeşil vergilerin, yeni bir enflasyon dalgası getireceği vurgulandı.

  • Ortaokul ve liselerde cep telefonu yasaklanıyor

Haberin detayında, ortaöğretim velilerin okullarda cep telefonu kullanımının kısıtlanmasına karşı olmadıklarını belirtilirken, normalde dersler ve etkinlikler sırasında cep telefonu kullanımının yasak olduğunu hatırlatıldı. Haberde, cep telefonunun öğrenciler tarafından okula götürülebileceğini ancak kapalı olması gerektiğini ve okullarda cep telefonu kullanımının yasaklanmasının öğrencilerin sosyalleşmesine yardımcı olacağı, suç işlemeyi ve siber zorbalığı azaltacağını kaydedildi. Benzer politikaların Avrupa'daki birçok ülkede de uygulandığı vurgulanan haberde, tasarının Meclis’e sunulmasının beklendiği ve burada okullarda cep telefonu yasağının onaylanmasının tartışılacağı çünkü böyle bir kararın okulların çalışma yönetmeliklerine dahil edilmesi gerektiği hatırlatıldı. Haberde ayrıca, konuyla ilgili herhangi bir kararın Eylül ayından itibaren uygulanmak üzere Meclis’in yaz tatili için kapanmadan önce alınması gerektiğini vurgulandı.

Son Haberler

18 Ekim
%12'lik kesinti konusunda anlaşmaya varmak için yeni çaba
10:40
Okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin genelge 15 güne yayınlanacak
10:38
Macron: Savaşı durdurmak için fırsat kullanılmalı
10:04
İran: Hamas liderinin öldürülmesi direniş ruhunu güçlendirecek
10:00
Biden ile Netanyahu telefonda görüştü
09:58
Borrell: Sinvar İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasına engeldi
09:56
Meclis, memur maaşları ve emekli maaşlarına %1,5 oranında zam yapılmasına karar verdi
09:52
Sendika kamuda maaş artışı kararından memnun
09:34
Avrupa Konseyi: Göçle ilgili Avrupa'nın tepkisine ihtiyaç var
09:30
Avrupa Konseyi: "Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanmasından endişe duyuyoruz"
09:26
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis: BM kararları çerçevesi dışında çözüm olamaz
09:24
17 Ekim
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi bugün temel faiz oranını %0.25 oranında düşürdü.
16:49
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.