Öğretmen Sendikası: Okulları erkenden kapatma kararı kısa süreli bir çözüm

Öğretmenler ve veliler, Eğitim Bakanlığı'nın aşırı yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle okulları 14 Haziran Cuma günü erken saatlerde kapatma kararının kısa süreli bir çözüm olduğunu vurguluyor.

Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu’na konuşan Kıbrıs Rum Öğretmenler Sendikası Başkanı Myria Vasileiou, tüm okullara klima takılması sürecini hızlandırmak için 3 yıllık planda değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı. Okulların 14 Haziran Cuma günü kapalı olmasının daha uygun olabileceğini de kaydeden Vassiliou, Eğitim Bakanlığı'nın Yükseköğretime Geçiş Sınavları’nın yapılması kararını da eleştirdi.

Bu koşullar altında çocukların geleceklerini belirleyecek sınavlara girmelerinin hiç kimse için bir onur olmadığını vurguladı. Örgütlü İlköğretim Velileri Başkanı Renos Koumis ise okulların erken kapatılması kararının olağanüstü bir önlem olduğunu vurguladı.

Okulun kapatılmasının kendi başına bir çözüm olmadığını kaydeden Koumis, klimaların takılması sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Eğitim Bakanlığı'nın klimaların montajı için başka şirketlerle de sözleşme yapabileceğini kaydeden Koumis, klimaların çalışmasını desteklemek için birçok okulun elektriğinin yenilenmesi gerektiği konusunda yorum yaparak, 6 aydır bu konuda çok daha fazlasının yapılması gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme: 13 Haziran 2024 - 16:50

Son Haberler

19 Eylül
AKEL, Sayıştay’ın görevden alınma kararı dolayısıyla Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde eylem düzenliyor.
15:02
Sayıştay Vekili Kyriakos Kyriaku: Sayıştaylık, anayasal zorunlulukların gerektirdiği şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
15:00
İsrail polisi, Başbakan, Savunma Bakanı ve diğer yetkililere suikast düzenlemeyi planlayan bir kişiyi tutukladı.
14:57
Mitsotakis-Hristodulidis görüşmesinin gündeminde Kıbrıs-Yunanistan elektrik bağlantısı projesi yer aldı.
14:54
Sayıştay’a saygı ve takdirin bir göstergesi olarak Meclis Denetim Komitesi'nin bugünkü toplantısı ertelendi.
14:52
Hükümet Sözcüsü: Cumhurbaşkanı, Sayıştaylık ve Hukuk Dairesi’nde yapılacak reformlarla ilgili kararlar alacak.
14:49
basın özetleri 19.09.24
13:07
18 Eylül
Hristodoulidis - Mitsotakis görüşmesi yarın Atina'da
12:54
basın özetleri 18.09.24
12:45
Blinken, Kahire'de
12:29
İki erteleme maçı bu akşam oynanacak
12:19
Mahkeme, Genel Denetçi'nin görevden uzaklaştırılmasına karar verdi
12:16
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.