Basın Özetleri 14.05.2024

Filelefteros Gazetesi “Ηoşgörüsüzlük duvarı ördüler”, Politis Gazetesi “Görev süresi bitmeden önce her iki lidere de baskı yapıyor”, Alithia Gazetesi “Thanasis Nikolaos'un annesi bağımsız ceza müfettişlerinin atanmasını istedi”, Haravgi Gazetesi “İki lidere daha fazla şey yapılması gerektiğini söyledi” Kıbrıs Rum gazetelerinde bugün manşette yer alan haberler oldu.

Filelefteros Gazetesi

  • Ηoşgörüsüzlük duvarı ördüler

“Erdoğan’dan gönderilen olumsuz mesajlar” alt başlıklı haberde, Ankara'da bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, suların sakin tutulması ve iletişim kanallarının açık tutulması gerektiği konusundaki mutabakatlarını bir kez daha teyit ederken, her ikisi de Münhasır Ekonomik Bölge sınırlandırılması gibi yakıcı bir konuya ise değinmekten kaçındığı aktarıldı. Haberin detayında, Mitsotakis ile yaptığı ortak açıklamada Erdoğan’ın, Yunanistan'ın deniz parkları planlarıyla bağlantılı olarak kısa bir süre önce gündeme getirdiği Ege'deki gri bölgeleri gündeme getirmekten kaçındığı ancak Trakya'daki "Türk" azınlığa atıfta bulunduğu ve Kıbrıs'ta sahte devletin tanınması anlamına gelen ve iki bölgeli iki toplumlu federasyona ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu kararlarıyla çelişen "iki devletli" pozisyonda ısrar ettiği belirtildi. Haberde ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın özellikle iki devletli bir çözüme işaret ederek "Kıbrıs sorununa yeni gerçekler temelinde adil bir çözüm bulunması" yönündeki tutumunda ısrar ettiği vurgulandı.


Politis Gazetesi

  • Görev süresi bitmeden önce her iki lidere de baskı yapıyor

“Holguin, BM Genel Sekreteri’nden talimat almak üzere New York'a gidiyor” üst başlığıyla verilen haberde, Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Antonio Guterres'in Kıbrıs Şahsi Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar'ın, diyalogun; yol ve imkânları açmanın tek yolu olduğunu söylediği belirtildi. Haberin detayında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Antonio Guterres'in Kıbrıs Şahsi Temsilcisi Cuellar'ın Kıbrıs'taki üçüncü tur temaslarının tamamlanmasının ardından Kıbrıs sorununda bundan sonra atılacak adımlar konusunda topun artık Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'de olduğu aktarıldı. Haberde, Cuellar'ın önümüzdeki günlerde Birleşmiş Milletler Genel Sekreter’i ile bir araya gelerek temasları hakkında bilgi vereceği, talimatlar alacak ve belki de misyonunu bir sonuca ulaştırmak için son bir çaba olarak yeniden Kıbrıs'a döneceği de vurgulandı. Haberde ayrıca, Cuellar’ın dün Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulidis ve Ersin Tatar ile ayrı ayrı yaptığı görüşmeler bağlamında, Tatar'ın egemen eşitlik konusunda ısrar etmesi üzerine taraflar arasındaki anlaşmazlıkların yeniden teyit edildiği hatırlatıldı.


Alithia Gazetesi

  • Thanasis Nikolaos'un annesi bağımsız ceza müfettişlerinin atanmasını istedi

“Panikos Stavrianou'nun bulgulara itiraz etme kararına tepki” üst başlıklı haberde; Başsavcının yetkilerinin ayrılmasına ilişkin kanun teklifinin Meclis'e geri getirilmesinin gündemde olduğu belirtildi. Haberin detayında, Thanassis Nikolaos'un ailesi tarafından kısmi bir affın söz konusu olabileceği ancak suçlular ve onları yıllarca örtbas edenlerin adalete teslim edilip cezalandırılıncaya kadar mücadeleye devam edecekleri vurgulandı. Thanasis'in ailesinin 19 yıldır sürdürdüğü mücadele pek çok engelle karşılaştığı ve anne, baba ve tüm ailesinin, Thanasis'in intihar etmediği, öldürüldüğü gerçeğine inanmaktan ve bunda ısrar etmekten asla vazgeçmediği hatırlatılan haberde, Thanasis'in annesi Andriana Nikolaou’nun dünkü yazısında Başsavcı Yorgos Savvidis ile ilgili bazı şeyleri yerine oturttuğu aktarıldı.


Haravgi Gazetesi

  • İki lidere daha fazla şey yapılması gerektiğini söyledi

“Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin iradesi, Hristodoulidis ve Tatar’ın iradesinden farklı görünüyor” alt başlığıyla verilen haberde; Tahsin Ertuğruloğlu’nun Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs Şahsi Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar'ın 6 aylık görev süresinin sona ereceği için ilgili süreyi "uzatmak için oyun oynandığını" söylediği belirtildi. Haberin detayında, Kıbrıs Rum tarafının, görüşmelerin derhal yeniden başlamasına hazır olduğunu sürekli olarak yinelemekle yetindiği vurgulanırken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Şahsi Temsilcisi Holguin Cuellar'ın bugün Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis ile bir görüşme yapacağı ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile de bir görüşme talep edeceği aktarıldı.

Son Güncelleme: 03 Haziran 2024 - 23:19

Son Haberler

07 Eylül
Çalışma Bakanı: Emeklilik sisteminde reform yapılması amacıyla, bakanlıklar arası komite birkaç hafta içinde kurulacak
15:25
Hristodulidis: Yeniden birleşme dışında herhangi bir şey, Kıbrıslı Helenlerin çıkarlarını güvence altına alamaz
15:19
Geoffrey Pyatt: Doğu Akdeniz'deki temiz enerjiye dayalı büyük bir bağlantının yaratılması teşvik ediliyor.
15:16
Eurostat: Kıbrıs, 2024'ün 2. çeyreğinde %3,7 ile, AB'de 3., Euro Bölgesi'nde ise 2. en yüksek büyüme oranını kaydetti.
15:14
İsrail silahlı kuvvetleri: Hamas'ın Gazze'deki askeri koluna ait bir komuta merkezine saldırı düzenlendi
15:12
Fransa Cumhurbaşkanı ve Almanya Başbakanı: Ukrayna'ya "ihtiyaç duyulduğu sürece" destek verilecek.
15:11
06 Eylül
Kıbrıs, Uluslar Ligi’nde Litvanya ile karşılaşacak
17:06
Blinken, İsrail ve Hamas'a ateşkes anlaşması yapma çağrısında bulundu
17:05
ABD'de bir okulda 4 kişiyi öldüren 14 yaşındaki çocuğun babası tutuklandı
17:03
Gözlemevi'ne göre 2024 yazı, Dünya'da şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yaz oldu
17:01
Orta eğitim öğrencileri için ilk ders zili bugün çaldı
16:58
Yunanistan - Kıbrıs - Mısır üçlü toplantı yapacak
16:56
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.