Kıbrıs'a giderken hayatını kaybeden Suriyeli göçmen çocuğu denize attılar

Polise göre, ailesi ve diğer düzensiz göçmenlerle birlikte bir teknede Kıbrıs'a doğru yolculuk yaparken hayatını kaybeden 6 yaşındaki bir çocuğun denize atıldığı bildirildi.

Polis basın sözcüsü Hristos Andreou, Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) yaptığı açıklamada, 29 Şubat'ta Liman ve Deniz Polisi radarı Larnaka'nın 58 deniz mili açığında, içinde toplam 36 düzensiz göçmenin bulunduğu bir tekne tespit etti.

Liman ve Deniz Polisi personeli bölgeye giderek kötü hava koşullarında dümensiz seyreden teknenin yerini tespit etti ve büyük çabalar sonucunda göçmenleri alarak güvenli bir şekilde karaya ulaştırmayı başardı.

Andreou, göçmenlerin verilerinin kontrolü sırasında, bir ailenin belgelerinde 4 çocuk göründüğünü, ancak teknede yalnızca 3 çocuk bulunduğunu da sözlerine ekledi. Dördüncü çocuğun nerede olduğuyla ilgili olaraksa, babanın polise kendisinin ve diğer kişilerin 20 Şubat'ta Suriye'den bir tekneyle yola çıktıklarını ancak yolculuk sırasında yiyecek ve yakıtlarının bittiğini, bunun da teknenin kılavuzsuz ve ağır denizli kötü hava koşullarında seyretmesine neden olduğunu söyledi.

Andreou'nun belirttiğine göre; baba, teknenin bulunmasından iki gün önce, 6 yaşındaki çocuklarından birinin muhtemelen açlık ve acıdan öldüğünü ve bunun sonucunda denize atıldığını iddia etmişti. Diğer göçmenler tarafından bildirildiği üzere, teknede bulunan diğer 3 kişi derme çatma yapılarla tekneyi terk etti ve yardım istemek için yüzerek karaya çıktı ancak, Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından en başından itibaren başlatılan arama çalışmalarına rağmen bu 3 kişinin kimlikleri henüz tespit edilemedi.

Göçmenler, bilgileri kaydedildikten sonra Kokkinotrimithia'daki Pournara Göçmen Kabul Merkezine nakledildi. Olayla ilgili olarak 22 yaşındaki bir kişi teknenin kılavuz kaptanı olduğu ve göçmenlerin Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarına yasadışı yollardan girmelerine yardımcı olduğu gerekçesiyle göz altına alındı.

Polis tarafından yapılan soruşturma ve incelemeler sırasında teknede bulunan herkesin ifadesinin alınması sonucunda 22 yaşındaki şahıs, diğer suçların yanı sıra adam öldürme ve taksirle ölüme sebebiyet verme suçlarından da yargılanacak.

Son Güncelleme: 04 Mart 2024 - 16:49

Son Haberler

19 Eylül
AKEL, Sayıştay’ın görevden alınma kararı dolayısıyla Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde eylem düzenliyor.
15:02
Sayıştay Vekili Kyriakos Kyriaku: Sayıştaylık, anayasal zorunlulukların gerektirdiği şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
15:00
İsrail polisi, Başbakan, Savunma Bakanı ve diğer yetkililere suikast düzenlemeyi planlayan bir kişiyi tutukladı.
14:57
Mitsotakis-Hristodulidis görüşmesinin gündeminde Kıbrıs-Yunanistan elektrik bağlantısı projesi yer aldı.
14:54
Sayıştay’a saygı ve takdirin bir göstergesi olarak Meclis Denetim Komitesi'nin bugünkü toplantısı ertelendi.
14:52
Hükümet Sözcüsü: Cumhurbaşkanı, Sayıştaylık ve Hukuk Dairesi’nde yapılacak reformlarla ilgili kararlar alacak.
14:49
basın özetleri 19.09.24
13:07
18 Eylül
Hristodoulidis - Mitsotakis görüşmesi yarın Atina'da
12:54
basın özetleri 18.09.24
12:45
Blinken, Kahire'de
12:29
İki erteleme maçı bu akşam oynanacak
12:19
Mahkeme, Genel Denetçi'nin görevden uzaklaştırılmasına karar verdi
12:16
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.