Yerapetritis: Guterres'in Kıbrıs Cumhurbaşkanı ve Kıbrıslı Türk liderle yapacağı gayrı resmi görüşme, olumlu bir gelişme

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin bu ay içinde Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Kıbrıslı Türk liderle yapacağı gayrı resmi görüşmenin, olumlu bir gelişme olduğuna şüphe olmadığını söyledi. Yerapetritis, Yunanistan'ın Lefkoşa ile birlikte Kıbrıs sorununun Birleşmiş Milletler'in başlıca önceliği haline gelmesi için büyük çaba sarf ettiğini de sözlerine ekledi. Yunan Dışişleri Bakanı, Kathimerini gazetesine verdiği bir ropörtajda Türk-Yunan ilişkilerinin iyileşmesinin, kuşkusuz, görüşmelerin yeniden başlaması için daha iyi koşullar yarattığını söyledi. Yunanistan Dışişleri Bakanı, Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde, ancak verimli bir diyalog yoluyla yaşayabilir bir çözüm bulunabileceğini de sözlerine ekledi Yunanistan ve Kıbrıs arasındaki elektrik bağlantı projesine atıfta bulunarak, bunun eş finansman sağlayan Avrupa Birliği için karşılıklı çıkar sağlayan bir proje olduğuna işaret etti. Projenin Kıbrıs için enerji açısından büyük önem taşıdığını, çünkü enerji izolasyonu sorununa çözüm getirdiğini ve aynı zamanda daha geniş bir jeopolitik öneme sahip olduğunu belirtti. Sağlanması gereken şeyin projenin mali açıdan yaşayabilirliği olduğunu ve siyasi liderlerin temel mali hususlar üzerinde mutabık kalmaları ve Yunanistan ile Kıbrıs'ın Enerji Düzenleme Kurumlarının son konuları çözüme kavuşturmaları nedeniyle projenin normal bir şekilde ilerlediğini söyledi. Yorgos Yerapetritis, Yunanistan'ın orijinal planından geri adım atmayacağı konusunda güvence verdi.

Son Güncelleme: 06 Ekim 2024 - 17:20

Son Haberler

06 Ekim
Netanyahu ülkesinin kendini savunma hakkına sahip olduğunu ve İran'ın saldırısına karşılık vereceğini vurguladı.
17:24
İsrail ordusu Lübnan ve Gazze Şeridi'nde geniş çaplı kara ve hava operasyonları düzenliyor.
17:21
İsrail'in güneyinde, bir otobüs terminalinde düzenlenen silahlı saldırıda 25 yaşında bir kadın hayatını kaybetti
17:20
Yerapetritis: Guterres'in Kıbrıs Cumhurbaşkanı ve Kıbrıslı Türk liderle yapacağı gayrı resmi görüşme, olumlu bir gelişme
17:16
Yabancı ülke vatandaşlarının Kıbrıs üzerinden Lübnan'dan tahliyesi devam ediyor.
17:14
05 Ekim
Ioannidis: Dikenli tel örgü ara bölgeden yasadışı geçişleri önlemedeki yetersiz olduğu için kaldırıldı.
15:41
Dışişleri Bakanlığı'nın girişimiyle dün gece 70 kişi Beyrut'tan Kıbrıs'a taşındı.
14:46
Joe Biden: İsrail, Tahran'ın balistik saldırılarına nasıl karşılık vereceği konusunda henüz bir sonuca varmadı
14:41
İsrail ordusunun Hamas'tan sonra Hizbullah ile çatışmaya sürüklenmesi, dünya çapındaki endişeleri arttırıyor.
12:39
ABD ordusu Yemen'de Husi isyancılara ait 15 hedefi vurduğunu açıkladı.
12:38
Hristodulidis: New York'ta yapılacak 3lü toplantı müzakerelerin yeniden başlaması için atılacak ilk önemli adım olacak
12:36
04 Ekim
Cumhurbaşkanı: Kıbrıs, Orta Doğu'daki gelişmelerle ilgili olarak diğer ülkelerle sürekli temas halinde
11:32
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.