Basın Özetleri 28.10.2024

Filelefteros Gazetesi “Biden, Hristodoulidis'i davet etti”, Politis Gazetesi “Beyaz Saray'da her konu üzerine tartışılacak”, Alithia Gazetesi “Çok geç olmadan otomatik inşaat ruhsatı”, Haravgi Gazetesi “Kıbrıs sorunundaki olumlu gelişmelere ilişkin ılımlı iyimserlik” Kıbrıs Rum gazetelerinde bugün manşette yer alan haberler oldu.

Filelefteros Gazetesi

  • Biden, Hristodoulidis'i davet etti

“Cumhurbaşkanı, Çarşamba günü Beyaz Saray'da” alt başlıklı haberde, Beyaz Saray'dan gelen resmi davet Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı Ofisine ulaştığı ve ABD Başkanı Joe Biden’ın, Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulidis'i önümüzdeki Çarşamba günü resmi bir ziyarete davet ettiği belirtildi. Haberin detayında, bu davetin kesinlikle ABD Hükümeti'nin son zamanlarda Kıbrıs Cumhuriyeti ile olan işbirliğini tanımasıyla sonuçlanan önemli bir diplomatik gelişme olduğu vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulidis, Glaukos Kleridis'in 1996’da gerçekleştirdiği ziyaretten bu yana, ABD’nin başkenti Washington’a, bir ABD Başkanı ile görüşme amacıyla resmi ziyarette bulunacak ilk Kıbrıs Cumhurbaşkanı olacak. Lefkoşa açısından konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadığı belirtilen haberde, Washington'dan gelecek resmi açıklama beklendiği aktarıldı. Diplomatik çevrelerin, ABD Başkanı Biden'ın Cumhurbaşkanı Hristodoulidis'e yaptığı davetin iki ülke arasında gelişen yakın işbirliğinin tanınması anlamına gelen önemli bir gelişme olduğuna dikkat çektiği belirtilen haberde, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin artık ABD açısından Doğu Akdeniz bölgesinde stratejik bir ortak olarak görüldüğü vurgulandı. Haberde ayrıca, iki liderin görüşmesinin odak noktasının; bölgedeki gelişmeler ve mevcut kırılgan durum olacağı tahmin edildiği yazıldı.


Politis Gazetesi

  • Beyaz Saray'da her konu üzerine tartışılacak

“Hristodoulidis - Biden toplantısı ikili ilişkilerin iyileştirilmesini sağlıyor” üst başlığıyla verilen haberde, Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulidis ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin merkezinde; Kıbrıs sorunu, iki ülkenin Stratejik Diyaloğu, Ortadoğu'daki gelişmeler ve Kıbrıs'ın insani yardım sağlama ve sivillerin savaştan zarar gören bölgelerden tahliyesini kolaylaştırmadaki rolünün yer alacağı belirtildi. Haberin detayında, Cumhurbaşkanı Hristodoulidis’in ABD Başkanı Joe Biden’ın davet üzerine Çarşamba günü kendisiyle ile tam işbirliği yapacağı Beyaz Saraya gideceği aktarıldı. Hristodoulidis - Biden görüşmesinin, New York'taki gayrı resmi akşam yemeğinin ardından Kıbrıs sorununda ve diplomatik süreçlerde hareketlilik yaşanan bir döneme denk geldiğine dikkat çekilen haberde ayrıca, ABD-Kıbrıs Cumhuriyeti ilişkilerinin derinleştiren hükümetler arası Stratejik Diyaloğun ilk turunun geçtiğimiz hafta sonuçlanması ve 2024-2029 dönemi için Savunma İşbirliği Yol Haritasının Eylül ayında imzalanmasının da gösterdiği gibi, Kıbrıs-ABD ilişkilerinin en iyi durumda olduğu vurgulandı.


Alithia Gazetesi

  • Çok geç olmadan otomatik inşaat ruhsatı

“Küçük ve düşük inşaat riskli projeler için Bilim ve Teknik Odası’ndan tavsiye” üst başlıklı haberde; Kıbrıs Bilim ve Teknik Odası, "Hippodamos" Portalı için "bunlar bizim istediğimiz hızlar değil" diye açıklama bulunduğu belirtildi. Haberin detayında, "Hippodamos" Portalı’ndan sorumlu müsteşarlığın sistemle ilgili sorunları tespit ettiğini açıkladığı ve bu çerçevede portalın geliştirilmesi için üç yükseltme daha gerçekleştireceği aktarıldı. İstatistik Ofisi tarafından Temmuz ayına ilişkin yayınlanan verilerde, "Hippodamos" Portalının inşaat izinlerinde tespit edilen eksiklikleri ve zayıflıkları olduğu belirtilen haberde ayrıca; dijital dönüşümün devlet daireleri hâlâ formlarla ve baskıyla çalıştığı belirtildi.


Haravgi Gazetesi

  • Kıbrıs sorunundaki olumlu gelişmelere ilişkin ılımlı iyimserlik

“Ηristodoulidis ve Biden Çarşamba günü Oval Ofis’de bir araya gelecek” alt başlığıyla verilen haberde; ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulidis’in Çarşamba günü Beyaz Saray’da Oval Ofis'te bir görüşme gerçekleştireceği aktarıldı. Haberin detayında, Cumhurbaşkanı Hristodoulidis’in görüşmelerden olumlu sonuçlar alabilmek için doğru hazırlığı yapmaya odaklandığı ancak şu ana kadar hiçbir şey kesinlik kazanmadığından dolayı durumun hala belirsizliğini koruduğu vurgulandı. Haberde ayrıca, Kıbrıslı Türk eski müzakereci Özdil Nami’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kontrolü altında olmayan bölgelerdeki gelişmelerle ilgili olarak bir iktidar değişikliğinin ihtimal dışı olmadığını söylediği belirtildi.

Son Haberler

28 Ekim
Basın Özetleri 28.10.2024
13:36
İsrail'den Lübnan'a yeni saldırıları: 21 can kaybı
10:24
Kıbrıs 28 Ekim'in yıldönümünü kutluyor
10:18
Helenizm "HAYIR"'ın yıldönümünü anıyor
10:16
8’inci hafta üç karşılaşma ile tamamlanacak
10:15
İsrail saldırısıyla İran'ın iki gizli askeri üssüne zarar verildi
10:13
Kharkiv'de Rus bombalı saldırısı gerçekleştirildi
10:11
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis, Beyaz Saray'da görüşme daveti aldı
10:10
Rusya topraklarına yeni Ukrayna saldırısı
10:09
BM Güvenlik Konseyi İran'ın talebi üzerine acil toplanıyor
10:08
27 Ekim
Kıbrıs, NASA'nın Ay'a dönüş çabalarına destek verecek
15:57
Putin'den ABD ve NATO'ya uyarı
15:54
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.