basın özetleri 31.08.23

Filelefteros gazetesi Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmelere yer veriyor ana haberinde.

Başlıklar:

“Her şey Erdoğan’a bağlı – Kıbrıs sorununda tavır değiştirmeye ikna edilmesine yönelik adımlar – Yeca Ankara’da 3 gün kalacak - Lacroix'dan Pile için Lefkoşa'ya övgü”

Habere göre Erdoğan’dan alınacak bir okey Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri ve BM GS’nin çabalarının kaderini belirleyecek. GS Eylül ortalarında New York’ta Nikos Hristodulidis ve Ersin Tatar ile görüşecek. Türk Cumhurbaşkanının Kıbrıs sorununa temsilci atanmasını kabul etmesi belirleyici olarak görülüyor bu nedenle de Miroslav Yeca Kıbrıs sorununu Türk yetkililerle tartışmak üzere Ankara’da 3 gün kalacak. BM GS Vekili Lacroix Savunma Bakanı Mihalis Yeorgalas ile görüştü ve Pile konusunu ele aldılar.

Haber Haravgi gazetesinde şu başlıklarla yer alıyor:

“Kıbrıs sorununda ortak zemin aramak konusunda BM yükümlülük üstlendi – Miroslav Yeca Türk liderliğiyle görüşüyor”

Alithia’nın başlıkları:

“Yeca’nın ziyareti BM’in Kıbrıs sorununun çözümüne bağlı kalması çerçevesinde yer alıyor – Yeca dünden itibaren görüşmeler için Türkiye’de”

*

Politis gazetesi ana haberinde “Aşırı sağcıların saldırıları Hloraka’yı ateşe verdi – Politis Hloraka’yı ziyaret etti – Yerlilerin korkuları ve göçmenlerin Kıbrıs’ta daha iyi bir yaşama kavuşmaya dair endişeleri”

Şöyle yazıyor:

Politis Hloraka ziyareti sırasında kaotik sahneler ve olaylara rastlamadı ama köy sakinleriyle iki çift laf eder etmez insan bölgenin “normallik” denek durumdan çok uzak olduğu anlaşılıyor.

Çoğu Hloraka sakininden duyduklarımıza göre olaylara sebebiyet verenlerin büyük çoğunluğu oralı değildi. Limasol’dan ya da başka kentlerden Hloraka’yı temizlemek için gelmişlerdi.

Yeni olayların çıkması korkusu altında güçlü polis kuvvetleri Hloraka’da kalmaya devam ederken, ortada misilleme hareketlerine dair söylentiler de dolaşıyor. Patlamaya elverişli bir ortam halen hüküm sürmeye devam ediyor. Polis ise benzeri durumlardan kaçınılması amaçlı tedbirler almaya devam ediyor.

*

Alithia gazetesinin ana haberi:

“Laça Apostol Andreas mahallesinde göçmenlerin evlerini yağmaladılar”

Apostol Andreas mahallesindeki Tinos Sokağındaki KTİZO-İNŞA EDİYORUM projesi çerçevesinde geçen Haziran ayında terk edilen göçmen evleri vandalların insafına bırakıldı.

Dairelerin kapıları kırıldı, muslukları, elektrik panoları, su depoları, mutfak dolapları ve alüminyumlar çalındı.

Binaların sorumluluğu daire anahtarlarının teslim edilmiş olduğu Kent Planlama Dairesine ait ama mekân güvenliğinin sağlanması kimsenin aklına gelmemiş.

*

Haravgi gazetesinin ana haberi:

“Bankların aşırı kârı vergilendirilsin ve destek önlemleri alınsın – AKEL Hükümet ile diğer siyasi güçleri konu hakkında net tavır almaya çağırdı”

Faiz, taksitler, elektrik, yakıt, kira hane halklarının gelirlerini kemiriyor, bankalarsa aşırı kâr kaydediyor.

Bankalar Derneği beklenmedik kârlarına özel vergi uygulanmasını “haksız” buluyor.

Hellenic Bank yüzde 77 oranında artan faizler nedeniyle kârı 160,2 milyon avro arttı.

*

Kıbrıs Rum gazetelerinin diğer haberlerinden bazı seçmeler:

Politis’ten:

“Dillirga’nın canlandırılması için kollar sıvanıyor”

Dillirga bölgesinin canlandırılması konusunu ele alan Bakanlıklar arası Komite, gerçekleştirilen ilgili çalışmanın önerdiklerinin ve aynı zamanda da muhtarlıkların önerilerinin tüm yetkili bakanlıklar ve müsteşarlıklar tarafından değerlendirilmesine karar verdi. Yapılan çalışma öncelikle bölgenin içinde bulunduğu kötü durumu ortaya koyuyor.

*

Akama’nın ekonomik yaşayabilirliğine yönelik 11 önlem Tarım Bakanı Lara sahiline şezlong ve şemsiyelere asla izin verilmeyeceğini söyledi

Önlemlerin kabul edilmesiyle Akama köylerinin sosyo-ekonomik faaliyetleri güçlendiriliyor, çevrenin korunması hedefine ulaşılıyor ve sürdürülebilir kalkınmanın önkoşulları yaratılıyor

*

Filelefteros gazetesi ise Lara sahiliyle ilgili olarak tam aksini aktarıyor.

“Dönel kavşak İnya’da, deniz şezlongları Lara’da”

Hükümet İnya köyüne deniz şezlongları ve şemsiyelerle donatması için Lara sahilini verdi.

*

Filelefteros’tan bazı başlıklar:

“Türkiye’den enerji konularına come-back – Sondaj başlatacağına dair açıklama”

*

“Temsilciler Meclisi danışmanlar için kriterlere karar verecek – Meclis ilgili bir yasa tasarısıyla hükümet danışmanları atamalarının belli kriterler doğrultusunda yapılmasını garanti altına almaya çalışıyor”

*

“American Medical Center Limasol’da – American Medikal Center Limasol’da Limasol Emniyet Müdürlüğünün karşısında yeni bir hastane hazırlıyor”

Son Güncelleme: 31 Ağustos 2023 - 14:26

Son Haberler

19 Eylül
AKEL, Sayıştay’ın görevden alınma kararı dolayısıyla Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde eylem düzenliyor.
15:02
Sayıştay Vekili Kyriakos Kyriaku: Sayıştaylık, anayasal zorunlulukların gerektirdiği şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
15:00
İsrail polisi, Başbakan, Savunma Bakanı ve diğer yetkililere suikast düzenlemeyi planlayan bir kişiyi tutukladı.
14:57
Mitsotakis-Hristodulidis görüşmesinin gündeminde Kıbrıs-Yunanistan elektrik bağlantısı projesi yer aldı.
14:54
Sayıştay’a saygı ve takdirin bir göstergesi olarak Meclis Denetim Komitesi'nin bugünkü toplantısı ertelendi.
14:52
Hükümet Sözcüsü: Cumhurbaşkanı, Sayıştaylık ve Hukuk Dairesi’nde yapılacak reformlarla ilgili kararlar alacak.
14:49
basın özetleri 19.09.24
13:07
18 Eylül
Hristodoulidis - Mitsotakis görüşmesi yarın Atina'da
12:54
basın özetleri 18.09.24
12:45
Blinken, Kahire'de
12:29
İki erteleme maçı bu akşam oynanacak
12:19
Mahkeme, Genel Denetçi'nin görevden uzaklaştırılmasına karar verdi
12:16
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.