Basın Özetleri 21.08.2023

Filelefteros Gazetesi “İki cephede bir savaş”, Politis Gazetesi “Güvenlik Konseyi bugün Pile'deki olaylarla ilgili toplanıyor”, Haravgi Gazetesi “Buldozerler beklemedeyken Pile'de endişeli sükunet” Kıbrıs Rum gazetelerinde bugün manşette yer alan haberler oldu.

Filelefteros Gazetesi

  • İki cephede bir savaş

“Diplomatik gelişmeler ve barikattaki eylemler” alt başlıklı haberde, Lefkoşa'nın Pile bölgesindeki ara bölgede gerçekleşen provokatif Türk eylemleri için geçtiğimiz haftadan beri yürüttülen özenli diplomatik çabanın sonuçlarının ilk örneğinin bugün kaydedilmesi beklendiği belirtildi. Haberin detayında, bugün yaşanması muhtemel gelişmelerin iki düzeyde belirleyici olacağı bunlardan birinin diplomatik düzeyde olduğu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bugün gerçekleşecek oturumunda, Moskova'nın Kıbrıs'a karşı yapıcı bir tutum sürdürüp sürdürmeyeceği netleşeceği vurgulandı. Haberde ayrıca, Türkiye’de de Erdoğan hükümetinin toplanacağı ve Yunan Radyo Televizyonu’nun dün verdiği bilgiye göre, ele alınacak konular arasında Pile'yi Arsos'a bağlayacak ara bölge içindeki yolun inşası da olacağı ve Türkiye'nin tutumunun sahadaki hareketlerle ölçüleceği ve de işgalci rejimin, projenin uygulanmasına devam etme kararlılığını göstermek için bugün bölgede çalışmalara başlanması emrini verebileceği aktarıldı. Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) tarafında bölgede herhangi izinsiz bir projeye izin verilmeyeceği vurgulanan haberde, çalışmaları izlemek üzere bölgede bulunan UNFICYP personelinin, ara bölgede bekleme pozisyonunu sürdürdüğü aktarıldı.


Politis Gazetesi

  • Güvenlik Konseyi bugün Pile'deki olaylarla ilgili toplanıyor

“Rus heyeti, Moskova'dan talimat bekleyen bir uzatma aldı” üst başlığıyla verilen haberde, Rusya'nın bugüne kadar uzatma talebinde bulunmasının ardından, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu gece kapalı oturumda toplanacağı ve tartışılacak konular arasında işgalci rejimin Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) askerlerine düzenlediği saldırının ardından Pile'deki son durumun da yer alacağı vurgulandı. Haberin detayında, UNFICYP’e yönelik saldırıların ardından Pile'deki ara bölge bölgesindeki son durum, bu akşam Kıbrıs saatiyle saat 22:00'de toplanacak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kapalı oturumunun gündeminde olacağı, Kıbrıs Türk basınında yer alan haberde ise Pile'deki çalışmaların bugünden itibaren "normal hızında" devam edeceğinin aktarıldığı belirtildi. Haberde ayrıca, BM Güvenlik Konseyi’nin planlanan kapalı oturumundaki gündemde; Pile'deki ara bölge bölgesindeki son duruma ek olarak, Ortadoğu (Suriye) ve diğer konulara ilişkin istişareler yer alacağı aktarıldı.

  • Derecelerini kontrol etmeden artış

Haberin detayında, Genel Denetçi’nin, Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu’nda; belirsiz bir süre haksızlığa uğranmış, diplomaları kontrol edilmemiş kişiler olduğu, sunucunun yönetmene dönüştürüldüğü ve maaş bordrolarının maliyetlerinin %45 artırdığını söylediği belirtildi. Haberde, Genel Denetçi’nin, Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu Yönetim Kurulu’nun yeni örgütsel anlaşmanın uygulanması sırasında personelin yasadışı maaş yükseltmelerini sürdüğü ve Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu Yönetim Kurulu tarafından yetkiyi kötüye kullanma olasılığından olduğundan behsettiği aktarıldı. Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu Yönetim Kurulu’nun, üniversite diploması olmayan veya diplomaları tanınmayan çalışanları bütçede yükseltme sağlamadan kadrolararını yükselttiği gibi, bütçede kaldırılan bazı kadrolara da yerleştirdiği belirtilen haberde ayrıca, Denetleme Dairesi’nin raporunda, Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu’ndan sorun için bir çözüm talep ettiği belirtildi.


Haravgi Gazetesi

  • Buldozerler beklemedeyken Pile'de endişeli sükunet

“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplanıyor, Erdoğan da toplantı çağrısı yaptı” alt başlığıyla verilen haberde; Pazar günü bölgede sükunetin hakim olduğu ancak işgalcilerden gelen bilgilerin bugün çalışmaların yeniden başlayacağını söylediği belirtildi. Haberin detayında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bugün kapalı bir oturum gerçekleştireceği belirtilirken, Türkiye’de Erdoğan hükümetinin de oturum gerçekleştireceği vuruglandı. Öte yandan, İngiltere’nin bir karar taslağı hazırladığı ancak Rus diplomatların Moskova'dan konuyla ilgili süre talep ettiği belirtilen haberde, Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü UNFICYP Sözcüsü Alim Siddique'e göre, UNFICYP durumu yakından izlediğini ve bölgede izinsiz çalışmaların tekrarını önlemek için tetikte olduğunu söyledi.

  • İhaleler “alev” aldı

Haberin detayında, AKEL'in önerisi iktidar partileri tarafından reddedildikten sonra elden çıkarmaların ikiye katlandığı belirtildi. Çevrimiçi açık artırmaların, gayrimenkullere ve tarım arazilerine odaklanan bankalar ve kredi şirketleri ile yeniden alevlendiği belirtilen haberde, açık artırmaların sitesinde önümüzdeki günlerde 829 vaka yayınlandığı ve her gün yenilerinin yüklendiği vurugulandı. Haberde ayrıca, geçtiğimiz ayın ortasında, AKEL’in özellikle borçlunun adalete esaslı erişim hakkının yeniden tesis edilmesini öngören ve DİSİ ile diğer iktidar partileri DİKO, DİPA ve EDEK tarafından reddedilen kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu'na sunulduğu gün 470 ihale yapıldığı hatırlatıldı. Haberde son olarak, bankalar ve kredi şirketlerinin, hükümet ve iktidar partilerinin desteğini aldıklarını hissettikleri için açık artırmaları bir ayda iki katına çıkardığı belirtildi.

Son Güncelleme: 23 Ağustos 2023 - 11:01

Son Haberler

19 Eylül
AKEL, Sayıştay’ın görevden alınma kararı dolayısıyla Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde eylem düzenliyor.
15:02
Sayıştay Vekili Kyriakos Kyriaku: Sayıştaylık, anayasal zorunlulukların gerektirdiği şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
15:00
İsrail polisi, Başbakan, Savunma Bakanı ve diğer yetkililere suikast düzenlemeyi planlayan bir kişiyi tutukladı.
14:57
Mitsotakis-Hristodulidis görüşmesinin gündeminde Kıbrıs-Yunanistan elektrik bağlantısı projesi yer aldı.
14:54
Sayıştay’a saygı ve takdirin bir göstergesi olarak Meclis Denetim Komitesi'nin bugünkü toplantısı ertelendi.
14:52
Hükümet Sözcüsü: Cumhurbaşkanı, Sayıştaylık ve Hukuk Dairesi’nde yapılacak reformlarla ilgili kararlar alacak.
14:49
basın özetleri 19.09.24
13:07
18 Eylül
Hristodoulidis - Mitsotakis görüşmesi yarın Atina'da
12:54
basın özetleri 18.09.24
12:45
Blinken, Kahire'de
12:29
İki erteleme maçı bu akşam oynanacak
12:19
Mahkeme, Genel Denetçi'nin görevden uzaklaştırılmasına karar verdi
12:16
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.