Yunanistan'da iki ay içinde ikinci kez, hükümeti ve 300 Parlamento üyesini seçmek için oylama yapılıyor.

Yunanistan'da iki ay içinde ikinci kez, hükümeti ve 300 Parlamento üyesini seçmek için oylama yapılıyor. On milyona yakın Yunan vatandaşının oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimler, gelişmiş analog sistemle yapılıyor. Son anket sonuçlarına göre, Yeni Demokrasi partisi yüzde 40'ın üzerinde oy toplayarak birinciliği garantilerken, SYRIZA, PASOK ve KKE Mayıs seçimlerinde yüzdelerde hareket edecek gibi görünüyor. "Helen Çözümü", "Özgürlük Seyri", "Mera25", "Niki" ve "Spartalılar" partileri, Parlamento'da bir koltuk elde etmek için gereken %3 barajını aşmak için mücadele ediyor. Sabah yedide açılan sandıklar akşam yedide kapanacak. Yunanistan İçişleri Bakanlığı'nın resmi rakamlarına göre, öğleden sonra saat ikiye göre seçimlere katılım, Mayıs ayındaki seçimlere kıyasla %30 azaldı. Seçim sonucu için güvenli tahminlerin 8.30 civarında açıklanması bekleniyor.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, vatandaşların 4 yıllık ufku olan istikrarlı ve etkili bir hükümet için oy kullanacaklarını açıkladı. Mitsotakis bugün vatandaşların, kendilerine refah ve sosyal eşitlik koşulları sunacak istikrarlı bir vatan için oy verdiklerini söyledi. Syriza genel başkanı Aleksis Tsipras, bugünkü seçimlerde, önümüzdeki 4 yıl boyunca kimin ve nasıl yönetileceğine karar verileceğini söyledi. Ayrıca, demokrasinin kalitesinin ve Yunanistan'ın hükümeti kontrol etmek için güçlü bir muhalefete sahip olup olmayacağının da belirleneceğini sözlerine ekledi. Tsipras, güçlü bir Syriza'nın bugün güçlü bir toplum ve yarın sağlıklı bir demokrasi anlamına geldiğini vurguladı. Pasok başkanı Nikos Andrulakis, her Yunan vatandaşını partisini yeni rotasında desteklemeye çağırdı. Siyasi sistemde 4 yılın daha boşa harcanarak geçmemesinin tek yolunun bu olduğunu savundu. Androulakis, güçlü bir PASOK'un, meritokrasi ve şeffaflık eksikliğinin sürdürülmesiyle başa çıkmaya yardımcı olacağına söz verdi. Yunanistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Dimitris Koutsubas, seçmenleri KKE’yi güçlendirmek için sandık başına gitmeye çağırdı. Kutsubas, ancak bu şekilde Parlamento'da güçlü, halkçı ve mücadeleci bir muhalefete sahip olmanın mümkün olacağını söyledi.

Son Güncelleme: 25 Haziran 2023 - 16:49

Son Haberler

22 Ekim
Siyasi partiler Ulusal Konsey toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
17:04
Kıbrıs Cumhuriyeti yetkilileri, Prometheus adlı geminin teslimatı için Çinli ortak şirketi ile prensipte anlaştı
17:03
Otelcilik sektöründeki yeni arabuluculuk çabası bir enkaza doğru ilerliyor.
17:02
Hükümet Sözcüsü: Cumhurbaşkanı, New York'taki gayrı resmi yemeğin ardından Guterres'e bir mektup gönderdi
17:00
Liderinin ölümünün ardından Hamas, halefi seçilene kadar geçici olarak Katar merkezli komite tarafından yönetilecek.
16:50
21 Ekim
Sabah meydana gelen trafik kazasında, Avgoru köyünden 19 yaşındaki Yiorgalli hayatını kaybetti.
16:13
Meclisteki partilerin çoğunluğu, 2025 devlet bütçesine olumlu bakıyor.
16:09
İsrail-Lübnan sınırında görev yapan Birleşmiş Milletler Barış Gücü yine İsrail güçlerine suçlamalarda bulundu.
16:07
Meksika: Chiapas eyaletinde tropikal fırtınanın yol açtığı şiddetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.
16:05
basın özetleri 21.10.24
14:26
Tel Aviv, Gazze Şeridi'ndeki İsrail güçlerinin üst düzey bir mensubunun daha öldüğünü duyurdu.
11:39
Cumhurbaşkanı, sendikalar ve sosyal örgütlerle, hükümetin pahalılığa karşı destek paketi hakkında toplantı yapacak.
11:36
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.