Basın Özetleri 02.11.2023

Filelefteros Gazetesi “Yer altı dünyasının kontrolü kaybediliyor”, Politis Gazetesi “Kıbrıs Olimpiyat Komitesi'nin hazinesine el attı”, Alithia Gazetesi “Yer altı dünyasının kontrolü için mücadele”, Haravgi Gazetesi “Cebaliye mülteci kampını yerle bir ettiler” Kıbrıs Rum gazetelerinde bugün manşette yer alan haberler oldu.

Filelefteros Gazetesi

  • Yer altı dünyasının kontrolü kaybediliyor

“Polis ve yeraltı dünyası endişeli” alt başlıklı haberde, polisin yüksek riskli kişiler listesinin başında yer alan 2 kişinin ortadan kaldırılmasının, ilerleyen günlerin ne getireceği konusunda kargaşaya neden olduğu belirtildi. Haberin detayında, Lefkoşa'da Aleksis Mavromihalis ve Limasol'da Thanasis Kalogeropoulos'un yalnızca 37 saat arayla soğukkanlılıkla infaz edilmelerinin tesadüf gibi görünmediği ve yetkilileri korkutan şeyin bundan sonra ne olacağı olduğu vurgulandı. Haberde, özellikle Lefkoşa'da yer altı dünyasının kontrolünün kimin eline geçeceğinin bilinmez olduğu ve bundan sonra ne olacağının daha da meçhul hale geldiğinin altı çizildi. İki cinayetin arkasında aynı kişinin olduğu varsayımsal senaryolar arasında yer alsada, hesabın kapatılıp kapatılmadığının ise tamamen bilinmediği belirtilen haberde, hedef alındığını ya da intikam amaçlı olduğunu düşünen kişilerin nasıl tepki vereceğini kimsenin bilmemediği ve bu nedenlerle yetkililer bir yandan suç unsurlarını yeni bir kan döngüsü yaratmamaları konusunda uyarırken, diğer yandan da bazı kişiler üzerindeki gözetimin artırılması için önlemler aldığı vurgulandı. Haberde ayrıca, tüm bunların, iki korkunç cinayetle ilgili soruşturmaların ilk aşamalarında olduğu ve en azından şimdilik yalnızca bilimsel kanıtların değerli bir şey üretmesi muhtemel olduğu tehlikeli bir durumu ortaya çıkardığı hatırlatıldı. Haberde son olarak, polisin, iki cinayeti birbirine bağlayan kanıtlar olduğu için bu konuda kayıtsız olmadığı ve iki ayrı kişinin, birbirlerinden 37 saat arayla iki önemli kişinin öldürülmesi emrini vermiş olma ihtimalinin mümkün olmadığının düşünüldüğü ve faillerin kullandıkları araçları çalmaları ve daha sonra yakmalarının da tesadüf olmadığı aktarıldı.


Politis Gazetesi

  • Kıbrıs Olimpiyat Komitesi'nin kasasına el attı

“Yönetim Kurulu Üyesi” üst başlığıyla verilen haberde, soruşturmanın bulguları hakkında Meclis Kurumlar Komitesine açıklamalar yapıldığı belirtildi. Haberin detayında, Etik ve Sporu Koruma Komitesi üyelerinin Başsavcı ile bir araya gelerek, Kıbrıs Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu’nun bir üyesinin yolsuzluk ve uyumsuzluk içeren suç iddialarıyla ilgili olarak komite tarafından yürütülen soruşturmanın bulgularını teslim edecekleri belirtildi. Etik ve Sporu Koruma Komitesi'nin bulgularındaki tavsiyesinin cezai soruşturma yapılması yönünde olduğu vurgulanan haberde, Meclis Kurumsal Komitesi'nin dün gerçekleşen toplantısı sırasında konuyla ilgili olarak Etik ve Sporu Koruma Komitesi Başkan Yardımcısı Sayın Efthimios Efthimiou’nun konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgiler verdiği aktarıldı.

  • Elden çıkarmalar son kez askıya alındı

Haberin detayında, değeri 350.000 Euro'ya kadar olan ipotekli mülklerin satışının askıya alınması kararının yıl sonuna kadar uzatıldığı aktarıldı. Haberin detayında, Mali Ombudsman'ın yetkilerini güçlendirecek yasa tasarısının, ipotekli mülklerin elden çıkarılması konusunu kapatmak için bir araç olacağı vurgulandı. Kıbrıs Bankalar Birliği ve Kredi Şirketleri Birliği’nin beklendiği üzere, değeri 350,000 Euro'ya kadar olan ipotekli mülklerin satışını askıya alma kararını açıklayarak, yıl sonuna kadar 2 aylık yeni bir uzatma verdiği aktarıldı. Haberde ayrıca, Birlik tarafından yapılan açıklamada, askıya alma süresinin uzatılmasının "Maliye Bakanlığı ve hükümet tarafından hazırlanan yasa tekliflerinin tamamlanması için ek süre tanınması amacıyla verildiğinin hatırlatıldığı belirtildi.


Alithia Gazetesi

  • Yer altı dünyasının kontrolü için mücadele

“Kalegeropoulos cinayetinin ardından Aleksis Mavromihalis’i de ortadan kaldırdılar” üst başlıklı haberde; katilin, Aleksis Mavromihalis’i Salı günü gece saatlerinde Akropoli bölgesindeki Strovolos'taki dairesinin balkonundayken akciğeri ve karaciğerine isabet eden tek bir kurşunla öldürmeyi başardığı aktarıldı. Haberin detayında, çeşitli faaliyetlerde yer alan Mavromihalis’e yönelik, 2004-2016 yillari arasinda üç suikast girişiminde daha bulunulmasi ve kendisini öldürmeye yönelik 2 planin ortaya çikmasi nedeniiyle yillardir gündemde olduğu belirtildi. Haberde ayrıca, eski Polis Müdürü Yardımcısı Hristakis Mavris’in bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Kalogeropoulos ve Mavromihalis cinayetlerinin ardından yer altı dünyasındaki hiyerarşide bir sarsinti yaşanabileceğini söyledi aktarıldı.

  • Birleşmiş Milletler elçisi

Haberin detayında, Birleşmiş Milletler tarafından Kıbrıs sorununda müzakerelerin yeniden başlaması için atanması hedeflenen elçinin kim olacağı konusunda iki tarafın anlaşamadığı ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten yeni bir öneri beklendiği aktarıldı. Haberde ayrıca, Birleşmiş Milletler'in Barış Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix’un Kıbrıs ziyaretinde Guterres’in sürece bir elçi atanması ve görüşmelerin yeniden başlaması çabalarına bağlı kaldığını söylediği vurguladı.


Haravgi Gazetesi

  • Cebaliye mülteci kampını yerle bir ettiler

“Cebaliye'de en az 195 can kaybı” alt başlığıyla verilen haberde; İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız bombardımanı ve kara operasyonları devam ettiği belirtildi. Haaberin detayında, İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki Cebaliye mülteci kampına son 24 saat içinde ikinci kez saldırdığı, Salı ve Çarşamba günlerinde gerçekleşen saldırılarda en az 195 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. 120 kişinin enkazın altında kaldı ve akıbetleri bilinmediği belirtilen haberde, 777 kişinin ise yaralandığı ifade edildi. Haberde, Birleşmiş Miletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths’in, Cebaliye mülteci kampına düzenlenen bombalamayı kınadığı ve bunu bir vahşet olarak nitelendirdiği vurgulandı. Gazze Şeridi'nde çatışmalar yaşandığı belirtilen haberde ayrıca, İsrail ordu sözcüsünün dün gece yaptığı açıklamada, Hamas'ın Gazze'nin kuzeyindeki ön savunma hattını "yarmayı" başardıklarını ve Gazze şehri yakınlarındaki mevzilere ilerlemeyi sürdürdüklerini söylediği, Hamas’ın ise, İsrail yok edilene kadar 7 Ekim saldırısının tekrarlayacağı uyarısında bulunduğunu açıkladığı aktarıldı. Lübnan Hizbullahı'nın ülkenin güneyinde İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracını karadan havaya füze kullanarak imha ettiğini duyurduğu da belirtilen haberde son olarak, Birleşmiş Millerler ve sivil toplum kuruluşlarının 2,4 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’ndeki insani durumu feci olduğu değerlendirmesine yer veriliyor.

Son Haberler

26 Temmuz
Kıbrıs'ta aranan 36 yaşındaki adam Selanik'te yakalandı
17:01
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis Olimpiyat Oyunları için Paris'te
17:00
Ara bölgedeki insanlar için diplomatik çaba
16:59
Milli Muhafız Ordusu'nun kuruluşunun üzerinden 60 yıl geçti
16:57
Olimpiyat Oyunlarının açılış töreni saat 20:30'da
16:56
California ve Kanada'da yıkıcı yangınlar
16:53
Avrupa Savcılığından, Vasilikos projesine ilişkin soruşturması
16:51
Vasilikos Terminali hakkında DİSİ'den şeffaflık çağrısı, AKEL'den büyük skandal tepkisi
14:39
Basın Özetleri 26.07.2024
14:35
Konferans Ligi'nin ikinci ön eleme turu ilk maçları tamamlandı
14:33
25 Temmuz
Baf'ta trafik kazasında yaralanan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
15:30
Genel Denetçinin denetimi duyulmamış bir şey
15:27
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.