Avrupa Parlamentosu, Türkiye’nin tahrik dolu eylemlerini sert bir dille kınadı

Avrupa Parlamentosu, Türkiye’nin tahrik dolu eylemlerini sert bir dille kınadı.

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik süreciyle ilgili hazırladığı ve 448 olumlu, 67 olumsuz oyla onaylanan raporunda, Doğu Akdeniz’deki gerginliğin yeniden arttığınn gözlemlendiği belirtildi. Yunan adalarının egemenliğine şüpheyle bakan Türk yetkililerin son dönemde yaptığı açıklamalarından dolayı üzüntü ifade edildi ve bu açıklamaların verimsiz olduğu ve bölgedeki güvenlik ortamını baltaladığı kaydedildi. Avrupa Parlamentosu, Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki araştırma gemilerinin taciz edilmesini ve Yunan hava sahasındaki ihlalleri kınadı. Ayrıca tüm taraflara bölgedeki Münhasır Ekonomik Bölgelerin sınırlarının belirlenmesi için dürüst bir müzakere çabasında bulunmaya davet etti. Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak Türkiye’ye kabul edilemez iki devletli çözüm önerisini terk etmesi, Kıbrıs’tan ordusunu çekmesi ve adanın daimi bölünmesini kalıcı hale getirecek olası tek taraflı eylemlerden vaz geçmesi için çağrı yapıldı. Avrupa Parlamentosu, Ankara’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kapalı Maraş’ın yasal sakinlerine geri iade edilmesine yönelik kararlarının ihlalinin devam etmesiyle ilgili tutumunu da kınadı. Ayrıca Türkiye ve sahte devlet arasındaki sözde iktisadi ve mali iş birliği protokolunun imzalanmasını kınadı. Raporda, ülkede temel özgürlükler, demokrasi ve hukuk devletine saygıyla ilgili herhangi bir iyileşme olmadığı tespit edildi.

Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu

Son Güncelleme: 08 Haziran 2022 - 11:57

Son Haberler

26 Ekim
Tahran, İsrail’in saldırısının ardından, sınırlı hasar meydana geldiğini açıkladı.
17:21
Elçiliklerde, ülkeye giriş noktalarında ve diğer hassas alanlarda güvenlik önlemlerini artırılmaya devam ediyor.
17:20
Lefkoşalı 22 yaşındaki Kostas Dimitriu, dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.
17:17
22 yaşındaki Kostas Dimitriu’nun ölümü Kıbrıs Polis Müdürlüğü ailesini derin bir yasa boğdu.
17:16
İsrail, İran'ın 1 Ekim'deki saldırısına karşılık olarak sabaha kadar İran'a saldırılar düzenledi
17:14
Çalışma Bakanı: Otelcilik sektöründe toplu sözleşmenin yenilenmesi. iş ilişkilerinin normalleşmesi için gerekli
12:51
SEK ve PEO sendikalarından yapılan duyuruda otelcilik sektöründe greve hazır oldukları belirtildi.
12:45
İsrail İran'a karşı misilleme yapmaya başladı.
12:30
25 Ekim
Avrupa'da üç yenilgili gün
16:52
Guterres, Rusya'dan Ukrayna'da "adil barış" istedi
16:50
Yunanistan Katolik Kilisesi'nde skandal
16:47
New York'taki gayrı resmi üçlü toplantı sonrasında müzakerecilerin ilk toplantı
16:45
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.