Kiev, Harkov ve Mauripol'da çatışmalar devam ediyor

Rusların Ukrayna'yı işgali on ikinci gününde, birçok cephede sivil nüfusun ağır bir bedel ödemeye devam ediyor.

Kiev ve Harkov'daki Rus bombalamalarının yoğunluğu eşi benzeri görülmemiş, Mariupol'daki çatışmalar ise azalmayan bir yoğunlukla devam ediyor.

Yunan konsolosluğu dün Mariupol'da askeri bir darbeyle vuruldu.

Saldırı, savaşan taraflar arasında bir çatışma sırasında gerçekleştiği için hedefli bir saldırı değildi. Konsolos ve konsolosluk çalışanları güvenli bir sığınağa götürüldü.

Moskova, Rus silahlı kuvvetlerinin Ukrayna'nın silah endüstrisine yönelik saldırılarını yoğunlaştırma niyetinde olduğunu duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir sözcü, Ukrayna'nın silahsızlandırılmasının Rus silahlı kuvvetleri tarafından gerçekleştirileceğini ve Ukrayna silah endüstrisindeki şirketleri hedef alarak "yüksek hassasiyetli" darbeler vuracağını söyledi.

Igor Konaşenkov ayrıca, havalimanlarının Ukrayna Hava Kuvvetleri uçakları tarafından kullanılmasına izin veren ülke hangisi olursa olsun, Moskova'nın kendisini silahlı çatışmaya dahil olarak göreceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rusya'nın Ukrayna silah endüstrisini hedef almakla tehdit etmesinin ardından dün Batılı liderlerin sessizliğini ve tepki göstermemelerini eleştirdi.

"İşgalcilerin cezasız kalma duygusunu düşünün" diyen Zelensky, Batı'nın bugüne kadar uyguladığı yaptırımların yeterli olmadığının aşikar olduğunu söyledi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan ABD'li bir yetkili, Odessa şehriyle ilgili olarak, ABD'nin Odessa'nın içinde veya yakınında Rusya tarafından bir saldırının yakın olduğuna inanmadığını kaydetti.

Reuters'e konuşan aynı yetkili, Rusya'nın işgalin başlangıcından bu yana 600 füze ateşlediğini ve saldırıdan önce sınırda topladığı kuvvetlerin yaklaşık %95'ini Ukrayna'da konuşlandırdığının tahmin edildiğini belirtti.

Amerika’nın değerlendirmesine göre, Rus kuvvetleri Kiev, Harkov ve Chernihiv'de ilerlemeye çalışıyor ancak, "güçlü Ukrayna direnişi" ile karşı karşıya kalıyorlar.

Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu

Son Güncelleme: 07 Mart 2022 - 10:47

Son Haberler

27 Ekim
Kıbrıs, NASA'nın Ay'a dönüş çabalarına destek verecek
15:57
Putin'den ABD ve NATO'ya uyarı
15:54
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis: Kıbrıs sonunda özel bir planımız var
15:32
Krizin Orta Doğu'ya yayılmasına ilişkin uluslararası endişe
13:45
Volos'taki ıslahevinde kargaşa yaşandı
13:43
Japonya'da erken genel seçimler yapılıyor
13:41
Litvanya bugün sandık başında gidiyor
13:40
Otelcilik sektörünün toplu iş sözleşmesinin yenilenmesine yönelik çabalar artacak
13:38
Kış saati başladı
13:37
Gürcistan'da muhalefet parlamento seçimlerinin sonucunu tanımıyor
13:35
İsrail'de yeni protesto gösterileri yapıldı
13:34
Pezeşkiyan: Düşmanlarımız yeni saldırılara maruz kalacak
13:33
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.