Afganistan: Kabil Havaalanı'nda yaşanan saldırıda ölü sayısı 100’ü aştı.

IŞİD, Kabil’deki havaalanında yaşanan ve birçok kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlendi. Cihatçılar, binlerce Afgan'ın ülkelerindeki cehennemi terk etmeye dair umutlarını ayrıca 31 Ağustos'a kadar yürürlükte olan ve yabancı uyruklu kişilerin ülkeden ayrılmasına ilişkin anlaşmayı yerle bir etti. Amerikan kaynaklardan alınan bilgilere göre ölü sayısı 100’ü aştı. "El Arabiya" haber ajansı ise 72 kişinin hayatını kaybettiğini ve 158 yaralı bulunduğunu belirtti. Taliban sadece 20 kişi öldürdüğünü açıkladı. Amerika hükümetinin sadece Amerikan askerleriyle ilgili verdiği resmi sayıya göre 13 kişi hayatını kaybetti ve 18 kişi yaralandı. Cihatçı örgütün intihar saldırısı, uluslararası Kabil havaalanının 2 noktasında bekleyen Afgan vatandaşlarını hedef aldı. Amerika, Britanya ve diğer ülkelerin hükümetlerinden gelen terör saldırısının yaklaştığına dair resmi uyarılara rağmen birçok vatandaş havaalanında beklemeye devam etti. Gece yarısı sularında Kabil’de 3’üncü bir patlama duyuldu ve yeni bir saldırının devam ettiğine dair korkuya sebep oldu. Ancak Taliban rejimi, Amerika ordusunun havaalanında bulunan cephanesinin havaya uçurulduğunu açıkladı ve bu bilgi daha sonra Birleşik Devletler tarafından teyit edildi.

Amerika Başkanı Joe Biden, öldürülen diğer Amerikalıların hayatlarını kurtarmak için tehlikeli ve fedakâr bir misyon gerçekleştiren kişilerin kahraman olduğunu söyledi. Amerika Birleşik Devletleri'nin IŞİD’i takip edeceğini, tüm gücüyle ve kesin bir şekilde misilleme yapacağını söyledi. Amerika Başkanı cihatçılara hitaben yaptığı konuşmada, ‘Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, peşinizden geleceğiz ve bunu ödeyeceksiniz’ dedi. Biden, Horasan'da İslam Devleti'ni vurmak için kendisine operasyonel planların sunulmasını istediğini ve gerekirse ilave güçlerle destekleyeceğini sözlerine ekledi. Joe Biden, Amerika ordusunun ülkeden çekilmesi için son tarih olan 31 Ağustos'a kadar tahliye operasyonunun devam edeceğine dair güvence verdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, 14 Ağustos'tan bu yana Kabil'den 110,000 kişi tahliye edildi.

NATO ve Avrupa Birliği, terör saldırısına rağmen Kabil'deki tahliye operasyonunun devam etmesi yönünde çağrıda bulundu. Almanya Şansölyesi Angela Merkel, saldırıyı kınayarak nefret dolu bir eylem olarak nitelendirdi. Berlin, Hollanda, Kanada ve Belçika gibi, tahliye operasyonu çerçevesindeki uçuşlarını tamamladığını açıkladı. Aralarında Britanya ve Fransa’nın bulunduğu diğer ülkeler ise insanları uzaklaştırma operasyonlarına devam edeceğini net bir şekilde belirtti. Yeni Taliban rejimi de saldırıyı kınayarak, saldırının Amerika ordusunun sorumluluğu altında gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Son Güncelleme: 27 Ağustos 2021 - 13:08

Son Haberler

28 Ekim
Basın Özetleri 28.10.2024
13:36
İsrail'den Lübnan'a yeni saldırıları: 21 can kaybı
10:24
Kıbrıs 28 Ekim'in yıldönümünü kutluyor
10:18
Helenizm "HAYIR"'ın yıldönümünü anıyor
10:16
8’inci hafta üç karşılaşma ile tamamlanacak
10:15
İsrail saldırısıyla İran'ın iki gizli askeri üssüne zarar verildi
10:13
Kharkiv'de Rus bombalı saldırısı gerçekleştirildi
10:11
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis, Beyaz Saray'da görüşme daveti aldı
10:10
Rusya topraklarına yeni Ukrayna saldırısı
10:09
BM Güvenlik Konseyi İran'ın talebi üzerine acil toplanıyor
10:08
27 Ekim
Kıbrıs, NASA'nın Ay'a dönüş çabalarına destek verecek
15:57
Putin'den ABD ve NATO'ya uyarı
15:54
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.