ΡΙΚ ΚΑΙ ΤΕΠΑΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ «WE REPORT CYPRUS»

Το ΡΙΚ και το ΤΕΠΑΚ παρουσίασαν σήμερα, 10 Μαρτίου, 2014 την πλατφόρμα συμμετοχικής δημοσιογραφίας «WeReportCyprus» (www.wereportcyprus.org).

Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και το Κέντρο Κοινοτικών Μέσων Επικοινωνίας με χρηματοδότηση του κράτους.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη, που δόθηκε στην αίθουσα διασκέψεων «Τάσσος Παπαδόπουλος» του Αρχείου του ΡΙΚ, απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Γρηγόρης Μαλιώτης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ Αναπληρωτής Καθηγητής Στέλιος Στυλιανού.

Στο δικό του χαιρετισμό ο κύριος Μαλιώτης τόνισε ότι η πλατφόρμα συμμετοχικής δημοσιογραφίας «WeReportCyprus» είναι μια καινοτομία του ΡΙΚ, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε πολίτες να αναδείξουν θέματα, ιδέες και νέες προσεγγίσεις σε προβλήματα και καταστάσεις που δεν καλύπτονται ή δεν καλύπτονται ικανοποιητικά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η όλη προσπάθεια, πρόσθεσε, είναι πρωτοποριακή για την Κύπρο αλλά ακόμη και για τον ελλαδικό χώρο. Μεγάλοι διεθνείς δημοσιογραφικοί οργανισμοί ωστόσο έχουν παρόμοιες πλατφόρμες όπως είναι το BBC  και τοCNN.

Ο κύριος Μαλιώτης ανέφερε επίσης ότι η πρόταση δίνει στην πλατφόρμα μια περίοδο ζωής τεσσάρων μηνών πάνω σε πιλοτική βάση. Για να προσθέσει ότι: «Στο διάστημα αυτό έγινε η εκπαίδευση των δημοσιογράφων και των πολιτών δημοσιογράφων που ήθελαν να συμμετάσχουν, και προχωρήσαμε στην ετοιμασία και προβολή θεμάτων που ψηφίστηκαν από το κοινό».

Από την πλευρά του ο κύριος Στυλιανού ανέφερε ότι η πλατφόρμα «WeReportCyprus» είναι ένα μέσο με το οποίο οι πολίτες, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, αλλά και με τους δημοσιογράφους, μπορούν να αναδεικνύουν θέματα και απόψεις από εναλλακτικά σημεία παρατήρησης και να εφαρμόζουν εναλλακτικά πλαίσια ερμηνείας.

Ο κύριος Στυλιανού συνεχάρη το ΡΙΚ καθώς, σημείωσε, με τέτοιες πρωτοποριακές συνεργασίες κάνει βήματα για μια νέα εποχή, όπως και το ίδιο διακηρύττει, απομακρυνόμενο από τον παραδοσιακό του ρόλο, που εξυπηρετούσε πρωτίστως τη νομιμοποίηση των δομών του πολιτικού κατεστημένου στην αντίληψη και κρίση των πολιτών-καταναλωτών.

Με την προσπάθεια αυτή, είπε ο κύριος Στυλιανού, οι πολίτες δεν είναι πια απλοί καταναλωτές, αλλά συνδιαμορφωτές του ειδησεογραφικού περιεχομένου.

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων του ΡΙΚ στο έργο, παρουσίασε η Αρχισυντάκτρια του ΡΙΚ, κα Σούλα Χατζήκυριακου, η οποία ανέφερε ότι με την πλατφόρμα το ΡΙΚ έδωσε φωνή στον πολίτη, άνοιξε ορίζοντες για κάτι καινούργιο και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος.

Στη συνέχεια οι ερευνητικές συνεργάτιδες του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Λία Σπυρίδου και κα Βένια Παπά, παρουσίασαν την πλατφόρμα και τα αποτελέσματά της στους παρευρισκόμενους.

Son Güncelleme: 05 Şubat 2021 - 13:01

Son Haberler

26 Temmuz
Kıbrıs'ta aranan 36 yaşındaki adam Selanik'te yakalandı
17:01
Cumhurbaşkanı Hristodoulidis Olimpiyat Oyunları için Paris'te
17:00
Ara bölgedeki insanlar için diplomatik çaba
16:59
Milli Muhafız Ordusu'nun kuruluşunun üzerinden 60 yıl geçti
16:57
Olimpiyat Oyunlarının açılış töreni saat 20:30'da
16:56
California ve Kanada'da yıkıcı yangınlar
16:53
Avrupa Savcılığından, Vasilikos projesine ilişkin soruşturması
16:51
Vasilikos Terminali hakkında DİSİ'den şeffaflık çağrısı, AKEL'den büyük skandal tepkisi
14:39
Basın Özetleri 26.07.2024
14:35
Konferans Ligi'nin ikinci ön eleme turu ilk maçları tamamlandı
14:33
25 Temmuz
Baf'ta trafik kazasında yaralanan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
15:30
Genel Denetçinin denetimi duyulmamış bir şey
15:27
Tüm haberler

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.